Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cine nu-i cu Dragnea e nazist sau nebun

L. Pop, PSD, fost ministru al Educației, numește Forumul Democrat German, formațiune a minorității germane din România, „o organizație nazistă”.

Ministrul Muncii, O. Vasilescu, PSD, despre Klaus Iohannis: „Ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj”.

Consilierul și condamnatul Darius Vâlcov, PSD, îl identifică pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler. 

Guvernul german cere delimitarea guvernului român de asemenea afirmații. Fără niciun rezultat. 

Această propagandă neagră a PSD din anul 2018 o reproduce pe cea comunistă din 1945-1950. Sașii din România au fost acuzați atunci în masă de nazism de către noile autorități instaurate de Moscova. Adolescenți, tineri, femei, bătrâni, uneori familii întregi, erau arestați și deportați în lagărele din URSS. Peste 50.000 de români au fost surghiuniți astfel sub lozinca german = nazist, preluată acum de partidul lui Dragnea.

Ministrul Agriculturii, P. Daea, PSD, consideră incinerarea porcilor în urma pestei drept „un Auschwitz”, stârnind protestul Asociațiilor evreiești și al Ambasadei Israelului. De ce? Pentru că identitatea pe care o presupune zicerea lui Daea este: un porc român = cel puțin un evreu.

Același Vâlcov publică fișa clinică a unui protestatar antiguvern, în care sunt consemnate tulburări psihice ale acestei persoane, pentru care s-a aflat în tratament. Gestul, ilegal și imoral, urmărește inducerea în opinia publică a identității protestatari = demenți, foarte pe placul celor care spun despre sutele de oameni pașnici răniți în Piața Victoriei: „Așa le trebuie! Ce-au căutat acolo?!”.

Și ce-a făcut Hitler cu bolnavii psihic? Le-a pregătit sterilizarea și exterminarea.

Pentru luna octombrie, L. Dragnea anunță marele miting heterosexual ortodox împotriva homosexualilor heterodocși, distrugători de neam și țară. Sloganul subtextual? Homosexual = antiromân.

L. Dragnea se afișează repetat cu madmuzela sfertseculară, pentru a asigura poporul în legătură cu virilitatea sa bărăgană.

Ce au în comun etnicii germani din România, evreii, oamenii cu afecțiuni psihice, homosexualii?

Sunt cu toții minorități.

Fiecare persoană care nu slujește regimul Dragnea trebuie încadrată într-o minoritate. Dacă nu merge în categoriile de mai sus, atunci e băgat la informatori ai SRI sau/și agenți ai lui Soroș (evreu). Sau, în ultimă instanță: șobolani.

E o idee-forță veche a propagandei bolșevice în România: un român care nu e cu Partidul, e cu siguranță nebun, spion sau pidosnic. Sau neromân.

Un român „normal”, majoritar din toate punctele de vedere, care să nu fie de partea Tovarășului – așa ceva nu există.

Etichetarea și diabolizarea adversarilor ca minoritari este pregătirea psihologică pentru intervenția violentă asupra lor.

L. Dragnea a băsnit în legătură cu tentativa de gîțîire a lui de către niște inși lăsați în mod premeditat fără identitate – ce erau cavalerii Apocalipsei, soroșiști, haștagreziști, trimișii multinaționalelor, diasporeni, sereiști, iohannisiți, sau toți la un loc? –, pentru a induce ideea unei justificate riposte pe măsură împotriva „asasinilor”. Piața Victoriei, 10 august, se poate dovedi doar un preludiu, o repetiție cu public...

Ideea care se degajă din toate acestea: profilul grupului de gangsteri politici aflat la guvernare arată că nu vor ceda puterea fără violență. Câțiva și-au exprimat deja regretul că pe 10 august nu s-au folosit gloanțe în loc de gaze și bastoane. Madamdan ar șopti „Foc!” ca la linia fierbinte...

P.S.

Între atâtea asemănări cu perioada de dinainte de `89, iacătă și o deosebire: pe vremea comuniştilor apăreau manuale şcolare cu portretul lui Nicolae Ceauşescu pe prima pagină, dar nicidecum cu Turnu Măgurele în loc de Turnu Severin, Marea Moartă în loc de Marea Roşie sau ficatul în locul inimii.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Impecabil articol!
  În legătură cu P.S., de semnalat și o asemănare: aceeași editură ceaușistă de altădată (EDP):
  • Like 1
 • Democratia e sistemul ce nu ne permite sa fim guvernati mai bine decat meritam. Demult a fost prea tarziu ca sa se mai poata schimba ceva in bine. Un popor de 84% (!) bipezi pasivi imbecili pomanagii comunisti infatuati frustrati si ipocriti, ce isi voteaza calaii de 30 de ani, in loc de ORICE altceva, merita si trebuie sa dispara cat mai urgent. Vom fi singurul popor din istorie ce va disparea pe timp de pace, din prostie pura. In 20 de ani la noi si in 10 la bulgari ghici cine vor fi majoritari?
  • Like 0
 • Problema este ca PSD a ajuns partid fascist. (Puteti analiza toate trasaturile fascismului: partid unic -partid stat-, care isi subordoneaza toate institutiile, mass-media controlata, proprietate privata, intoleranta fata de opozanti, intoleranta fata de grupuri minoritare, nationalism exacerbat, etatism,populism etc; la prima vedere sunt comunisti, caci de acolo provin. Si in multe puncte se ating. Dar in realitate, proprietatea privata pe care o poseda si metodele violente utilizate (10 august) ii arunca in dreapta esichierului politic. Extrema dreapta.)
  Avem un grup de comunisti imbogatiti prin metode necinstite sau la limita legalitatii, care vor sa pastreze dictatura ca mijloc de exercitare a puterii personale si de grup. Evident, ceea ce-i doare cel mai tare e lupta anticoruptie, pe care vor s-o stopeze.
  Dar ei ataca toti opozanti cu termenii "fascist", "nazist" (clar ca nu stiu diferenta).
  De ce?
  In primul rand pentru ca asta e strigatul de lupta pe care l-au invatat in comunism. Stiu ca la acest strigat, Strainezia va reactiona in favoarea lor si impotriva fascismului. In al doilea rind, pentru ca ei o duc prost cu "mansarda". Cand sunt acuzati de ceva, reiau acuzatia in oglinda. Precum copilasii timpitei ("Ba tu".)
  • Like 8
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Ei, asta ar trebui sa fie un articol aici pe Republica.ro si nu doar un comentariu. Excelente observatii!
   • Like 4
 • Dix'n check icon
  Democratia, în calea celor având funcții publice, trebuie aparată atunci când ocupanții lor
  - mint în schimbul unui beneficiu material ori funcțional,
  - cu nume propriu iau în deșert funcțiile publice ale statului Democratic,
  - induc dezbinare ori defăimare publică printr-o acută lipsă de diplomație și adresându-se instituțiilor publice prin atacuri directe ori indirecte,
  - susțin într-o notă acut-disonantă „valori” care afectează demnitatea anumitor instituții publice,
  - adoptă simplul act al organizării, aflat deja în desfășurare (justiție, economie), în detrimentul unei viziuni evolutive.
  O astfel de situație imprimă instituțional nevoia răspunderii prin eliberarea puterii, al cărei uz este inacceptabil în fața unui Demos complet uman. Si n-ar fi prima oara când aceeași situație non-evolutivă revine unei iterații ipotetice. De aceea, orice funcție publică trebuie să fie dăruită doar scopului Uman al unui Demos complet.
  Și nu altfel!
  • Like 3
 • Nu putem înțelege sit. actuală din RO fără o documentare aprofundată începând cu contextul internațional în care au fost schimbate regimurile comuniste din Europa de Est. În SUA, Reagan redresase economia, relansând cursa înarmărilor, la care URSS nu putea face față cu o ec. centralizată. Gorbaciov a fost nevoit să treacă la o ec. mixtă (chinezii o făcuseră deja cu succes din 1980) și să schimbe toate conducerile comuniste din cele 6 state membre CAER. Concomitent, crescuse și presiunea concurențială din parte CEE care îngloba, în 1986, cele mai importante economii din vestul Europei. Spre deosebire de celelalte țări comuniste, capii regimului ceaușist trebuiau lichidați din 2 motive: 1. în cazul unui proces public puternic mediatizat ar fi dezvăluit cu dovezi implicarea sovietică (gașca Iliescu-Brucan) în lovitura de stat din dec. 1989 iar populația era antirusă din 1968 (invadarea Cehoslovaciei); 2. executarea cuplului ceaușist a avut rolul de a crea iluzia, în rândul majorității pop., că noua conducere a rupt complet cu trecutul "odios".
  După preluarea puterii (și cu complicitatea SUA, pt. care Ceaușescu devenise indezirabil, după ce dăduse un exemplu "prost" prin plata integrală a datoriei externe. Este posibil ca, în cazul în care Ceaușescu trecea la ec. de piață concomitent cu China, tranziția spre capitalismul specific UE să se fi făcut fără convulsii), gașca Iliescu-Brucan a încercat un fel de perestroika pt. ca după destrămarea URSS în 1991 să se orienteze treptat spre tabăra occidentală, menținându-se la putere prin cedarea avuției naționale corporațiilor multinaționale, cu capital predominant occidental (concomitent cu distrugerea partidelor cu tradiție antebelică (PNȚCD, PNL, Partidul Social Democrat Român - vezi wikipedia), pe care le-au parazitat sau substituit.
  Să nu ne iluzionăm. În prezent asistăm la lupta pt. putere între două grupuri de interese (deopotrivă de antiromânești), care apelează la orice mijloace pt. a câștiga "partida", chiar dacă asta înseamnă sacrificarea intereselor naționale și ale majorități populației !
  • Like 3
  • @ Mihai Grecu
   Imi pare rau dar dupa prima jumatate a comentariului tau o iei usor razna cu clisee de-acum cunoscute cu conspiratii internationale impotriva bietei tarisoare, Romania, care e vesnic victimizata in intentia de a masca impotenta nativa a poporului sau. Ei, aici si eu exagerez un pic dar parte din aceasta impotenta este tocmai tentinta de autovicitimizare!

   Romania are de facut un lucru "simplu": sa o taie cu trecutul si mentalitatea comunista care e predominanta si sa paseasca odata pe modelul vest occidental. Din pacate in acest sistem cumetria, shpaga, lasa-ma sa te las, bunul plac, incompetenta nu prea merg si de aceea submediocrii din fosta nomenclatura impreuna cu securistii si turnatorii aferenti se impotrivesc pentru ca ei sint vizati primii. Cind au vazut cum castelul de carti incepe sa li se prabuseasca sub lupta anti-coruptie au reactionat visceral, scirbos si mizerabil dupa cum le este caracterul. Astea sint fortele reale care se confrunta in Romania: cei care vor sa pastreze status quo-ul pe care si l-au asigurat prin tranzitia iliesciana si cei care vor sa paseasca inainte rupind-o cu trecutul fanarioto-comunist. E vorba de o lupta interna si nu interese straine. Asta e o vrajeala indusa tocmai de cei dintii la care fraierii pun prea usor botul datorita unui sentiment nationalist patriotard de prost gust si foarte pagubos! Vina e doar a mioriticilor!

   Inca ceva, ideea ca americanilor le-ar fi stat in git Ceausescu pentru ca si-a platit datoriile e o aberatie de prim rang care ma face sa rid, mai ales dupa ce foarte clar ai spus cum regimul comunist s-a prabusit datorita tocmai a ineficientei si slabiciunii sale economice incepind cu URSS. Ei, asta a fost motivul real la care daca mai adaugam un regim totalitar timp si brutal e o reteta foarte preciza spre o situatie care face pina si mamaliga sa explodeze, ceea ce s-a intimplat! Doar nu crezi cumva ca dupa plata datoriilor ar fi curs laptele si mierea in Romania. :o))))) Nici vorba, mizeria si totalitarismul ar fi continuat si comunistii ar fi apelat la datorii noi ca doar ei le-ai facut si pe primele, nu i-a fortat nimeni, asa cum inca fac "bravii" lor continuitori. Asa ca poti continua sa te imbeti cu apa rece! :o)))
   • Like 6
  • @ Adrian Bertea-Toth
   Mi-ai denaturat sensul celor spuse. Nu am victimizat poporul român. Din contra, dacă am fi avut șansa unui conducător luminat ca Deng Xiaoping sau Gorbaciov în locul lui Ceaușescu acum am fi fost cu 2 decenii mai avansați dpv. ec,, tehnic și social.
   Iohannis provine din grupul de interese Ponta-Crin (sprijinit din umbră de Dan Voiculescu, care a ajuns multimilionar folosindu-se de o parte din fondurile secrete ale fostei securități) contrapus grupului de interese băsescian. Ponta și Crin nu s-au înțeles la împărțirea cașcavalului (unul din motive fiind propunerea lui Iohannis ca vicepremier din partea PNL, unde devenise vicepreședinte printr-o derogare de la statut), În iulie 2014 (după ce Iohannis devenise președintele PNL, ales aproape în unanimitate, deși provenea dintr-un partid minuscul - FDGR. Ascensiunea sa fulminantă nu se poate explica decât dacă avea deja o susținere puternică din partea Germaniei, liderul UE), surpriză: PNL se aliază cu fostul dușman, PDL, formând Alianța Creștin-Liberală/ACL (în care a intrat și MR Ungureanu, fost ministru de externe și director al SIE, deci știa "cum se fac jocurile în UE". Interesant este că Băsescu a afirmat despre Ponta că este agent SIE acoperit iar cel deconspirat nu a încercat să-și repare onoarea printr-o acțiune în instanță !). Apoi Iohannis a câștigat prezidențialele cu ajutorul diasporei, la fel cum făcuse și Băsescu în 2009, cu o mică deosebire (care explică și diferența de aproape 9 %): mulți din cei plecați la muncă în vest și-au sunat rudele rămase în țară și au condiționat trimiterea banilor de votul pt. Iohannis. (astfel Iohannis a obținut majoritatea și în jud. Suceava, Iași, Tulcea, Constanța, Prahova, unde consiliile județene erau conduse de PSD. Interesant este că UDMR a mers masiv pe mâna lui Iohannis, în HR și CV obținând peste 70 %. Acum a trecut în tabăra opusă, când a văzut că Iohannis nu suține autonomia pe critetii etnice). După alegeri ACL s-a desființat iar PDL a fost absorbit de PNL. Noile grupuri de interese erau Iohannis vs Ponta-Dragnea (Ponta trecând în plan secund după tragedia de la clubul Colectiv). A urmat guvernul Cioloș și alegerile parlamentare din 2016 cu cea mai scăzută rată de participare de după 1989-39,4 %, câștigate de alianța PSD-ALDE. Grupurile adverse sunt Iohannis (nici pe departe "ușă de biserică" vs. Dragnea-Tăriceanu, care așa cum am arătat, se pot reconfigura, în funcție de interesele de moment. Această luptă însă se desfășoară în detrimentul țării.
   • Like 1
  • @ Mihai Grecu
   Iarăși, un comentariu care poate părea plauzibil, în prima jumătate, dar care s-a compromis total la momentul "diaspora a sunat acasă sa spună ca dacă neamurile nu votează cu Iohannis nu trimit banii". Bade, aceasta afirmație e de o idioțenie care frizează ridicolul și demonstrează o obsesie conspiraționista de sorginte de spălare pe creier. Te întreb un singur lucru, cum p..a mea verifica diaspora cu cine a votat varu Vasile din Poplaca? Asa o prostie de mult n-am mai auzit! În rest scenarii conspiraționiste de tot rahatul. Sa ma explic, unii ar putea crede ca sint un bădăran după cum ma exprim, îmi asum critica, dar la asemenea aberații nu vad cum pot răspunde altfel.
   • Like 2
  • @ Adrian Bertea-Toth
   De obicei unii oameni apelează la limbaj suburban când rămân fără argumente raționale.
   Să-ți explic pe înțelesul tău: în județele sărace, oamenii au doar 2 tipuri de venituri, banii trimiși de rudele ce lucrează afară (cca 75 % din total), și banii primiți de la stat, respectiv de la PSD în perioada la care ne referim (aici includ pensii de mizerie și ajutoare sociale - cca 25 % din total). La alegerile prezidențiale din 2014 câteva procente din marea masă pro PSD au preferat să nu riște pierderea sursei de existență externe (dacă gândești puțin realizezi că nu au făcut o "trădare" importantă, luând în calcul prerogativele prezidențiale extrem de reduse).
   Trebuie să fii naiv să nu accepți faptul că nu se folosesc tehnici bine puse la punct (adaptate la context) pt. manipularea voturilor în scrutinurile naționale din diverse state relevante, unde diferența dintre tabere este de numai câteva procente (vezi Brexit, alegerile prezidențiale SUA-2016, din state europene, etc).
   • Like 1
  • @ Mihai Grecu
   Pai tu n-ai adus nici un argument ci doar faci afirmatii din burta, ca pareri le accept dar le raspund prin limbaj suburban dupa cum merita. Dar sa lasam asta, poate am exagerat un pic, cert este ca in continuare servesti teorii ale conspiratieie care au acelasi sbstrat, interesele si "ajenturili straine" dar ti-am explicat odata ca autovictimizarea e o trasatura mioritica paguboasa si spun mioritica nu ca jignire ci pentru ca in insasi balada nationala se observa clar acea resemnare in fata soartei fara dorinta de a face veva, de vina fiind tot "forte exterioare" sau macar superioare legate de destin. Prin urmare, da-i inainte cu teoriile, daca-ti produce placere.
   • Like 0
 • Roxana B check icon
  Mie mi se pare ca Firea e omul lui Voiculescu.La o adica, scopul scuza mijloacele, daca e vorba de inlaturarea lui Dragnea.Chiar daca Robert Negoita o sprijina pe Firea.
  Nu-mi place Firea absolut deloc dar intre ea si Dragnea.....excuse me......Dragnea e totusi...malefic....
  • Like 1
  • @ Roxana B
   Firea crezi că e mai puțin malefică? În plus e răzbunătoare pe față (numele pare a fi predestinat) dar poate de aici I se va și trage sfârșitul
   • Like 0
  • @ Republican
   Roxana B check icon
   Sa zicem ca spre deosebire de Dragnea, Firea e....maleficent....
   Dragnea e bolnav e intr-un delir paranoid de citva timp.Firea are buze subtiri, e intr-adevar rea, dar cred ca in momentul asta e mai ...ancorata in realitate decit Dragnea.Sau in fine, asa se manifesta. Oricum, faptul ca a fost trimisa la inaintare in acest efort de a-l inlatura pe Dragnea s-a bazat probabil pe tupeul ei de fosta jurnalista, care are curaj sa spuna ceea ce gindesc multi dintre PSD-isti, dar nici unul n-a iesit in fatza pina acum.Evident ca daca n-ar fi fost mitingul din 10 august si tevatura care a urmat, probabil ca ar fi continuat si ea sa taca.
   Acum, incep si alti "curajosi" din PSD ,timid ,sa se exprime.
   Ponta face pe inteleptul-"n-am fost copt pt presedintie in 2014', nici usturoi n-a mincat....., vine cu poze pe care e clar ca le-a pastrat pt un moment de santaj care iata, a sosit ,Tudose care s-a retras fara sa zica pis din functia de PM, acu ii da dreptate Firei....
   Cum sa zic, era evident ca nimeni nu-l poate detrona pe Dragnea decit tot dintre ai lui(parca pe Ceasca nu l-au eliminat tot ai lui.... comparatia e inevitabila).
   Sa speram ca totusi "esalonul doi" fiind deja cu plinul facut, isi va indrepta si el atentia spre scoaterea Ro din mlastina in care se afunda de 30 de ani incoace, si din care, de doi ani de zile nu mai face nici un efort sa iasa, sau ma rog, nu mai poate.....

   • Like 1
  • @ Roxana B
   Deși foarte interesant comentariul tău, nu încerca să îți furi singură pălăria. Năstase, Ponta, Dragnea, Firea sunt absolut toi făcuți din același aluat. Firea a simțit că acum este momentul și a sărit cu tupeu la gâtul lui Dragnea. În plus situația ii vine ca o mănușă : este momentul perfect să deconteze toate nerealizările primarului Firea pe spatele lui Dragnea. Și sunt convins că majoritatea votanților lui Firea vor "pune botul".
   De ce zic că iti furi pălăria? Niciodată eșalonul doi nu a făcut altceva decât sa îi juguleze pe lideri ca să ajungă ei la ciolan, păstrând absolut același tipare. Nu detaliez, mă rezum doar sa spun că am aflat din presa că și Firea a fost urmărită prin oraș?!?Ajunși la putere direcția a fost sacul cu bani și nimic altceva.
   Tragedia poporului ăsta este că pe cei de la putere, de cele mai multe ori putred de corupți, îi schimba totdeauna cei din eșalonul doi, în loc să îi schimbam noi la vot sau, până la urma de ce nu, în stradă. Tragedia poporului ăsta este că este atât de ușor de cumpărat și de sute de ani preferă ciubucul ca "să ii pice și lui ceva". Iar Firea, ca și iluștrii ei înaintași, știe perfect asta. Are românul o vorbă : scapi de dracu' și dai de mă-sa! Suntem exact în această situație.
   • Like 1
  • @ Republican
   Roxana B check icon
   Pai si care e solutia?Scapi de dracu, dai de ma-sa, dar ma-sa are nspe mii de "copii" care la rindul lor au copii, veri, matusi etc....o caracatita careia ii tai un bratz si-i creste altul in no time...
   A big happy "famiglia"....
   • Like 0
 • Paul check icon
  La originea problemelor actuale ale României este indiferenta majorității populației fata de societate, indiferenta exprimata prin absenteism la vot. Astfel discursul politic este dominat de cei care au votat, anume acea parte a elitei sociale care conștientizează necesitatea exprimării politice și majoritatea vulgului inclusiv mafiotii care ii manipulează. In mod natural vulgul plus mafiotii se bucura de o semnificativă superioritate numerica și de aici rezulta și actuala configurație politica. Luptele politice se dau acum între mafioti si elite. Partea buna e ca acum spre deosebire de toată perioada de după răsturnarea lui Ceaușescu și pana acum, mafiotii lupta la scena deschisă și cu vedere la eșafodul care ii așteaptă, de aici radicalitatea demersului lor, radicalitate care generează radicalitate. Atâta timp cât nu se cade la pace cu mafiotii și cadrul internațional rămâne așa de favorabil României câștigam! Important e sa nu uitam ca nu vulgul este inamicul ci mafiotii. Vulgul este o victima a mafiei! Și mai important este sa convingem majoritatea romanilor ca au de ce sa se ducă la vot! Putem făce asta prin antiteza cu mafiotii, însă trebuie in același timp sa le arătam ca exista alternativa.
  • Like 3
  • @ Paul
   Roxana B check icon
   Nu cred ca votul va schimba mare lucru.
   Nu sta in "genomul" politicienilor romani sa faca ceva bun pt tara la nivel general si pt populatie la nivel particular.Desi, multi dintre ei si-au cam facut plinul si acum s-ar putea apuca si de proiecte benefice populatiei.
   Dar se pare ca "enough is not enough" pt ei.
   Probabil ca multi dintre ei n-ar supravietui unui mod de viata competitional din vest si nu ma refer la UE cu ale ei rules and regulations.
   Dar in Ro orice merge.Sistemul mafiotic este atit de bine dezvoltat incit nu poate fi distrus....prin masuri democratice.
   In disperare de cauza multi aplica solutua"if you can't beat them, join them"
   • Like 2
  • @ Paul
   romanii au iesit in strada in anii '90 si nu au obtinut nimic; romanii au votat la un referendum validat de CCR, care cere maxim 300 alesi intr-o singura Camera; nimic; romanii schimba partidul de guvernare la fiecare alegere; nimic.
   Ce pozitie sa aibe romanii fata de clica politica din Romania?
   Si-au dat seama ca politicienii fac la fel si provin din aceeasi cloaca comunisto-securista.
   In plus, cei mai activi romani au plecat la munca peste hotare. Au ramas cei cu probleme, cei batrini, cei angajati la stat.
   Ar fi bine sa mai triem din politicieni, inainte de-a acuza vulgul. Mai ales ca politicienii se aleg doar din cei ce deschid usile cu capul. Caci mainile sunt ocupate cu gentile cu bani "pentru partid"...
   • Like 4
  • @ Roxana B
   Paul check icon
   Dacă accepți ca nu poți lupta cu sistemul mafiot, atunci acesta a câștigat deja. Exista in momentul de fata partide ca USR și partidul lui Cioloș (când se va înregistra ca partid). Depinde de tine sa crezi sau sa nu crezi ca si ăștia sunt parte din sistem și sa acționezi in consecință când vine ziua votului. Alternativa la vot, dacă accepți ca poți lupta cu sistemul este revoluția, a la Revolutia Franceza.
   • Like 2
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   Paul check icon
   Nu acuz vulgul, ci acuz mafiotii care ii manipulează. Și DA! romanii au schimbat partidul de guvernare foarte des și foarte bine au făcut! Au dat ocazia javrelor mafiote sa sfâșie una pe alta, ceea ce au și făcut. Asta e motivul principal pentru care mafiotii lupta acum pe fata și cu vedere la eșafod! Sau crede cineva ca am fi ajuns aici cu FSN-ul la putere? Acum se duc bătăliile finale ale războiului început de clica mafiota după revoluție, război care a consumat o generație întreaga, generația părinților noștri și dca te gândești câți romani au părăsit definitiv România, ne-a costat mai mulți oameni decât orice război pe care l-am purtat vreo data.
   • Like 0
 • Corina check icon
  Demontarea perfectă a propagandei cu toate ale ei: motivație, metode, subtext, mod de acțiune, consecințe, continuarea probabilă... Astfel de articole ne amintesc de ce ne sunteți neprețuit (unul dintre motive) și de ce trebuie să aveți neapărat ucenici. Dar oare se poate? Ar mai urmări cineva cu atâta rigoare, până la capăt, un raționament, o idee?
  • Like 3
  • @ Corina
   Considerați-vă dvs o ucenica, pentru că vă dați seama și înțelegeți aceste lucruri, treaba e făcută, scopul atins.
   • Like 0
  • @ Ligia Marina Enachioiu
   Corina check icon
   A, nu-i destul că unii cititori înțelegem. Eu aș vrea să mă asigur, cumva, că atâta vreme cât vor fi români, vor avea scriitori/jurnaliști care să poată vedea și (de)scrie astfel. De fapt, orice națiune are nevoie de asemenea „traducători”.
   • Like 0
  • @ Corina
   Nu știu ce să zic, dacă merge așa, dacă e posibil să se repete....dar să fim mulțumiți că dl Popescu nu pleacă nicăieri.
   • Like 1
 • Este o chestie genetica la el, tatal lui a murit de viagra. Cand astepta o c..va in hotelul din turnu. Aia nu a venit si el a facut infarct. Stiu toti de pe acolo. Eu am multi colegi care sunt din zona.
  • Like 1
 • mike mike check icon
  "Mai bine haimana decat tradator, mai bine huligan decat dictator, mai bine golan decat activist, mai bine "minoritar" decat PSD-ist." Pentru ca tot veni vorba ca noi astia anti -PSD suntem minoritari si facem si parte dintr-o "minoritate" care nu este agreata de PSD.
  Chiar nu stie nimeni din PSD anatomie?! Macar asa... sa stie si ei de unde vine mouia.
  • Like 2
  • @ mike
   Delia MC Delia MC check icon
   N u suntem minoritari.Numai că nu stim...
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult