Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ciprian Ciucu, „În fața ta”: Florin Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică la Congresul PNL. Și domnul Orban, prin Violeta Alexandru

Ciprian Ciucu

Foto captura Digi24

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat azi că premierul Florin Cîțu i-a cerut în mod direct susținerea politică pentru candidatura la președinția PNL, la alegerile care urmează să fie organizate în cadrul partidului. Ciprian Ciucu este astfel primul liberal care anunță candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL. 

Întrebat dacă vrea să candideze pentru o funcție în PNL, Ciprian Ciucu a declarat că înainte să ia o decizie vrea să aibă discuții cu președintele Klaus Iohannis, președintele partidului , Ludovic Orban, și cu premierul Florin Cîțu.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu.

Moderator: La ce funcție candidați la următoarele alegeri din PNL?

Ciprian Ciucu: M-am așteptat la întrebarea asta. În primul rând trebuie să am o serie de discuții, cu niște persoane importante cu care trebuie să mă coordonez. (Se dospește aluatul.) Da. Prima persoană cu care trebuie să discut este președintele. (Președintele partidului, al țării?) Președintele, pentru că pentru mine e important să ne coordonăm la nivel politic. Apoi cu președintele Camerei și al partidului și cu premierul. Nu am avut nicio discutie, cu niciunul dintre ei. Dacă eu pot reprezenta viitorul unui proiect politic asta poate rezulta doar în urma celor 3 discutii pe care va trebui să le am. (...) E devreme să spun dacă voi candida, dar în maximum o săptămână sau două voi lua decizia dacă candidez. Pot candida la o functie din BEX, biroul executiv al PNL. Întrebarea pe buzele tuturor e dacă candidez la președinția PNL București. (...) Vă zic sincer, mi-ar fi foarte greu și m-ar deturna de la misiunea mea de la Sectorul 6 (...).

Moderator: Excludeți total?

Ciprian Ciucu: Nu exclud, dar trebuie să am cele 3 discuții.

Moderator: Par a fi 2 candidați, dvs discutați cu 3 personaje politice. Dl Cîțu nu a anunțat încă. Surse politice spun că în aceste zile ar putea fi făcut anunțul. Ați discutat sau vi s-a cerut din partea unuia sau altuia susținere politică pentru alegerile din PNL?

Ciprian Ciucu: Dl Cîțu mi-a cerut în mod direct susținerea politică. Dl Orban mi-a cerut prin dna Violeta Alexandru sustinerea politică.

Moderator: Deci dl Cîțu v-a cerut să îl susțineți la congresul PNL?

Ciprian Ciucu: Da.

Moderator: Deci dl Cîțu candidează.

Ciprian Ciucu: Așa am zis?

Moderator. Da

Ciprian Ciucu: Da, cred că așa am zis...

Moderator: Deci primul liberal care anunță candidatura dlui Cîțu, pe care dl Cîțu amână să și-o anunțe, sunteți dvs.

Ciprian Ciucu: Îl voi sustine pe dl Cîțu „în eventualitatea în care o să mă decid”.. a zis la fel ca mine. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Toata ziua discutii, discutii si iar discutii. Vorbarie goala, abureli si fite de mari politicieni care vor sa ne convinga cat de mult le pasa de tara si mai ales ce important este munca lor. Aiurea impart resturile de carne de pe ciolan, Atat si nimic mai mult.
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult