(Foto: Facebook/Viorica Dăncilă)
Viorica Vasilica Dăncilă nu va avea niciun fel de atitudine, va spune şi va face ce i se va transmite, a afirmat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
„Nu ştie decât să spună da şi aşa se va întâmpla de acum înainte. Nu vom mai avea situaţii ca cele generate de Grindeanu sau Tudose care au avut nişte poziţii personale. Nu va avea niciun fel de atitudine, va spune şi va face ce i se va transmite”, crede Cristian Tudor Popescu.
„Cum a ajuns Viorica Vasilica Dăncilă să fie propusă premier? Prin refuzuri repetate ale unor grei ai partidului. Olguţa Vasilescu, Mihai Fifor, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu au refuzat în serie să primească această funcţie şi nici nu au încercat să propună pe cineva din sfera lor de influenţă.
Ce arată asta? Că guvernarea în acest moment nu e văzută ca o afacere profitabilă politic de către nomenclatura PSD pentru perioada următoare, sunt primii care ştiu că toate aceste măsuri populiste, aiurite ale guvernelor precedente în acest an îşi vor arăta consecinţele sumbre în scurtă vreme.
Deja şi le arată, creşterea preţurilor, inflaţia mănâncă aceste creşteri salariale cu care au ameţit oamenii, scumpirea creditelor, explozia leului şi apocalipsa fiscală pe care a pus-o la cale Tudose.
E un terorism fiscal pe care îl exercită aşa-zisa revoluţie fiscală, aceste premise îi fac pe greii PSD să fugă de guvernare, de funcţia de premier. Dăncilă e net inferioară lui Sevil Shhaideh - respinsă de Iohannis - care măcar ştia administraţie, ceva guvernare, în vreme ce abilităţile acestei doamne ne sunt necunoscute”, a declarat Cristian Tudor Popescu.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Aș adăuga doar câteva considerații, incitate și de alți contributori.
Nu îmi revin din consternare și indignare. Cum a fost posibil ca PSD-iștii de frunte care mor de grija românilor (oare când s-o întâmpla?), să lase țara fără Premier când se știa că vine în vizită Premierul Japoniei, în fruntea unei impresionante delegații? Nu mai puteau amâna circul cu două zile? Puteau, dacă aveau viziune și respect pentru alegători. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Cerem noi însă, deoarece din 2016 se bat cu cărămida în piept că fac și dreg.
Cât privește decizia Președintelui Iohannis nu am ce comenta. A fost seacă, strict circumscrisă ”aritmeticii parlamentare” și amnezică. Același Președinte spunea după investirea guvernului Tudose, că în caz de nou eșec al PSD, ”...se va gândi foarte serios”... dacă va mai acorda acestui partid încredere. În ce privește interesul național, spre deosebire de Ferdinand Întregitorul, Iohannis ”gânditorul” s-a gândit mai puțin sau chiar de loc...
Văzând lașitatea președintelui Iohannis și starea de non combat în această situație dramatică pentru țară, nu mi-am putut înfrâna o stare de dezgust față de chiriașul de la Cotroceni care, prin decizia luată, a probat că unica sa îngrijorare era de fapt prezervarea statutului. Deopotrivă, mi-a venit în minte situația în care se găsea regele Ferdinand in 1916 atunci când, în ciuda originii sale germane, a intrat în război împotriva Germaniei, alături de Antanta. Cu riscul excluderii din familia al cărei vlăstar era, a decis ca un mare om de stat, prevalând interesul pentru țară și popor, călcându-și pe suflet. Iar poporul l-a răsplătit memorându-l ca "întregitorul". În momente de mare cumpănă ale istoriei se diferențiază oamenii de stat !!
Nu compara gasca de tiliorman cu administratia din Belgia,azi-maine ne trezim si la Cluj cu tiliormaneni in administratia locala.
Si daca tot ai sarit sa-i arati cu degetul pe altii,spune-mi ceva "succesuri" ale gastii din tiliorman,exceptand golirea puscariilor de hoti,violatori & criminali,inflatia galopanta si marirea nesimtita a salariilor din administratie...
Vedem noi competenta ei cand apare lista ministrilor.
Toate astea nu conteaza?