Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cioloș: Sunt peste 300.000 de cetățeni români ce au votat în diaspora. Votul lor va fi cel ce va da ierarhia finală

Dacian Cioloș, premierul României

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, duminică seara, că votul de duminică arată o Românie care renaşte şi care a dat un exemplu şi Europei. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că este convins că după numărarea voturilor PNL va fi pe primul loc.

„Votul de azi arată că România renaşte, că cetăţenii români au redat sens democraţiei, prin votul lor. România dă un exemplu şi Europei despre ce poate face o naţie atunci când o ţară se mobilizează. Ăsta este exemplul pe care l-au dat azi România şi românii, o mobilizare de execepţie”, a declarat Dacian Cioloş după închiderea urnelor, potrivit News.ro.

„Sunt peste 300.000 de cetateni romani ce au votat în diaspora. Votul lor va fi cel ce va da ierarhia finală”, a spus Cioloș. 

„E victoria României cinstite, României corecte, României europene, României harnice la referendumul convocat de preşedintele României. Începând de astăzi niciun lider politic nu mai are voie să îndrăznească să vorbească despre amnistie, graţiere sau despre facerea praf a justiţiei prin intermediul ordonanţelor de urgenţă. Le mulţumesc cetăţenilor români care au venit la vot şi care şi-au exprimat votul pentru PNL. Sunt convins că după numărarea voturilor PNL va fi pe primul loc în alegerile europarlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

„Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial formal si explicit demisia guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetățenilor din diaspora după ce aveau experiența din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, alianța USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor fi niciodată gazați și disprețuiți”, a declarat Dan Barna, după inchiderea urnelor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Constat ca dl ciolos, iese cu pieptul de arama in fata, cerind din prima candidatura la prezidentiale....stai puicushorule mai la umbra, ca daca nu te aliai cu USR erai la nivel aldi' Tariceanu . Meritul 100% il are USR !
    • Like 0
  • Românii au trecut cu brio un examen important. Acum, PNL și Alianța au de dat un examen și mai greu. Dacă în focul alegerilor care vor urma vor începe să se umfle în pene și să arunce cu noroi unii în ceilalți, păcat de mobilizarea de ieri. Sper să colaboreze la nevoie și să fie o competiție în care fiecare să iasă în față cu soluții la probleme, nu cu acuzații reciproce. Vom vedea câtă maturitate au și dacă știu să aprecieze încrederea oferită ieri.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult