Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Comisia Europeană vrea să închidă pentru 30 de zile granițele pentru cetățenii din afara spațiului UE

Comisia Europeana - getty

Foto: Guliver/ Getty Images

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat pe contul său de Twitter că propune statelor UE restricționarea „călătoriilor neesențiale din afara spațiului european”.

„Cu cât sunt mai puține călătorii, cu atât vom controla mai bine răspândirea virusului”, spune Ursula von der Leyen.

Măsura ar urma să fie aplicată timp de 30 de zile cu posibilitatea de prelungire. 

Potrivit propunerii, vor exista o serie de excepții. Vor putea intra în UE cetățenii străini care sunt rezidenți ai unui stat membru, membrii familiilor cetățenilor europeni, personalul esențial, precum medicii și asistentele și transportatorii care aduc mărfuri în UE.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • mike mike check icon
    Adică un fel de stare de urgență la nivel european. Stare de razboi impotriva unui dușman invizibil. Mai exista UE?
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult