Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu, reacție la amnistia și grațierea pregătite de PSD: „Există un scop mai înalt al acestei idei. Dl. Dragnea vrea să ne spună că Justiția nu mai e”

Liviu Dragnea - valize

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că amnistia și grațierea pregătite de PSD servesc unui „scop mai înalt” decât simpla eliberare a „corupților, fie de partid, fie clienți ai partidului”.

„Amnistia și grațierea înseamnă eliberarea unor corupți, ba mai mult violatori, criminali. Mai înseamnă ceva: discreditarea Justiției ca putere în stat în această țară. Acesta e scopul mai înalt al acestei idei. Dl Dragnea vrea să spună că Justiția nu mai e. Ce e în schimb? E mica sau marea înțelegere între justițiabil și noi, Partidul, noi, Dragnea, că eu sunt partidul”, a spus Cristian Tudor Popescu, marți seară, la Digi24.

Ideea din spatele acestei ordonanțe ar fi, potrivit jurnalistului, următoarea: „Ciordeală să fie, dar să știm și noi. Noi de la partid, cu un avocat bun pe care vi-l dăm noi de la Partid scăpați. Justiția, puteți să urinați pe ea, nu ne mai interesează”.

CTP a comentat și „minciunile încremenitoare” ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu, cel care a proimovat în Parlament un proiect privind iertarea evazioniștilor dacă aceștia plătesc prejudiciul. „(Dl. Rădulescu spune) ori îl bagi în pușcărie, ori îi iei banii. De unde acest ori? Îți îngheață mintea. Îl bagi în pușcărie și îi iei banii, așa cum s-a întâmplat în multe cazuri, așa cum nu s-a întâmplat în alte cazuri”, a spus jurnalistul.

„Ce doresc acești domni e să nu mai existe putere judecătorească în România”, a continuat CT Popescu, referindu-se și la „denunțul” televizat al lui Sebastian Ghiță.

„S. Ghiță, la niște televiziuni, ne transmite de pe șezlongul de lângă piscină unde-și face veacul: Kovesi mi-a cerut să plătesc repatrierea lui Nicolae Popa, de la FNI. Și acum secția de investigare a magistraților se ocupă. Procurorii mai instrumenează o dată neantul, pentrru că așa vrea un infractor. Un infractor își bate joc de Justiție”.

La „discreditarea puterii judecătorești” a contribuit, potrivit lui CTP, și Carmen Iohannis: „Doamna Carmen Iohannis nu se prezintă ca martor pentru a lămuri niște lucruri într-un proces.(…) Acum transmite că e răcită. Trebuia să se burdușească cu Nurofene și să se prezinte la Tribunal”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Un singur comentariu. Juristii ar trebui sa gandeasca precum in informatica.
  Folosim un Backup.

  Anulam toate deciziile luate de guvernul PSD pe legiile justitiei (OUG) si ne intoarcem la legislatia de dinainte de a ajunge ei la Guvernare.

  Simplu. Poate parea nedrept dar va functiona. Si vom modifica constitutia astfel incat sa existe un consens mult mai mare cand e vorba de modificari ale sistemului juridic si asa ceva sa nu se mai poata repeta.
  • Like 1
  • @ Mr.Oh
   Faza e ca back-up in justitie nu se poate face in momentul de fata decat prin alegeri anticipate, care sa dea o alta configuratie a parlamentului, una in care psd sa nu mai detina majoritate, cu oricine s-ar mai alia, alde sau oricine. Noua majoritate ar putea ajunge sa conduca efectiv numai prin angajarea ferma de a face acest back-up. De-altfel, cum a fost ciuruita justitia de catre psd-alde in momentul de fata, se vede cu ochiul liber din multimea de amanari ce se dau peste tot. Sistemele s-au gripat si nu mai functioneaza, psd-alde a reusit sa bage totul in conflict, prin schimbarile ticaloase pe care le-au initiat peste tot, iar sistemele au incercat sa reziste acestor schimbari. In consecinta, conflict si blocaj in justitie, in parlament, in primarii, cam peste tot. Alegeri anticipate ar fi singura solutie normala acum. Insa vine presedintia CE, si n-ai cum sa faci alegeri anticipate, si trebuie sa mai suporti elefantii si rinocerii la conducere, pana-i vom putea arunca din spinare.
   • Like 0
 • Mr.Oh check icon
  Sa va fereasca Dumnezeu de judecata oamenilor!
  Oamenii sunt incapabili sa fac dreptate. Nu exista justitie absoluta.
  Vor exista mereu erori judiciare. Din aceasta cauza exista prezumtia de nevinovatie.

  Cu cat e haosul e mai mare cu atat marja de eroare a justitiei e mai mare.
  Implicit prezumtia de nevionvatie se extinde.

  Mergand pe firul acestei logici ajungi in situatia absurda ca de facto nu mai poti face justitie. Deci toti trebuie considerati nevinovati in virtutea prezumtiei de nevinovatie.

  Mecanismul acesta conduce la anihilarea justitiei si legea junglei. Anarhie.
  Doar niste juristi poti distruge sistemul juridic.

  Ma intreb daca chestiunea aceasta nu e de competenta CSAT? Fiindca e evident ca se doreste anarhie.

  • Like 2
 • Vrem putere judecătorească independentă ?
  Atunci trebuie să modificăm constituția cam așa:
  „la jumătatea fiecărui ciclu electoral legislativ se organizează alegeri naționale pentru funcția de reprezentant al puterii judecătorești. Condițiile principale de candidatură le reprezintă ne apartenența la un partid sau mișcare politică, studii de specialitate și doctorale în domeniul justiției precum și activitate de cel puțin 15 ani în domeniul înfăptuirii justiției . Acesta va fi de drept și ministru al justiției și va conduce întreaga organizare și funcționare a puterii judecătorești. Anual va prezenta, în luna mai, în fața camerelor reunite ale parlamentului și a președintelui țării un raport despre execuția bugetară, funcționarea justiției și propuneri concrete pentru îmbunătățirea activității, inclusiv modificări ale legislației pe care parlamentul este obligat să le analizeze în regim de urgență”.
  Altfel se va găsi mereu o altă putere dispusă să „încalece” puterea judecătorească .
  • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Mult mai multe legi ar trebui schimbate ca sa se instaureze normalitatea in Romania. Au pocit legile rau de tot hotii pociti. Ne meritam soarta, spuneam asta acum 8 ani unor persoane. Am inceput sa aud ca se spune tot mai des asta acum. Si cam ne meritam soarta, cand vedem la ce nedreptati suntem supusi noi stam ca vitele fara sa facem nimic cand ei dau in noi cu bicul...
   • Like 1
 • De fapt asta este dezastrul actiunilor acestor declasati . Dizolvarea statului si instaurarea staborului PSD-ist unde fiecare va fi "judecat" dupa meritele in ochii potentatilor zilei. Daca oamenii se lamenteaza ca ne intoarcem la vremea lui Ceausescu , sa inseala amarnic , va fi mult mai rau.
  • Like 3


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult