Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Al doilea atac armat în masă în doar 48 de ore în Serbia: opt oameni au murit și 14 au fost răniți. UPDATE

atac serbia

Opt persoane au fost ucise și cel puțin 14 rănite într-un atac armat în orașul Mladenovac, la sud de Belgrad, a anunțat presa locală, citată de BBC și The Guardian.

UPDATE: Președintele Serbiei a anunţat revizuirea condiţiilor pentru eliberarea permisului pentru deţinerea de arme uşoare. Obiectivul este reducerea numărului de permise port-armă de la aproximativ 400.000 la „nu mai mult de 30.000-40.000”, scrie Reuters.

UPDATE: Atacatorul, un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost prins și arestat.

STIREA INITIALA

Atacatorul, care încă nu a fost prins, ar fi tras cu o armă automată dintr-un autovehicul în mișcare în apropierea unui sat la circa 60 de kilometri sud de Belgrad.

Imaginile de la fața locului arată că ofițerii de poliție opresc mașini la punctele de control în timp ce încearcă să-l localizeze pe bărbatul înarmat. Un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție îl caută pe suspect.

Incidentul armat vine după ce miercuri un băiat de 13 ani a împușcat mortal nouă persoane și a rănit șapte la o școală din Belgrad, apoi s-a predat.

Ministrul de interne Bratislav Gasic a descris cel mai recent atac armat din Serbia drept un „act terorist”.

Potrivit presei locale, după o ceartă petrecută noaptea târziu în curtea unei școli de lângă Mladenovac, suspectul, despre care unele publicații locale spun că este un bărbat în vârstă de aproximativ 20 de ani, s-a întors cu o pușcă de asalt, a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor dintr-o mașină în mișcare.

În 2019 se estima că în Serbia există 39,1 arme de foc la 100 de persoane, fiind a treia țară din lume, după SUA și Muntenegru, după numărul de arme la 100 de locuitori, scrie BBC.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Marta check icon
    Al doilea, dar voi nu ați scris despre primul
    • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult