Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Creatorii UNTOLD și Neversea anunță că pun Timișoara pe harta marilor festivaluri din Europa. Când va fi organizat primul eveniment

Untold - Timisoara

Foto: Facebook Edy Chereji

Festivalul de la Timisoara va avea un concept unic, care pleacă de la identitatea și valorile comunității din Timișoara. Organizatorii au anunțat astăzi că prima ediție a evenimentului este programată să aibă loc în anul 2023, când orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană.

Creatorii celor mai mari festivaluri din România și printre cele mai populare din Europa, UNTOLD și Neversea, se extind cu cel de-al treilea concept original, care va deschide, pentru sute de mii de turiști, porțile unei lumi noi în Timișoara. 

Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea și primarul Municipiului Timișoara, Nicolae Robu au semnat astăzi protocolul oficial de colaborare, prin care organizatorii si municipalitatea își dau mâna și își propun să ofere timișorenilor cea mai frumoasă zonă de recreere din țară și un eveniment care să plaseze orașul Timișoara în topul mondial al evenimentelor. 

Prin organizarea unui eveniment de anvergură, organizatorii vor să contribuie atât la promovarea valorile locale, cât și la creșterea numărului de turiști în partea de vest a țării.

„Cu fiecare eveniment pe care l-am creat ne-am dorit și am și reușit să punem România pe harta mondială a distracției și am atras, an de an, sute de mii de turiști din toată lumea și la Cluj și la Constanța. Totodată ne dorim mereu să promovăm și să sprijinim comunitățile locale unde facem evenimentele. Noi avem contributii strategice in orice loc mergem, nu doar prin festival cu toate plusurile pe care le aduce (impact economic, local, turistic, imagine internationala), dar si prin faptul ca intelegem fiecare loc si propunem o strategie care sa puna in valoare cat mai bine orasul si zona respectiva. Brandul UNTOLD a fost desemnat în 2018, de către Ministerul Turismului, Ambasador al Brandului Turistic al României, iar această titulatură ne confirmă faptul că am făcut bine ceea ce am realizat până acum și ne dorim să mergem în continuare pe același drum. Ne-am dorit de mult timp să ne extindem și în cel mai vestic oraș al țării și ne bucurăm că pe langa dezvoltarea unui nou concept de festival ne vom aduce contributia si in realizarea u unei zone de recreere si spatiu cultural, la standarde internationale” a declarat Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea.

Festivalul de la Timișoara, amplasat într-o zonă de recreere și spațiu cultural unice în România

Discuțiile pentru organizarea unui festival în Timișoara au început cu autoritățile locale încă din anul 2018. După mai multe întâlniri cu reprezentanții municipalității, organizatorii celor două festivaluri au propus ca festivalul de la Timișoara să fie amplasat într-un loc deosebit, într-un parc de recreere ce va fi construit de municipalitate pentru comunitatea timișoreană în zona Aeroportului Utilitar Cioca, transformand zona intr-un nou pol cultural la standarde de top, internationale. 

În ultimii ani, organizatorii festivalului au avut și primele discuții cu potențiali arhitecți pentru a creiona un concept și pentru a demara un studiu de pre-fezabilitate care va fi achitat de către organizatori și cedat primăriei în vederea realizării celui mai spectaculos parc de acest gen, din Romania.

„Suntem de mult timp în legătură cu grupul celor care organizează festivalurile UNTOLD și Neversea, acei tineri clujeni. De mult am fost în discuții cu ei să conceapă o formulă de festival și pentru Timișoara. Ei își fac angajamentele cu mult timp înainte și au vrut să aibă un cârlig, cel puțin, pentru a avea, dincolo de discuțiile noastre și un document oficial că noi ne angajăm să avem acest parteneriat. Nu vrem să facem o replică a UNTOLD-ului. E o reușită, dar noi dorim altceva. Acest grup s-a dovedit foarte bun organizator. Tot ce au făcut a fost de foarte mare succes. Nu numai UNTOLD-ul de la Cluj-Napoca, dar cu acesta s-au afirmat. Nu este un festival replicat la Timișoara, pentru că nu e cazul. Ei vor să aibă ceva și am considerat că așa este normal. Este cam omologul studiului de prefezabilitate, în sensul că este un prim pas făcut. Anul trecut, în vară, a mai existat o discuție aplicată legată de proiect, iar în februarie anul acesta au avut loc și vizite pe teren și s-au adunat toate datele privind locația respectivă”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mdaa, creatorii aștia după 3 ani de discuții, nu mai puteau aștepta 3 zile?
    • Like 0
    • @ Constantinoaia Sorin
      unthold, dovedeste inca o data ca;;
      --Traim intr-o lume ,,nebuna ,, La Cluj , au fost dezaprobati de 90 % din locuitorii riverani , caci erau zile de cosmar. Da nu contest , partea financiara, care completa bugetul . daca tinem cont de disconfortul creeat , NU este util , Cu acesti bani , cred ca se poate face ceva mai constructiv si util ,ptr societate,
      • Like 0
    • @ Constantinoaia Sorin
      unthold, dovedeste inca o data ca;;
      --Traim intr-o lume ,,nebuna ,, La Cluj , au fost dezaprobati de 90 % din locuitorii riverani , caci erau zile de cosmar. Da nu contest , partea financiara, care completa bugetul . daca tinem cont de disconfortul creeat , NU este util , Cu acesti bani , cred ca se poate face ceva mai constructiv si util ,ptr societate,
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult