Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cioloș îl dă în judecată pe deputatul PSD Eugen Nicolicea pentru „poveștile cu Soros”: „Nu vă temeți de Bau-Bau, domnilor!”

Dacian Cioloș a reacționat după ce deputatul PSD Eugen Nicolicea a susținut luni la Antena 3 că fostul premier ar fi fost finanțat de omul de afaceri George Soros.

„A plătit niște bani pentru ca niște oameni să ajungă în Guvernul României (...) Soros a finanțat tehnocrați, inclusiv pe Dacian Cioloș”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

„Domnul deputat PSD care a spus ieri că omul de afaceri George Soroș ar fi plătit bani ca "niște oameni să ajungă în Guvernul României" anul trecut și că m-ar fi "finanțat", va avea ocazia nesperată de a oferi mai multe explicații și probe în instanță. Acolo va avea șansa să reflecteze, la rece, asupra a ceea ce înseamnă o declarație politică iresponsabilă” a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Fostul șef al guvernului vorbește de „poveștile cu Bau-Bau” invocate de PSD pentru a ascunde realitatea. 

„După numai șase luni de la alegeri, coaliția PSD-ALDE și-a înscăunat al doilea guvern, dar a repus în funcții mai toți miniștrii pe care i-a dat jos pentru incompetență. Un scandal politic penibil pentru PSD, cu costuri uriașe pentru credibilitatea României. Ziariști independenți sunt hărțuiți pentru că au îndrăzneala să cerceteze afacerile mai marilor politici. Finanțele țării sunt în pericol. Bursele medicilor rezidenți dispar miraculos. Creșterile salariale anunțate nu pot fi aplicate. Magnificele promisiuni făcute în campania electorală sunt în... pom. Pe scurt, nici măcar membrii PSD nu mai cred în propriul program de guvernare.

Aceasta este realitatea pe care PSD se străduiește să o facă uitată. Atunci, încep poveștile cu Bau-Bau.

Un Bau-Bau mare, urât și puternic, care vrea să le facă rău, care-i urmărește, care nu le dă pace pe culoarele Parlamentului și nu-i lasă pe bravii lideri PSD să facă lucrurile minunate pe care le-au promis... Nu vă temeți de Bau-Bau, domnilor!

Eu cred că de câte ori dl Dragnea și ai lui îl pomenesc pe dl Soroș, spun, de fapt, următoarele: "Iar am dat cu oiștea-n gard! Oamenii își pun întrebări și nu ne mai votează! Repede, băgați povestea cu Bau-Bau!".

Fantezii și povești cu conspirații și forțe oculte, de ținut oamenii ocupați cu orice altceva decât cu minciunile și eșecurile lor”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Ar fi fost bine ca dl Ciolos sa fi fost tot atat de incisiv si ca prim ministru; din pacate, in aceasta functie, dl.Ciolos s-a dovedit a fi complet mediocru.
  Este evident ca dl.Nicolicea are nefericitul talent de a se face antipatic tuturor, insa mie imi displace politicianul, care, precum Ciolos, da fuga la Tribunal ca sa-si "repereze onoarea" sifonata de un adversar politic.
  Un barbat politic adevarat, daca se simte jignit sau nedreptatit de un alt politician, contra-ataca cu argumente, ironii, replici nimicitoare, etc, nu da fuga la tribunal.
  Insa dl Ciolos nu a fost niciodata un politician veritabil, ci doar un oportunist politic ( ceea ce nu e neaparat un defect ).
  Spre stiinta domnului Ciolos, ar fi bine ca domnia sa sa mediteze la doua lucruri:
  1. Actualmente, chiar in SUA, administratia Trump este extrem de critica la adresa d-lui Soros, aducandu-i acuzatii foarte greve.
  2. In urma cu cateva luni, televiziunile au difuzat un amplu interviu cu miliardarul americano-maghiar; in acel interviu, dl. Soros a recunoscut, nu fara un anumit cinism, ca de-a lungul vietii sale, unele dintre initiativele sale in domeniul afacerilor si al politicii au fost cateodata in afara moralei si uneori chiar si in afara legii.
  Ne-o spune chiar domnul Soros in personam !!!
  Iata de ce adulatorii si aparatorii domniei sale mi se par a fi de o stupiditate absoluta atunci cand sar in apararea magnatului americano-maghiar.
  Domnule Cioos, dl. Soros, bun sau rau, este o personalitate adevarata, care a dovedit ca se poate apara si singur, nu are nevoie de fanii sai din Romania !
  • Like 0
 • Corect! Povestea cu Soros, prototipul Răului, nu mai este bună nici de adormit copiii... este ca în "vechime", când se spunea că Necuratul era vinovat de toate relele... după cum se vede, la noi încă mai prind ocultismele, mistificarea & "aruncarea pisicii" - în vremurile otomane am preluat noi multe de la turci (de voie ori de nevoie), însă moda unei FETÖ atotputernică - ce zădărniceşte non-stop eforturile unui guvern "democratic"- de ce trebuia s-o copiem ?... la Revoluție au fost "teroriștii", iar acum vina se concentrează în jurul unei singure persoane - Soros ! Eu înțeleg dorința PSD-ului de a găsi un țap ispășitor, însă această fantasmagorie deja nu mai păcălește pe nimeni... măcar un minim de originalitate, vechile trucuri nu mai funcționează !
  • Like 1
 • Cand o sa moara Soros vor vorbi de "greaua mostenire a lui Soros", apoi vor trece la Fethullah Gullen, dupa ce moare si asta vor trece la bubuli si "cum, nu stiti?". Au material, au prosti care sa ii creada, n-au de ce sa n-o tina tot asa.
  • Like 8
 • check icon
  Oameni ca gunoiul ăla bolșevic de Nicolicea chiar trebuie trași la răspundere în fața legii, că altfel o iau rău de tot pe arătură...
  • Like 4
  • @
   Cum au ajuns gunoaiele bolsevice la putere, ca am uitat?
   • Like 2
  • @
   In fata carei legi trebuiesc trasi? Parlament, Curte Constitutionala?!
   In tara asta nu se va putea face nimic bun pana cand n-or sa atarne niste de-astia de felinare...
   • Like 1
  • @ Adrian Rafail
   Tu ai uitat, si eu am cam uitat... iar astia micii nici macar n-au stiut vreodata. Ei abia acum invata istoria. De unde o invata? De la tembelizor, de la Antena!
   • Like 0
  • @ Adrian Andrei
   Ai omis sarcasmul. Ma refeream la faptul ca natia nu a votat si iar a iesit prost...
   • Like 1
  • @ Adrian Rafail
   N-am omis nimic, am apreciat pozitiv comentariul tau. Rostul comentariilor noastre pe platforma este sa-i ajute pe ceilalti cititori sa se identifice printre "eu, tu, noi, ei...".
   • Like 3
  • @ Adrian Rafail
   check icon
   iti fac eu o schita, Poate ti-o tatuezi sa o tii minte:
   prin "votaci" si prin postaci;
   Plus lipsa de educatie- crasa!
   • Like 0
  • @ Adrian Andrei
   scuzele mele, se pare ca eu am ratat intelesul.
   • Like 0
  • @
   Mai bine iti tatuezi tu schita asta: daca nu votezi nu ai voie sa (morala) sa te plangi de alesii neamului. Tu chiar ca ai ratat sarcasmul.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult