Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Cinci membri ai Guvernului, sancționați. Premierul Orban, vicepremierul Raluca Turcan și miniștrii Aurescu, Bode și Popescu au fost amendați după apariția fotografiei în care fumau și nu purtau măști

Cinci membri ai Guvernului Orban au fost amendați după apariția fotografiei în care aceștia se aflau într-o sală a Guvernului, fumau și nu purtau măști. Anunțul a fost făcut de Poliția București într-un comunicat de presă.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu 500 de lei pentru că fuma în spațiu public închis și cu 2500 lei pentru că nu purta mască de protecție împotriva COVID-19.

La fel s-a întâmplat și cu premierul Ludovic Orban care a și anunțat ieri că a plătit online două amenzi.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, și cel al Transporturilor, Lucian Bode, au primit câte o amendă de 2500 de lei pentru că nu purtau nici ei măștile de protecție.

Vicepremierul Raluca Turcan a primit cea mai mică amendă, de 1000 de lei, pentru că avea mască de protecție dar o purta necorespunzător, pe bărbie.

Comunicatul Poliției:

"Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a aplicat, astăzi, sancțiuni contravenționale pentru cinci membri ai Executivului. Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis. Alte două persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară. A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • '' Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a fost amendat cu 500 de lei pentru că fuma în spațiu public închis ''. Spatiul acela inchis era o cafenea , un restaurant, lift, vreo buda publica sau era o institutie a statului? Un functionar public a platit acum vreo 2 ani o amenda de 4600 lei ca a fumat in holul institutiei. O administratie financiara, parca. In concluzie, daca vrei sa fumezi, mergi la guvern, acolo amenzile sunt mult mai mici, iar daca ai norocul sa nu-ti faca nimeni poze, te poti desfata in liniste.
  • Like 0
 • Romanii sunt campioni la ipocrizie,un popor care se remarca prin nerespectarea regulilor sociale si a legilor critica interesat pe cei care fac ca ei,dar sunt descoperiti!Asa era inainte de '89 cu vestitul decret 400 cand se lasau tigarile la poarta,dar se fuma la comitetul de partid si se bea de Craciun,aniversari etc.!Pastrand proportiile,cam asa era aratat in timpul "razboiului rece" capitalistul feroce Churchil fumand trabuc si band coniac,in timpul "programului" de lupta impotriva fascistilor si apoi comunismului!Iar "fantele" Orlando e chiar campionul demagogiei,a ajuns la nivelul lui Ponta!PS poate cu ocazie se defineste mai exact ce este un spatiu public,nu cred ca prin biroul unui PM sau ministru se plimba lumea ca la primarie,banuiesc ca este dezinfectat zilnic,iar ministrii sint toti testati Covid!Adica la masa pe terasa pot sta membrii unei familii ,care se stiu daca sunt infectati,dar la intrunirea unor ministrii trebuie sa stea cu masca,e cam penibil!De fapt acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru angajatii unei firme cu personal restrans,ce sens are sa poarte masca cand ei se intalnesc zilnic,daca sunt sanatosi!Daca nu,nu vin la servici!Poate isi aduce aminte si CTP ca a fost inginer "la baza" ca se face in orice proces o optimizare:care este sansa sau nesansa ca biroul PM sa fie plin de virusi,iar personalul de la Guvern sa fie virusat??Ce sens mai are atunci masca,se poarta dupa parerea dvs.si in spatiul inchis din casa sau in camera de hotel?
  • Like 2
  • @ Arthur Chivulescu
   Frumos scris. Ca o completare, acesti inalti functionari publici consumau alcool la locul de munca si fumau in spatiu inchis, Mastile se vad in poza ca erau pe masa, evident ca nu puteau consuma alcool sau tutun cu masca pe fata.
   • Like 1
  • @ Dumitrescu Bogdan
   Când spuneți „consumau alcool„ să nu se înțeleagă precum că vreunul din ei a plecat pe 7 cărări. E clar că a fost o mică agapă ca să nu se treacă peste un eveniment din viața unui coleg nu șef, totul fiind la „botul calului„ cum se spune. O mare mizerie nu numai din partea PSD-lui dar și din partea mass media cu tevatura făcutâ.
   • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Eu in locul lui Orban m'as intreba cum a ajuns poza respectiva la DJ Orly, baiatul cu reclame la sampon ...
  • Like 1
 • antonia check icon
  Wow, in sfarsit ! primul guvern care contribuie efectiv la buget ! Like.
  • Like 1

Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult