Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea, dincolo de Dej

 L. Dragnea, președinte al partidului de guvernământ din România:

„Am avut informații, am fost amenințat cu moartea. Am avut o tentativă de asasinare anul trecut, în aprilie. Au venit 4 străini, au stat la Athénée Palace, au stat trei săptămâni aici, am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Suntem într-un stat parțial paralel mafiot. I-a plătit un om foarte celebru în lume. Soroș? Nu eu mă gândesc la el, el se gândește la mine”.

L. Dragnea este primul șef al Partidului care coboară dincolo de Iliescu, Ceaușescu și Gheorghiu-Dej. Nici Dej, nici Ceaușescu, nici Iliescu nu au pretins, atunci când au ordonat represalii armate împotriva civililor, că era cât p-aci ca ei să fie omorâți de un comando de killeri. 

Dincolo este I.V. Stalin, care asta făcea o dată la câteva luni. Erau descoperite comploturi americane, englezești, evreiești, cu sprijinul cozilor de topor din țară, țintind uciderea generalissim-ului. După care urmau persecuții și deportări în masă.

În ultimii săi ani, Stalin dădea semne clinice de demență. În cazul lui L. Dragnea, mă întreb: mai au rost întrebări raționale cu privire la ce debitează? Cum ar fi: de ce a tăcut un an și ceva până să spună că s-a încercat asasinarea sa? De ce respectivii, dacă știa câți erau, unde au fost cazați și cine i-a plătit, n-au fost arestați de poliția lui Carmen Dan? De ce era nevoie de 4, unul ținea pușca, unul îi făcea lui Dragnea „Păsărica!”, altul apăsa pe trăgaci și ultimul aduna cartușele de pe jos? Oare George Soros știe cine este și cum se pronunță numele acestui man din Teleorman?

Nu rămâne, de fapt, decât o singură întrebare de pus? Ce este mai mare, tupeul lui L. Dragnea sau prostia celor care îl mai cred? 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • catalin check icon
  Totul este sa crezi. Din pacate,majoritate romanilor mor în fiecare zi, puțin câte puțin fiind conduși de acesti politicieni ticăloși.
  • Like 1
 • Dragnea introduce in societate idea de asasinat politic. De asa ceva nu se vorbeste cu usuratate!
  • Like 0
 • scor hotarator de comentarii pe tupeul lui dragnea. evident ca nu o sa ne facem o introspectie din care sa rezulte vreo prostie nationala. intrebarea finala e oarecum glumeata din moment ce electoratul e antrenat de 28 de ani sa creada ca valoarea libertatii vine din democratie iar democratia vine din cantitatea voturilor. dragnea are un electorat stabil majoritar antrenat sa repete papagaliceste orice. chiar si ineptii dar mai ales minciuni. iar daca calitatea de adevar e stabilita matematiceste de numarul de votaci e evident ca tupeul si prostia cunt concurente la adevarul teleormanului. societatea de azi seamna cu un experiment kafka unde anumiti consilieri ai pun lui dragnea in gura niste inputuri iar acesta le propaga. mai departe e rolul partidului repetac sa gaseasca variante. chiar si o tendinta de asemanare cu celebrul stalin ai da lui dragnea apa la moara sa debiteze orice. noi avem subiect de barfa jurnalistica iar comedia asta cu simulacru de tara se continua infantil peste inca o generatie. mai degraba suspectez pe dragnea de vre-un guturai decat de crize psihotice. el e un mediocru care se viseaza vip iar criticile opozitiei ai creaza in cercul de adulatori aure din ce in ce mai stralucitoare. azi avem la meniu hitman vs teleorman, maine dragnea feat batman. orice e posibil. lipsa de educatie isi spune cuvantul adica politicile educationale andronesciene care au creat aceasta realitate.
  • Like 0
 • Trebuie să înțelegem că cel care este in plină criză psihotică crede cu tărie în ea! Pt. el( in cazul nostru Draknea ) nu exista urmă de îndoială că psihoza lui este de fapt singura realitate. Astfel, toti cei din jurul lui, gradat, îi preiau psihoza si acționează conform cu cea ce le transmite sursa primară (Draknea). Astfel se explica obediența membrilor PSD față de DRAKNEA.
  Trebuie de urgență infiintat in grup mare de psihologi care să-i elibereze pe membrii PESEDEULUI de psihoza lui Draknea!!!
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. CTP are perfecta dreptate: Dragnea nu este nici Ceausescu sau Dej, si nici Stalin; daca Dragnea ar fi fost ca ei ( sau paote daca ar fi detinut o putere asemanatoare ), Dl. CTP si ceilalti critici ai sai sau ai PSD-ului si in general ai clasei politice romanesti, nu s-ar mai fi putut exprima in deplina libertate si fara nicio persecutie. Este poate singura libertate castigata pe deplin dupa 1989 ( desi politicienii se folosesc de institutiile de fortza ale Statului pentru a se discredita sau distruge unii pe altii - complicitatile abjecte dintre unii politicieni si unii sefi sau angajati ai Serviciilor sau ai aparatului judiciar inca se mentin din pacate).
  In realitate, Dragnea, Johannis, Orban etc sunt doar mediocritati politice, ca o expresie a nivelului calitativ lamentabil al clasei politice romanesti.
  Unii dintre noi il plac pe Dragnea, altii pe Orban sau pe Johannis, altii pe Basescu, etc.
  Este dreptul fiecaruia dintre noi. Anormalitatea incepe in momentul in care suporterii diversilor politicieni sau partide incep sa se insulte intre ei si sa devina intoleranti fatza de cei cu opinii diferite.
  Este un semn ca inca nu ne-am vindecat de ura si de intoleranta inoculate in ADN-ul societatii romanesti de catre dictatura comunista.
  Vremea cand vom putea discuta rational si cu buna cuviinta opiniile politice, oricat ar fi ele de divergente, pare a fi inca departe.


  • Like 0
 • Raspund indirect intrebarii Dlui Cristian Tudor Popescu: de la Dragnea nu mai asteptam nimic. Este randul PSD-ului sa se delimiteze de el, daca nu sunt toti ca el. Este inimaginabil cum PSD-ALDE si complicii lor isi bat joc de tara din 2016!? Chiar cred ca faptele lor vor fi uitate de istorie?
  • Like 1
 • Moooor de ras ....Este si asta vre-un Escobar :)))))) . Pai cacatu asta poate fi omorat de un comando de boschetari din Gara de Nord . A auzit si el de cum a fost asasinat maiorul During si a zis aceeasi poveste. Un comando de straini (Dragnea ) , un grec din serviciile speciale americane (During), cazat/i la athenee palace si care au incercat (Dragnea) , l-au executat pe scarile ministerului de externe (During). Nici macar nu a fost original . Ce papagal !
  • Like 2
  • @ Adrian Tomescu
   Rofl! asta cu cacatul poti s-o mai spui o data ca imi gadila placut auzul! Da' cu omoratul nu pot fi sub nici o forma de acord chiar daca e vorba de o condamnare reala la moarte! E prea ieftin pentru un asemenea specimen! Nu! El trebuie sa afle pe pielea lui, nu de la Adrian Nastase, ca degeaba atipesti cu fundul la perete daca dormi cu gura deschisa! Si aici incep sa se lege toate de numarul de masina luat de politie...
   • Like 1
 • Cred că dracnea taman a priceput cât de periculos e călăritul unui tigru. În fapt, nu călăritul propriu-zis, ci descălecatul
  • Like 0
 • Unii zic ca i s-ar trage de la Viagra. Altii, de la Coca.
  • Like 1
 • E clar ca Dragnea-penalu mai arunca niste fumigene pt a distrage atentia de la dosarele pe care le are in justitie legat de mega-furturile lui din banii romanilor: TelDrum, hotel Turris, ferme de porci, lacu Belina, voturi si licitatii truncate cu statul pagubit, traffic de influenta si evaziune fiscal, vile Brazilia, spalare de bani, etc...Dragnea-mafiotu e un fel de Erdogan romanesc
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult