Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. „Mă consider deținut politic”

Liviu Dragnea în instanță

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea sa de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD fusese condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsă.

„Azi e o dictatura feroce. Mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a declarat Dragnea la ieșirea din penitenciar. Iar despre formațiunea politică pe care a condus-o, PSD, a spus că „este un partid de operetă, condus de lași”.

„Mă bucur nespus, s-a făcut dreptate”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea după aflarea deciziei judecătorilor.

Avocații lui Liviu Dragnea au spus, în timpul pledoariei, că acestuia i-a fost încălcat dreptul la muncă și au acuzat condițiile proaste din penitenciar, unde „amenințarea cu violul e pe față”. „Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în pușcărie nu e ca la Parlament. Amenințarea cu violul e pe față. În acest sistem parchetul vrea să-l mai rețină ca să-l reeduce”, au  spus apărătorii, potrivit G4Media.

La rândul său, Liviu Dragnea a argumentat că îndeplinește toate criteriile legale pentru eliberare. „Am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea”, a afirmat fostul șef al PSD, conform G4Media.

Irina Tănase: „Mă duc să-mi iau bărbatul acasă”

„Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”, a declarat Irina Tănase pentru Antena 3. 


Îți recomandăm

Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu dorește să comenteze declarațiile lui Liviu Dragnea. „Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște.

Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale.

#NoulPSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Tagma profesionala care este cea mai bine platita din aceasta tara, cu pensii mai mari ca ultimul salariu si aproape de 10 ori pensia medie si care poate iesi la pensie la 20 de vechime a reusit in sfarsit dupa 30 de ani de lupte grele sa puna punct luptei anticoruptie in RO cu un succes de rasunet, trebuie sa recunoastem.
  Ceea ce ma deranjeaza si nu inteleg, cum de doi ani de zile de cand partidul "performanta" precum si partidul "speranta nu moare nicioadata" au reusit in doi ani de zile sa distruga aproape complet lupta anticoruptie.
  Bun, sa nu uitam si rolul de frunte al partidului dreptate sociala si bineinteles lui FIDESZ, varianta romana.
  Suntem extrem de fericiti ca tara noastra este pe maini bune.
  • Like 1
 • Marius check icon
  Trebuia eliberat, nu? A incercat, a tot incercat pana a iesit cum trebuie. Sau a gasit "judecatorii" care sa-l scape.
  Banuiesc ca nu va avea interdictie de a alege si a fi ales... deci numai bun de pestilentiale in 2024.

  Cum sunt toti cuminti, dastepti si se imbolnavesc de toate bolile pamantului la puscarie!!!
  • Like 3
 • Paul check icon
  Deci, ce s-a întâmplat, justiția de kkt a lu’ savonea a decis prin intermediul curții de apel Bucuresti ca cererea lu’ dragnea de eliberare trebuie judecată de atâtea ori pane se ia decizia care trebuie, anume de a îl scoate pe șeful lu’ savonea de la pârnaie. Astfel după ce au desființat decizia tribunalului Bucuresti de a îl menține pe dragnea la pârnaie, au găsit pana la urma doi “judecători” trepadusi la Giurgiu care nu e încă foarte clar dacă sunt pe buni prosti sau au executat ordinu’ sau combinata și l-au scos pe capo dragnea de la pârnaie.

  Între timp orice încercare de reforma in justiție e blocată de grupul mafiot de la ccr. Soluția in cazul dorneanu, savonea și restul este Vlad Țepeș!
  • Like 2


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult