Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. „Mă consider deținut politic”

Liviu Dragnea în instanță

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea sa de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD fusese condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsă.

„Azi e o dictatura feroce. Mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a declarat Dragnea la ieșirea din penitenciar. Iar despre formațiunea politică pe care a condus-o, PSD, a spus că „este un partid de operetă, condus de lași”.

„Mă bucur nespus, s-a făcut dreptate”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea după aflarea deciziei judecătorilor.

Avocații lui Liviu Dragnea au spus, în timpul pledoariei, că acestuia i-a fost încălcat dreptul la muncă și au acuzat condițiile proaste din penitenciar, unde „amenințarea cu violul e pe față”. „Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în pușcărie nu e ca la Parlament. Amenințarea cu violul e pe față. În acest sistem parchetul vrea să-l mai rețină ca să-l reeduce”, au  spus apărătorii, potrivit G4Media.

La rândul său, Liviu Dragnea a argumentat că îndeplinește toate criteriile legale pentru eliberare. „Am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea”, a afirmat fostul șef al PSD, conform G4Media.

Irina Tănase: „Mă duc să-mi iau bărbatul acasă”

„Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”, a declarat Irina Tănase pentru Antena 3. 


Îți recomandăm

Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu dorește să comenteze declarațiile lui Liviu Dragnea. „Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște.

Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale.

#NoulPSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Tagma profesionala care este cea mai bine platita din aceasta tara, cu pensii mai mari ca ultimul salariu si aproape de 10 ori pensia medie si care poate iesi la pensie la 20 de vechime a reusit in sfarsit dupa 30 de ani de lupte grele sa puna punct luptei anticoruptie in RO cu un succes de rasunet, trebuie sa recunoastem.
    Ceea ce ma deranjeaza si nu inteleg, cum de doi ani de zile de cand partidul "performanta" precum si partidul "speranta nu moare nicioadata" au reusit in doi ani de zile sa distruga aproape complet lupta anticoruptie.
    Bun, sa nu uitam si rolul de frunte al partidului dreptate sociala si bineinteles lui FIDESZ, varianta romana.
    Suntem extrem de fericiti ca tara noastra este pe maini bune.
    • Like 1
  • Marius check icon
    Trebuia eliberat, nu? A incercat, a tot incercat pana a iesit cum trebuie. Sau a gasit "judecatorii" care sa-l scape.
    Banuiesc ca nu va avea interdictie de a alege si a fi ales... deci numai bun de pestilentiale in 2024.

    Cum sunt toti cuminti, dastepti si se imbolnavesc de toate bolile pamantului la puscarie!!!
    • Like 3
  • Paul check icon
    Deci, ce s-a întâmplat, justiția de kkt a lu’ savonea a decis prin intermediul curții de apel Bucuresti ca cererea lu’ dragnea de eliberare trebuie judecată de atâtea ori pane se ia decizia care trebuie, anume de a îl scoate pe șeful lu’ savonea de la pârnaie. Astfel după ce au desființat decizia tribunalului Bucuresti de a îl menține pe dragnea la pârnaie, au găsit pana la urma doi “judecători” trepadusi la Giurgiu care nu e încă foarte clar dacă sunt pe buni prosti sau au executat ordinu’ sau combinata și l-au scos pe capo dragnea de la pârnaie.

    Între timp orice încercare de reforma in justiție e blocată de grupul mafiot de la ccr. Soluția in cazul dorneanu, savonea și restul este Vlad Țepeș!
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult