Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cristian Tudor Popescu: Publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut

sustinatori Liviu Dragnea - eliberare

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi, la Digi24, că Liviu Dragnea „nu prea are unde” să reintre într-un partid politic, dar că poate fi fondator al unei noi formațiuni. Gazetarul susține că „este greu” ca fostul lider PSD să-și facă singur un partid sau să revină în rândul social-democraților. Totodată, Cristian Tudor Popescu consideră că publicul lui Dragnea nu a dispărut, „dar nu cu discursul anti-justiție poate să mănânce o pâine politică”.

„Ce e de spus e ce se va întâmpla după această punere în libertate a domnului Dragnea. Faptul că are interdicțiile acestea de a ocupa niște funcții publice, politice în următorii ani nu-i diminuează domnului Dragnea setea de putere câtuși de puțin. Chiar dacă ar putea să ocupe astfel de funcții, chiar dacă ar putea să reintre în arena politică, domnul Dragnea nu prea are unde, pentru că PSD în clipa de față stă binișor, chiar bine în sondaje, are o poziție bună în opoziție față de putere, din care poate câștiga în continuare procente. Deci nu-l așteaptă PSD-iștii în clipa de față pe Dragnea ca pe un salvator, ca să scoată partidul dintr-o vrie în care nu se află.

Unde s-ar mai putea duce Dragnea cu discursul lui anti-european, anti-occidental, naționalist, suveranist? Să se ducă la AUR. Însă, AUR nu au ce să facă cu el. Nu și-ar asuma un asemenea risc. Abia au scăpat de Șoșoacă, deci de un personaj care încearcă să-și impună puterea totalitar în partid.

La partidele existente Dragnea nu are unde să se ducă, iar ca să-și facă singur un partid e greu, nu imposibil. Poate încerca așa ceva. Nu știu dacă i se permite. N-are voie să fie lider politic, dar să fie membru fondator al unui nou partid cred că nu i se interzice.

Mai sunt și celelalte dosare pe care le are domnul Dragnea, care stagnează în mod inexplicabil, de pildă «Tel Drum», de ani de zile. Poate acum se va mai accelera, deci perspectivele ca domnul Dragnea să mai însemne ceva în peisajul politic românesc sunt foarte reduse”, a afirmat la Digi24 gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu susține că pentru a avea un discurs, fostul lider PSD trebuie să aibă un public.

Gazetarul a afirmat că publicul lui Liviu Dragnea nu a dispărut, „dar nu cu discursul anti-justiție poate să mănânce o pâine politică, ci cu discursul anti-european, anti-multinaționale, îndreptat împotriva străinilor, un discurs suveranist de tip Orban în Ungaria”.

„Aici, da. Are destui ascultători acum în România. Se vor găsi televiziuni și site-uri care să-l citeze pe domnul Dragnea. Dacă practică un astfel de discurs anti-UE, ca să spunem foarte limpede despre ce este vorba, atunci poate să aibă o audiență domnul Dragnea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat la Digi24 ce înseamnă ieșirea lui Liviu Dragnea pentru PSD-ul care a încercat să se îndepărteze de această epocă, Cristian Tudor Popescu a spus: „Nu mai are mare relevanță. Cu toate că mai sunt în partid oameni din gașca lui Dragnea, e greu să fie reactivați în clipa de față. Actuala conducere s-a instalat, gașca lui Ciolacu are rezultate destul de bune în plan politic până acum.

Să nu uităm un lucru. Domnul Dragnea a vrut desființarea PSD. A dat în judecată partidul, din pușcărie, pentru că a ținut alegeri interne. După astfel de gesturi e greu, dacă nu imposibil, să mai aibă vreo tangență cu PSD domnul Dragnea”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • otheh check icon
    Saracu’ dom Dragnea, s-a simtit umilit la bulau, unde a trebuit sa stea cu totzi tartanii… zise el, suindu-se in range roverul de 100k euro. Grea viatza de functionar public, ce sa zic. Sper sa se refaca repede cu Irinutza in vila din Brazilia si sa se re/mufeze in fortza la banul public. Are dreptate omu’, de cand s-a dus, parca nici de furat nu se mai fura ca in vremurile de glorie ale psd-ului. Maica/mea, care a muncit o viatza, nu se simte umilita cu o pensie de 1500 lei/ luna.
    • Like 2
  • Sper din tot sufletul sa revina in inchisoare pentru ca exista si alte dosare. Ce pazesc cei care administreaza dosarul Teldrum, care este cu mult mai serios decat cel cu abuzul in serviciu din Teleorman. Omul asta e un bandit, se vede din felul in care vorbeste, priveste, actioneaza.
    • Like 3
    • @ andreea dragusin
      Foarte interesanta , decizia judecatorilor de la Tribunalul Giurgiu , ei au alta Lege ,fata de jud ,de la Tribunalul Bucuresti ?? Asa se pare din vreme ce l-au eliberat fara multe sedinte ! In ce lume traim ? Pentru mine ,conteaza enorm ;
      ---Marea Confiscare , valabila ptr toti ,udrea & gasca , etc,,

      • Like 0
  • Nume check icon
    Interesanta situatie. Dl. Dragnea are nevoie de un partid sa se afirme. PSD-ul oricum este format din persoane cu caractere foarte "flexibile" din punct de vedere loialitate, iar acele criterii de "integritate" sunt apa in ploaie intr-un partid corupt pana in maduva oaselor.
    Acum, asteptam dezvaluirile lui Codrin referitor la nepotisemele din PSD, cred ca de fapt este un mic santaj oficial, ca ei sa fie acceptati din nou in PSD. Daca noul PSD se tine tare, atunci sigur isi vor face un nou partid, prin urmare o parte din sustinatorii PSD, AUR vor trece aici ceea ce va fi bine pentru fortele dreptei. Cu precizarea ca atat partidul "performanta" cat si partidul "speranta nu moare niciodata" sa inceapa usor usor sa produca reforme adevarate si sustenabile pentru a-si mentine electoratul loial.
    • Like 4
  • S-a reabilitat , dar ....se considera deținut politic !
    Oameni fericiți ca Dragnea este eliberat îl lauda pe Ceaușescu ca nu a furat
    si a făcut "totul" pentru popor , nu -și dau seama ca acest fost deținut face parte din grupul "omului nou" născut in comunism și educat in "epoca de aur" pentru care singurul verb ...existențial si ....moral era ....."a te descurca" .
    • Like 7
  • Nu stiu cum a fost eliberat dar vă asigur că procurorii pot contesta eliberarea si sper sa o facă pentru ca a declarat ca nu și-a recunoscut vinovăția ! Deci a fost eliberat ilegal !
    • Like 3
    • @ Stefan Ionita
      Ba eu am inteles ca nu se mai poate face nimic ca sa fie reintrodus la bulau.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult