Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare. „Mă consider deținut politic”

Liviu Dragnea în instanță

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea sa de eliberare condiționată. Fostul lider al PSD fusese condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman și a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsă.

„Azi e o dictatura feroce. Mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat”, a declarat Dragnea la ieșirea din penitenciar. Iar despre formațiunea politică pe care a condus-o, PSD, a spus că „este un partid de operetă, condus de lași”.

„Mă bucur nespus, s-a făcut dreptate”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea după aflarea deciziei judecătorilor.

Avocații lui Liviu Dragnea au spus, în timpul pledoariei, că acestuia i-a fost încălcat dreptul la muncă și au acuzat condițiile proaste din penitenciar, unde „amenințarea cu violul e pe față”. „Nu mai invită pe nimeni la baie Liviu, în pușcărie nu e ca la Parlament. Amenințarea cu violul e pe față. În acest sistem parchetul vrea să-l mai rețină ca să-l reeduce”, au  spus apărătorii, potrivit G4Media.

La rândul său, Liviu Dragnea a argumentat că îndeplinește toate criteriile legale pentru eliberare. „Am constatat din motivarea instanței de fond și din ce a spus DNA că nu am îndeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu în februarie aveam posibilitatea să fiu eliberat. Câtă pedeapsă suplimentară să primesc pentru niște convorbiri cu altă persoană. Am executat pedeapsa cu decență. Nu am lipsit nico zi de la muncă, nici o oră. Domnule Președinte nu vreau să vă mai țin, vă rog să judecați conform legii, conform obiectivității și să admiteți cererea”, a afirmat fostul șef al PSD, conform G4Media.

Irina Tănase: „Mă duc să-mi iau bărbatul acasă”

„Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”, a declarat Irina Tănase pentru Antena 3. 


Îți recomandăm

Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu dorește să comenteze declarațiile lui Liviu Dragnea. „Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea și cu siguranță acum are nevoie de liniște.

Nu voi comenta declarațiile domniei sale. Este o persoană privată și are tot dreptul să își exprime opinii personale.

#NoulPSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creșterile de prețuri, înghețarea salariilor și pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  Tagma profesionala care este cea mai bine platita din aceasta tara, cu pensii mai mari ca ultimul salariu si aproape de 10 ori pensia medie si care poate iesi la pensie la 20 de vechime a reusit in sfarsit dupa 30 de ani de lupte grele sa puna punct luptei anticoruptie in RO cu un succes de rasunet, trebuie sa recunoastem.
  Ceea ce ma deranjeaza si nu inteleg, cum de doi ani de zile de cand partidul "performanta" precum si partidul "speranta nu moare nicioadata" au reusit in doi ani de zile sa distruga aproape complet lupta anticoruptie.
  Bun, sa nu uitam si rolul de frunte al partidului dreptate sociala si bineinteles lui FIDESZ, varianta romana.
  Suntem extrem de fericiti ca tara noastra este pe maini bune.
  • Like 1
 • Marius check icon
  Trebuia eliberat, nu? A incercat, a tot incercat pana a iesit cum trebuie. Sau a gasit "judecatorii" care sa-l scape.
  Banuiesc ca nu va avea interdictie de a alege si a fi ales... deci numai bun de pestilentiale in 2024.

  Cum sunt toti cuminti, dastepti si se imbolnavesc de toate bolile pamantului la puscarie!!!
  • Like 3
 • Paul check icon
  Deci, ce s-a întâmplat, justiția de kkt a lu’ savonea a decis prin intermediul curții de apel Bucuresti ca cererea lu’ dragnea de eliberare trebuie judecată de atâtea ori pane se ia decizia care trebuie, anume de a îl scoate pe șeful lu’ savonea de la pârnaie. Astfel după ce au desființat decizia tribunalului Bucuresti de a îl menține pe dragnea la pârnaie, au găsit pana la urma doi “judecători” trepadusi la Giurgiu care nu e încă foarte clar dacă sunt pe buni prosti sau au executat ordinu’ sau combinata și l-au scos pe capo dragnea de la pârnaie.

  Între timp orice încercare de reforma in justiție e blocată de grupul mafiot de la ccr. Soluția in cazul dorneanu, savonea și restul este Vlad Țepeș!
  • Like 2


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult