
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că amnistia și grațierea pregătite de PSD servesc unui „scop mai înalt” decât simpla eliberare a „corupților, fie de partid, fie clienți ai partidului”.
„Amnistia și grațierea înseamnă eliberarea unor corupți, ba mai mult violatori, criminali. Mai înseamnă ceva: discreditarea Justiției ca putere în stat în această țară. Acesta e scopul mai înalt al acestei idei. Dl Dragnea vrea să spună că Justiția nu mai e. Ce e în schimb? E mica sau marea înțelegere între justițiabil și noi, Partidul, noi, Dragnea, că eu sunt partidul”, a spus Cristian Tudor Popescu, marți seară, la Digi24.
Ideea din spatele acestei ordonanțe ar fi, potrivit jurnalistului, următoarea: „Ciordeală să fie, dar să știm și noi. Noi de la partid, cu un avocat bun pe care vi-l dăm noi de la Partid scăpați. Justiția, puteți să urinați pe ea, nu ne mai interesează”.
CTP a comentat și „minciunile încremenitoare” ale deputatului PSD Cătălin Rădulescu, cel care a proimovat în Parlament un proiect privind iertarea evazioniștilor dacă aceștia plătesc prejudiciul. „(Dl. Rădulescu spune) ori îl bagi în pușcărie, ori îi iei banii. De unde acest ori? Îți îngheață mintea. Îl bagi în pușcărie și îi iei banii, așa cum s-a întâmplat în multe cazuri, așa cum nu s-a întâmplat în alte cazuri”, a spus jurnalistul.
„Ce doresc acești domni e să nu mai existe putere judecătorească în România”, a continuat CT Popescu, referindu-se și la „denunțul” televizat al lui Sebastian Ghiță.
„S. Ghiță, la niște televiziuni, ne transmite de pe șezlongul de lângă piscină unde-și face veacul: Kovesi mi-a cerut să plătesc repatrierea lui Nicolae Popa, de la FNI. Și acum secția de investigare a magistraților se ocupă. Procurorii mai instrumenează o dată neantul, pentrru că așa vrea un infractor. Un infractor își bate joc de Justiție”.
La „discreditarea puterii judecătorești” a contribuit, potrivit lui CTP, și Carmen Iohannis: „Doamna Carmen Iohannis nu se prezintă ca martor pentru a lămuri niște lucruri într-un proces.(…) Acum transmite că e răcită. Trebuia să se burdușească cu Nurofene și să se prezinte la Tribunal”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Atunci trebuie să modificăm constituția cam așa:
„la jumătatea fiecărui ciclu electoral legislativ se organizează alegeri naționale pentru funcția de reprezentant al puterii judecătorești. Condițiile principale de candidatură le reprezintă ne apartenența la un partid sau mișcare politică, studii de specialitate și doctorale în domeniul justiției precum și activitate de cel puțin 15 ani în domeniul înfăptuirii justiției . Acesta va fi de drept și ministru al justiției și va conduce întreaga organizare și funcționare a puterii judecătorești. Anual va prezenta, în luna mai, în fața camerelor reunite ale parlamentului și a președintelui țării un raport despre execuția bugetară, funcționarea justiției și propuneri concrete pentru îmbunătățirea activității, inclusiv modificări ale legislației pe care parlamentul este obligat să le analizeze în regim de urgență”.
Altfel se va găsi mereu o altă putere dispusă să „încalece” puterea judecătorească .