Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Crimă și tentativă de omor la metrou. Poliția o caută pe această femeie. UPDATE. Suspecta a fost reținută de Poliție

Crima metrou

UPDATE Femeia de 36 de ani acuzată că a împins în faţa metroului o tânără, care a murit, a fost reţinută, după ce poliţiştii au identificat-o pe baza imaginilor camerelor de supraveghere, potrivit Digi24.

Femeia a fost reţinută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, după ce a fost audiată timp de câteva ore la sediul Poliţiei Capitalei.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, la audieri femeia s-a recunoscut în imaginile video, dar nu a explicat de ce a făcut aceste gesturi.

Ea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei.

Știrea inițială

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor, după ce a ajuns în faţa unei garnituri de metrou. Echipajele de poliție caută acum o suspectă care ar fi împins-o pe tânără în fața trenului. Ea ar fi încercat, potrivit Poliției, să o omoare pe o altă tânără în cursul după-amiezii.

A fost făcută publică prima poză cu femeie suspectată că ar fi împins-o pe tânără, potrivit Digi24.

Comunicat al Poliției Capitalei:

„Poliţia Capitalei intervine, în toate staţiile de metrou, pentru protejarea persoanelor aflate în aceste locaţii şi pentru identificarea unei femei, bănuite de comiterea infracţiunii de omor.

În această seară, în staţia de metrou Dristor 1, femeia în cauză ar fi împins o persoană, pe linia de metrou, care în urma impactului cu trenul, a decedat.

Pentru a preîntâmpina vreun alt eveniment similar, conducerea Poliției Capitalei a dispus ca poliţiştii să patruleze în toate stațiile de metrou.

Solicităm sprijin din partea tuturor persoanelor care pot oferi informaţii despre persoana din imaginea alaturată.

Cei care o recunosc sunt rugaţi să apeleze de urgenţă prin 112 sau să se adreseze celui mai apropiat poliţist.

Cercetarile în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

*Semnalmente: vârsta de 40-45 de ani, aproximativ 1,70 m, constituţie slabă, ten deschis, pomeţii proeminenţi, îmbrăcată în jachetă scurtă, de culoare închisă, pantaloni jeans bleumarin deschis, largi, iar pe cap purta o eşarfă bleumarin închis, care îi acoperea părul”, potrivit unui comunicat al Poliției Române pe Facebook.


Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum Alina Ciuca, tânăra de 25 de ani, stătea lângă un stâlp de susținere, atunci când Magdalena Șerban, femeia de 36 de ani, vine din spatele ei și o împinge pe șine.

Tânăra a încercat să se salveze și să urce înapoi pe peron, însă în acel moment agresoarea a lovit-o cu piciorul, apoi a fugit. Alina Ciucu a încercat din nou să urce pe peron, dar n-a mai avut timp. Trenul a intrat cu viteză în stație și a strivit-o.

Anchetatorii spun că, înainte de a comite crima, femeia a încercat să împingă o altă tânără sub roțile metroului, însa aceasta s-a luptat cu ea și a reușit să scape cu viață.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Victor66 check icon
    Și de ce dracu nu a intervenit nimeni? Trebuia să cheme paza după prima tentativă de omor, au stat și s-au uitat ca proștii în ambele cazuri?
    • Like 0
  • Liviu check icon
    Nu e vina statului, e vina legislaţiei. Un bolnav psihic, dacă îşi ia tratamentul, nu are nicio problemă. Medicul îl stabilizează dar bolnavul trebuie să-şi ia tratamentul. În majoritatea cazurilor nu-l mai ia. Ar trebuie să existe o lege pentru asta. Un bolnav psihic nu este lipsit de discernământ tot timpul. Dacă îşi ia tratamentul are discernământ. Nu poţi acuza un bolnav atunci când are un episod psihotic, dar îl poţi acuza că atunci când este conştient îşi întrerupe medicaţia. E ca şi cum ai conduce beat pe stradă, devii pericol public. Când ai făcut accidentul erai beat şi inconştient, dar de îmbătat te-ai îmbătat conştient. Dacă lipsa medicaţiei te face pericol public atunci ar trebui să răspunzi legal dacă nu urmezi tratamentul.
    • Like 1
  • Aici a ajuns societatea romaneasca. Probabil ori are o boala psihica, si nu sta intr-un spital pentru ca stim cu totii cum are grija statul roman de bolnavii psihici, sau e atat de rea incat s-a razbunat pe ceva ce i-a spus tanara. Ieri am facut un comentariu la vlogul lui Adi Sina la care un pusti spunea ca el se chinuie sa stranga 5000E sa isi o masina second hand, si asta din clip si-a luat un mercedes de 75000E. Eu le-am raspuns politicos, ca doar prin invatamant, si munca se poate ajunge la un asemenea nivel, si nu ar mai trebui sa ne uitam la capra vecinului, sperand sa avem si noi o capra mai frumoasa, dar mai repede, si fara munca. Bineinteles, ca mi-au raspuns la comentariu vreo 2, care m-au injurat cu toate injuraturile existente in limba romana ... Cam asta e starea de spirit in Romania. Ultimul care pleaca sa inchida lumina.
    • Like 5
    • @ Radu Andrei Malica
      Pe bune?? Statul român e de vină? Lol
      • Like 0
    • @ Radu Andrei Malica
      Articolul este doar un pretext, nu?
      • Like 0
    • @ Laura Gavrila
      pai in loc sa radeti mai bine ati argumenta,stimata doamna, la fel si doamna de mai jos, asta daca aveti conturile reale, si sunteti in stare de un dialog, nu de injuraturi si violenta verbala.
      • Like 2
    • @ Laura Gavrila
      catalin check icon
      Da ,statul roman este de vina,daca se dovedeste ca aceasta femeie este bonlava pshihic,totul in aceasta tara se face superficial. In Romania anului 2017 se moare din lipsa de medicamente,infrastructura.etc,intr-o tara in care se opresc impozite si taxe si nu se da nimic oameniilor in schimb,decat mediocritate unor politicieni bonlavi dupa putere si avutie. Vorba lui tariceanu "coruptia ii poate ucide si pe cei care striga impotriva ei". Nu avem noi norocul sa circule dragii de ei cu metroul,ei isi pun fundul in masinii de teren... cu impozit scazut. In rest,doamne iarta si pazeste.
      • Like 2
    • @ Laura Gavrila
      Gravity check icon
      V-a trimis partidul sa radeti ca aia-n targ?!...
      Datele organizatiei mondiale a sanatatii arata ca 10 la suta dintre locuitorii Romaniei sunt diagnosticati cu probleme mintale. Romania se afla astfel pe locul 3 intr-un clasament european, dupa Estonia si Polonia.  In toata tara sunt doar 44 de unitati de psihiatrie, unde bolnavii sunt intampinati de personal insuficient si de cele mai multe ori indopati cu pastile. Da, statul roman e de vina.
      • Like 1
    • @ Laura Gavrila
      GabiC check icon
      Indirect, da: statul romanm el seteaza, prin politici de educatie, standardele.
      Din pacate statul rroman seteaza standardele cam in felul asta:.cine e lenes, incult si de proasta factura, daca e membru de partid si are oe cineva "sus" are toate sansele sa se imbogateasca.
      • Like 2
    • @ Radu Andrei Malica
      Daniel check icon
      Ultimul care pleaca stinge! lumina, esti ruda cu Dezbracatu dar porti steagul pe piept ba prin Philipine ba prin Dubai, sper la momentul cand palavrele din care ti-ai facut meserie se vor intorce impotriva ta, chiar daca nu am sa pot afla asta.
      • Like 0

Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult