Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cine este prim-ministrul? Prim-ministrul Dăncilă: „Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge la Cotroceni”

Dăncilă și Dragnea

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că președintele Klaus Iohannis va trebui să vorbească cu prim ministrul dacă vrea ca ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, să vină la discuții la Cotroceni. Șeful statului l-a chemat pe ministrul de Externe pentru a da explicații după ce România a blocat, alături de Ungaria şi Cehia, o iniţiativă a UE care critica relocarea ambasadei SUA la Ierusalim.

”Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru, aşa este normal. Dânsul (n.r. Klaus Iohannis) hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune.Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuiesc respectate de toată lumea. Domnul Meleşcanu a vorbit cu mine, a vorbit cu primul ministru, şi bineînţeles dacă îşi va da acordul primul ministru va merge”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de News.ro, iar jurnaliștii prezenți i-au atras atenția că vorbește despre ea la persoana a treia. 

Dăncilă a mai spus că nu îşi poate da acordul pentru ceva ce nu ştie şi despre care nu a fost întrebată. Meleşcanu a fost convocat pentru explicații la Palatul Cotroceni marţi la ora 11.00.  Președintele Klaus Iohannis spunea că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE.

Viorica Dăncilă: „Orice (sic!) om îi este frică de o plângere penală”

Viorica Dăncilă a fost întrebată și despre afirmațiile lui Liviu Dragnea, care a susținut că PNL, USR și o serie de ONG-uri ar vrea să îi facă premierului o plângere penală. 

”Orice (sic) om îi este frică de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în Justiție și cred că toată lumea crede în Justiție. Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, a spus Dăncilă, citată de Hotnews.

Dragnea, a declarat, duminică seară, la România TV, că a auzit o serie de scenarii printre care acela în care unii membri ai PNL şi USR, prin nişte ONG-uri, ar vrea să îi facă o plângere penală Vioricăi Dăncilă. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa-mi fie cu iertare ,dar cred ca ,,se bate prea mult moneda''pt o exprimare gresita. Ar trebui sa tinem cont ca este si dansa incepatoare in ceea ce priveste relatia cu Mass media, cu jurnalisti insinuatori si intempensivi care te pun in situatii dificile [doar nu s-a nascut Primministru] asa cum nimeni nici dintre cei care se considera ca,,au pus coada la pruna'' in folosirea corecta a lb. romane[care este intr-o permanenta transformare] nu este perfect! Daca aveti intentia de a ma contrazice ,va propun sa ascultati cu atentie moderatorii de la TV desigur nu chiar toti! Acestia sunt formatori de opinie si trebuie sa dea exemplu de cunoasterea perfecta a modului de exprimare verbala. In fond primul ministru are nevoie sa ne convinga de valoarea guvernului pe care-l conduce,prin rezultate bune pt tara ,ci nu prin ,,vorbe''! Fie ca suntem de ,,stanga'' sau de ,,dreapta''[...care stanga, care dreapta?] cred ca trebuie sa ne referim in primul rand la rezultatele guvernarii si daca este cazul putem ,,sa-i demolam ''cu criticile,insa nu trebuie sa,,demolam'' omul,personalitatea lui! Cred ca si acest aspect tine tot de democratie in general,daca ne pretindem o tara cu o democratie autentica,ci nu partizana!P.S.:In multe cazuri in care politicienii vorbesc frumos nu se pot ,,lauda'''' sau nu pot fi remarcati decat cu atat,fapte ...ioc! Cu stima !
  • Like 0
  • @ Raducu Mihai
   asta se intampla cind angajezi o femeie de servici intr-un job ce solicita o capacitatate intelectuala cu mult peste ceea ce are dânsa. si lipsa de experientza nu se pune aici...madama a fost nus tiu citi ani eurodeputat!! ma uitam la clipul de azi cu premierul croat cind ala isi pune mina la inima si proasta nationala mai sa isi puna mina la p**** ...nene e PROASTA...nu ca face asa o gafa pe luna...proasta face pe ea in fiecare zi de citeva ori.
   • Like 1
 • Doamna Dancila nu este foarte sigura nici acum ca dumneaiei este primul ministru. Cand va trebui sa dea socoteala pentru deciziile luate conteaza ,cred, pe niste scuze.
  • Like 2
 • Cineva de mai sus a comentat că agramatismul „orice om îi e frică” comis de Bulă feminin al României (Petru Groza un sinistru/A numit un bou ministru/ Liviu Dragnea mai senin/A procopsit România /Cu un Bulă feminin/Când devine el sinistru/ Ca să fie în registru/Face vaca prim-ministru) se cheamă în psihologie „act ratat”. Să nu se supere dar „act ratat” e un termen din psihanaliză, introdus de Freud (nu intru în detalii) nu în psihologie. Comportamentul personajului - nu există un exemplu mai nimerit de dispreț față de poporul român și față de România oferit de Liviu Dragnea - numit în fruntea Guvernului îndreptățește înțelepciunea populară că „Dacă nu e și fudul, prostul nu e prost destul!”
  • Like 2
 • ”Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.” Femeia din Videle a prins „scuipat„ la limbă și se...reproduce. Insectele parazite întotdeauna au fost prolifice în a se înmulți și ocupa locuri de unde să facă cât mai mult rău. Carcalacul de Teleorman o susține suflându-i și sugerându-i toate mișcările, fără ai fi frică că va primi nota 2 pentru...instigare. Bunica mea (Bunul Dumnezeu să odihnească acolo unde e) folosea Flitul contra gândacilor. Noi încercăm să le dăm cu...flit dar nu reușim pentru că mulți alți „păduchi„ se opun.
  • Like 5
 • Ușor-ușor, ajung la concluzia că cel mai competent și mai cinstit din guvernul ăsta e Petre Daea. Oricum, n-am auzit să se fi plîns vreo oaie!
  • Like 6
 • Mare e gradina lui Dumnezeu!!!! Ca doar n-o fi ea prim-ministru, e chiar Daddy! In psihologie se numeste ,,act ratat", cand spui exact ce n-ai vrea, dar iti zboara porumbelul din gura!!
  • Like 3
  • @ Adriana Micu Vizuroiu
   VuVuDeaua lui mragnea e ea toată un act ratat.
   • Like 0
 • Orice om ii e frica....Cretina a gresit un pic. Nu atat la formulare, suntem deja imuni la agramarea-i tembela, ci la cuvantul om, daca s-a referit la ea. E pavianul femela om ? E PSDIstii om? Ca sa fiu in ton
  • Like 2
 • Al Lui Al Lui check icon
  Eu nu cred, sunt sigur ca se referea la Dragnea, numai ca la Viorica nu-i de mirare sa-l incurce pe Johannis cu Dragnea si sa-l faca si presedintele PSD :)) Noroc cu consilierii domniei sale, ca ii reamintesc in fiecare zi pe cine sa injure si la care din ei trebuie sa se inchine, altfel ne trezeam intr-o buna zi, cum il mustruluia ...tocmai pe Dragnea.
  • Like 1
  • @ Al Lui
   La cat de imbecila e, ar fi de mirare? Mai ales daca-si uita pe undeva hartiile cu textele altor natangi, dar ceva mai breji, scrise cu majusule, ca pentru ea.
   • Like 0
 • GabiC check icon
  Femeie asta e un monument de prostie! Agramatism! Infatuare! Aliterare!
  Ea o fi având bacalaureatul lui CTP?
  Fac pariu ca nu!
  • Like 3
  • @ GabiC
   VVD a absolvit o facutate f grea si complexa. As fi curios sa stiu si cu ce note! Poate ne spune un fost coleg sau chiar IPG Ploiesti!
   • Like 1
 • ,,...aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte." Cred că se referea la preş. PSDragnea!
  • Like 5


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult