Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cioloș: Sunt peste 300.000 de cetățeni români ce au votat în diaspora. Votul lor va fi cel ce va da ierarhia finală

Dacian Cioloș, premierul României

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, duminică seara, că votul de duminică arată o Românie care renaşte şi care a dat un exemplu şi Europei. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că este convins că după numărarea voturilor PNL va fi pe primul loc.

„Votul de azi arată că România renaşte, că cetăţenii români au redat sens democraţiei, prin votul lor. România dă un exemplu şi Europei despre ce poate face o naţie atunci când o ţară se mobilizează. Ăsta este exemplul pe care l-au dat azi România şi românii, o mobilizare de execepţie”, a declarat Dacian Cioloş după închiderea urnelor, potrivit News.ro.

„Sunt peste 300.000 de cetateni romani ce au votat în diaspora. Votul lor va fi cel ce va da ierarhia finală”, a spus Cioloș. 

„E victoria României cinstite, României corecte, României europene, României harnice la referendumul convocat de preşedintele României. Începând de astăzi niciun lider politic nu mai are voie să îndrăznească să vorbească despre amnistie, graţiere sau despre facerea praf a justiţiei prin intermediul ordonanţelor de urgenţă. Le mulţumesc cetăţenilor români care au venit la vot şi care şi-au exprimat votul pentru PNL. Sunt convins că după numărarea voturilor PNL va fi pe primul loc în alegerile europarlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

„Ceea ce s-a întamplat astăzi în diaspora arată o dată în plus că acest guvern trebuie să plece. Cerem în mod oficial formal si explicit demisia guvernului Viorica Dăncilă pentru mizeria pe care au făcut-o din nou cetățenilor din diaspora după ce aveau experiența din 2014. Acest lucru este de neacceptat. Dacă este să facem promisiuni în momente de victorie, alianța USR-PLUS promite românilor din diaspora că nu vor fi niciodată gazați și disprețuiți”, a declarat Dan Barna, după inchiderea urnelor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Constat ca dl ciolos, iese cu pieptul de arama in fata, cerind din prima candidatura la prezidentiale....stai puicushorule mai la umbra, ca daca nu te aliai cu USR erai la nivel aldi' Tariceanu . Meritul 100% il are USR !
    • Like 0
  • Românii au trecut cu brio un examen important. Acum, PNL și Alianța au de dat un examen și mai greu. Dacă în focul alegerilor care vor urma vor începe să se umfle în pene și să arunce cu noroi unii în ceilalți, păcat de mobilizarea de ieri. Sper să colaboreze la nevoie și să fie o competiție în care fiecare să iasă în față cu soluții la probleme, nu cu acuzații reciproce. Vom vedea câtă maturitate au și dacă știu să aprecieze încrederea oferită ieri.
    • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult