Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dragnea, dincolo de Dej

 L. Dragnea, președinte al partidului de guvernământ din România:

„Am avut informații, am fost amenințat cu moartea. Am avut o tentativă de asasinare anul trecut, în aprilie. Au venit 4 străini, au stat la Athénée Palace, au stat trei săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Suntem într-un stat parțial paralel mafiot. I-a plătit un om foarte celebru în lume. Soroș? Nu eu mă gândesc la el, el se gândește la mine”.

L. Dragnea este primul șef al Partidului care coboară dincolo de Iliescu, Ceaușescu și Gheorghiu-Dej. Nici Dej, nici Ceaușescu, nici Iliescu nu au pretins, atunci când au ordonat represalii armate împotriva civililor, că era cât p-aci ca ei să fie omorâți de un comando de killeri. 

Dincolo este I.V. Stalin, care asta făcea o dată la câteva luni. Erau descoperite comploturi americane, englezești, evreiești, cu sprijinul cozilor de topor din țară, țintind uciderea generalissim-ului. După care urmau persecuții și deportări în masă.

În ultimii săi ani, Stalin dădea semne clinice de demență. În cazul lui L. Dragnea, mă întreb: mai au rost întrebări raționale cu privire la ce debitează? Cum ar fi: de ce a tăcut un an și ceva până să spună că s-a încercat asasinarea sa? De ce respectivii, dacă știa câți erau, unde au fost cazați și cine i-a plătit, n-au fost arestați de poliția lui Carmen Dan? De ce era nevoie de 4, unul ținea pușca, unul îi făcea lui Dragnea „Păsărica!”, altul apăsa pe trăgaci și ultimul aduna cartușele de pe jos? Oare George Soros știe cine este și cum se pronunță numele acestui man din Teleorman?

Nu rămâne, de fapt, decât o singură întrebare de pus? Ce este mai mare, tupeul lui L. Dragnea sau prostia celor care îl mai cred? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult