Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cristian Tudor Popescu: Vasilica Dăncilă nu va avea niciun fel de atitudine, va face ce i se va transmite

Viorica Dăncilă

(Foto: Facebook/Viorica Dăncilă)

Viorica Vasilica Dăncilă nu va avea niciun fel de atitudine, va spune şi va face ce i se va transmite, a afirmat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Nu ştie decât să spună da şi aşa se va întâmpla de acum înainte. Nu vom mai avea situaţii ca cele generate de Grindeanu sau Tudose care au avut nişte poziţii personale. Nu va avea niciun fel de atitudine, va spune şi va face ce i se va transmite”, crede Cristian Tudor Popescu.

„Cum a ajuns Viorica Vasilica Dăncilă să fie propusă premier? Prin refuzuri repetate ale unor grei ai partidului. Olguţa Vasilescu, Mihai Fifor, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu au refuzat în serie să primească această funcţie şi nici nu au încercat să propună pe cineva din sfera lor de influenţă.

Ce arată asta? Că guvernarea în acest moment nu e văzută ca o afacere profitabilă politic de către nomenclatura PSD pentru perioada următoare, sunt primii care ştiu că toate aceste măsuri populiste, aiurite ale guvernelor precedente în acest an îşi vor arăta consecinţele sumbre în scurtă vreme.

Deja şi le arată, creşterea preţurilor, inflaţia mănâncă aceste creşteri salariale cu care au ameţit oamenii, scumpirea creditelor, explozia leului şi apocalipsa fiscală pe care a pus-o la cale Tudose.

E un terorism fiscal pe care îl exercită aşa-zisa revoluţie fiscală, aceste premise îi fac pe greii PSD să fugă de guvernare, de funcţia de premier. Dăncilă e net inferioară lui Sevil Shhaideh - respinsă de Iohannis - care măcar ştia administraţie, ceva guvernare, în vreme ce abilităţile acestei doamne ne sunt necunoscute”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pe cine detești mai mult, pe cel de la care n-ai nicio speranță sau pe cel care ți-o ucide ?
    • Like 0
  • Dacă pe Emil Constantinescu l-a învins Securitatea, pe Klaus Iohannis l-a învins Statul paralel.
    • Like 0
  • check icon
    Excelent articol și plin de realism.
    Aș adăuga doar câteva considerații, incitate și de alți contributori.
    Nu îmi revin din consternare și indignare. Cum a fost posibil ca PSD-iștii de frunte care mor de grija românilor (oare când s-o întâmpla?), să lase țara fără Premier când se știa că vine în vizită Premierul Japoniei, în fruntea unei impresionante delegații? Nu mai puteau amâna circul cu două zile? Puteau, dacă aveau viziune și respect pentru alegători. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Cerem noi însă, deoarece din 2016 se bat cu cărămida în piept că fac și dreg.
    Cât privește decizia Președintelui Iohannis nu am ce comenta. A fost seacă, strict circumscrisă ”aritmeticii parlamentare” și amnezică. Același Președinte spunea după investirea guvernului Tudose, că în caz de nou eșec al PSD, ”...se va gândi foarte serios”... dacă va mai acorda acestui partid încredere. În ce privește interesul național, spre deosebire de Ferdinand Întregitorul, Iohannis ”gânditorul” s-a gândit mai puțin sau chiar de loc...
    • Like 0
  • Diferența dintre un sas și un neamț !

    Văzând lașitatea președintelui Iohannis și starea de non combat în această situație dramatică pentru țară, nu mi-am putut înfrâna o stare de dezgust față de chiriașul de la Cotroceni care, prin decizia luată, a probat că unica sa îngrijorare era de fapt prezervarea statutului. Deopotrivă, mi-a venit în minte situația în care se găsea regele Ferdinand in 1916 atunci când, în ciuda originii sale germane, a intrat în război împotriva Germaniei, alături de Antanta. Cu riscul excluderii din familia al cărei vlăstar era, a decis ca un mare om de stat, prevalând interesul pentru țară și popor, călcându-și pe suflet. Iar poporul l-a răsplătit memorându-l ca "întregitorul". În momente de mare cumpănă ale istoriei se diferențiază oamenii de stat !!
    • Like 2
  • Cred ca episodul cu primul ministru al Japoniei care a fost lasat cu ochii-n soare spune TOTUL despre capacitatea de a guverna a PSD-ului. Cred ca si ultimul neuron care se mai zbatea in capul ultimului PSD-is s-a stins ...RIP. In rest sa auzim numai de bine ...ca de rau suntem satui....
    • Like 0
  • Dacă președintele Iohannis vrea s-o cunoască cu adevărat pe d-na. Dăncilă, poate discuta cu dânsa în limba engleză !!
    • Like 1
  • L-am avut pe Petrache Lupu de la Maglavit (tot acolo în Oltenia) și acum le avem pe Carmen Dan și Vasilica Dăncilă de la...Videle. Dacă se continuă tot așa, Videle va deveni loc de pelerinaj pentru bolșevici, turnători, ex PCR-iști, ex securiști și...alții.
    • Like 1
  • Ce trist ! Oricine este specialist in profilul profesional al unui prim-ministru. Unul spune ca "nu are stofa", altul ca "nu are anvergura", altul ca "nu are atitudine" si ca "are nu stiu ce fel de coafura amintind de ...". Pe de alta parte altii spun ca "are relatii", ca are "usi deschise la Bruxeless", ca "este civilizata", ca "este nonconflictuala". Oricum toata lumea este de acord ca in persoana prim-ministrului sta soarta tarii, prim-ministrul poate aduce "lapte si miere" sau "cucuta si fiere" in tara. Belgia nu a avut guvern vreun an si ceva si nu s-a prabusit, de o vreme nu mai avem ministru la ape si paduri si padurile si apele sunt tot acolo. Eu cred ca adevarata problema a tarii sta in organizarea si functionarea administratiei publice centrale si locale, in faptul ca, la schimbarea unui regim politic, se schimba pana si femeia de serviciu daca nu-i cu partidul de la putere. In rest "galceava inteleptului cu lumea" lipsita de continutul original.
    • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Ma scuzati, padurile si apele sunt tot acolo? hai sa vedem cati metri cubi de masa lemnoasa se taie ilegal pe ora din Romania. Satelitii Sentinel au fotografiat deja in multe locuri harti anuale ce arata clar disparitia padurilor. Padurile influenteaza critic calitatea apei si circuitul acesteia. Unde nu-i cap, vai de picioare!
      • Like 2
    • @ Voicu Nicolae
      check icon
      Si cam care ar fi "altii"?Aia care spuneau ca anticoruptia e bullshit?Daca folosesti astfel de referinte...
      Nu compara gasca de tiliorman cu administratia din Belgia,azi-maine ne trezim si la Cluj cu tiliormaneni in administratia locala.
      Si daca tot ai sarit sa-i arati cu degetul pe altii,spune-mi ceva "succesuri" ale gastii din tiliorman,exceptand golirea puscariilor de hoti,violatori & criminali,inflatia galopanta si marirea nesimtita a salariilor din administratie...
      Vedem noi competenta ei cand apare lista ministrilor.
      • Like 1
    • @ Furati Mai Cu Spor
      Si credeti ca padurile sunt pazite de ministru? Cei care administreaza fondul forestier al tarii au promovat legi care permit taierile ilegale cu largul concurs transpartinic ! Sa aprobi o cantitate de masa lemnoasa care poate fi taiata intr-un an, care nu ajunge nici macar celor care se incalzesc cu lemne, iar in acelasi timp sa aprobi si sa mentii in activitate unitatiti economice de prelucrare a lemnului cu capacitati care execed cu mult aceasta capacitate nu este oare o invitatie fatisa la taieri ilegale? Sa aprobi defrisarea unei portiuni dintr-o padure fara sa obligi beneficiarul direct la reimpadurire este o alta invitatie directa la despadurire iresponsabila.
      • Like 0
    • @
      GabiC check icon
      Iti indic eu un succes, pe langa golirea puscariilor: Golirea pusculitelor statului, atat la nivel central cat si local; Uite, de exemplu- prima gospodina a orasului, madam Firea, ce de lucruri "consumabile" a cumparat. Si petreceri, si flori, si ... marcaje pe asfalt... statui, imprejmuiri de plastic, sarma sau beton, mascote, papusi si oua din polistiren...
      Toate astea nu conteaza?
      • Like 0
    • @ Voicu Nicolae
      Ai omis faptul că Belgia e locuită de belgieni...n-au cunoscut binefacerile unei jumătăți de veac de comunism !
      • Like 0
  • Anon check icon
    Evident! Tanti Dancila e "om de partid", adica sclav, marioneta. Dragnea trage sforile si ea o sa se miste. Exact tipul de om pe care si-l dorea (nu-l propunea, atentie!) Dragnea de la inceput.
    • Like 0
  • Intrebare pt initiatorii Republica: Tinand cont de faptul ca PSD ne tine intr o destabilizare continua, ce are de castigat din asta prin aceasta instabilitate?
    • Like 0
    • @ Puscas Paul
      Anon check icon
      Simplu, se umplu de bani furand de la buget dupa care isi baga picioarele si pleaca in Madagascar. Sau alte locuri exotice.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult