Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Clujul a intrat în finala competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. Care sunt celelalte 5 contracandidate

Cluj Capitală Europeană a Inovării

Foto: Facebook Comisia Europeană în România

Alături de Valencia, Viena şi doar alte trei oraşe europene, Cluj-Napoca este printre cei şase finalişti ai competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga un milion de euro, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene, scrie News.ro.

Un juriu la nivel înalt, format din experţi independenţi, a selectat cei şase finalişti după interviuri detaliate cu reprezentanţii unui număr de douăsprezece oraşe aflate pe o listă, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Cele şase oraşe finaliste ale ediţiei din acest an sunt enumerate mai jos, în ordine alfabetică: Cluj-Napoca (România), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia), Leuven (Belgia), Valencia (Spania) şi Viena (Austria).

Finanţat prin Orizont 2020, programul de cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte iniţiative excelente care transformă oraşele europene în centre de testare a unor inovaţii. Oraşele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă şi caută soluţii şi activităţi de jos în sus care să permită dezvoltarea unor ecosisteme de inovare dinamice în jurul lor.

Conform sursei citate, pe 24 septembrie, Comisia va anunţa Capitala europeană a inovării 2020, precum şi ocupanţii următoarelor cinci locuri, în cadrul unei ceremonii de premiere complet virtuale ce se va desfăşura în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării (22-24 septembrie 2020), la care înregistrarea este deschisă şi gratuită.

În acelaşi timp, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) - „Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar” şi Premiul pentru impact Orizont.

Oraşul câştigător va deveni Capitala europeană a inovării 2020 şi va primi un milion de euro pentru a-şi sprijini activităţile de inovare şi pentru a-şi consolida capacitatea de conectare a persoanelor, a sectorului public, a mediului academic şi a întreprinderilor, pentru a aduce beneficii societale comunităţilor sale.

Fiecărui ocupant al celorlalte cinci locuri i se va acorda suma de 100,000 de euro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult