Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Al doilea atac armat în masă în doar 48 de ore în Serbia: opt oameni au murit și 14 au fost răniți. UPDATE

atac serbia

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 14 rănite într-un atac armat în orașul Mladenovac, la sud de Belgrad, a anunțat presa locală, citată de BBC și The Guardian.

UPDATE: Președintele Serbiei a anunţat revizuirea condiţiilor pentru eliberarea permisului pentru deţinerea de arme uşoare. Obiectivul este reducerea numărului de permise port-armă de la aproximativ 400.000 la „nu mai mult de 30.000-40.000”, scrie Reuters.

UPDATE: Atacatorul, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost prins și arestat.

STIREA INITIALA

Atacatorul, care încă nu a fost prins, ar fi tras cu o armă automată dintr-un autovehicul în mișcare în apropierea unui sat la circa 60 de kilometri sud de Belgrad.

Imaginile de la fața locului arată că ofițerii de poliție opresc mașini la punctele de control în timp ce încearcă să-l localizeze pe bărbatul înarmat. Un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție îl caută pe suspect.

Incidentul armat vine după ce miercuri un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte la o școală din Belgrad, apoi s-a predat.

Ministrul de interne Bratislav Gasic a descris cel mai recent atac armat din Serbia drept un „act terorist”.

Potrivit presei locale, după o ceartă petrecută noaptea târziu în curtea unei școli de lângă Mladenovac, suspectul, despre care unele publicații locale spun că este un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani, s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor dintr-o mașină în mișcare.

În 2019 se estima că în Serbia există 39,1 arme de foc la 100 de persoane, fiind a treia țară din lume, după SUA și Muntenegru, după numărul de arme la 100 de locuitori, scrie BBC.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marta check icon
    Al doilea, dar voi nu ați scris despre primul
    • Like 0

Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult