Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cristian Tudor Popescu: „Va fi foarte greu pentru Simona să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, care să se apropie de valoarea acestuia din punct de vedere profesional și uman”

Va fi foarte greu pentru Simona Halep să-i găsească un înlocuitor lui Darren Cahill, a declarat la Digi24 comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu. Nu știu cum va arăta acel cineva, a adăugat jurnalistul. Darren Cahill este probabil cel mai bun antrenor din lume, un foarte bun sfătuitor, care îi lasă însă Simonei Halep o zestre foarte importantă, consideră Cristian Tudor Popescu. 

„Este o veste proastă. N-are rost să încercăm să îndulcim pilula. Nu știu câți dintre admiratorii, dintre suporterii mai vechi sau mai noi ai Simonei Halep știu și înțeleg importanța exceptională a muncii lui Darren Cahill în acești ani cu Simona. Plecarea lui Darren Cahill face foarte dificilă înlocuirea lui de către Simona. Darren Cahill este probabil cel mai bun antrenor din lume în momentul de față. Cel puțin pentru mine, este cel mai mare sfătuitor în tenis pe care l-am văzut în mai bine de o jumătate de veac. S-ar putea face, de pildă, o carte cu intervențiile on court couching, la bancă, ale lui Darren Cahill cu Simona Halep în acești ani, care ar putea să fie o referință pentru studii privind psihologia tenisului, a sportului și nu numai”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Va fi foarte greu pentru Simona să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, care să se apropie de valoarea acestuia din punct de vedere profesional și uman. Darren îi lasă o zestre Simonei, una de achiziții tehnice, tactice, de control emoțional și de capacitate de a se stăpâni pe sine pe teren. Să vedem cum va reuși Simona să gestioneze această zestre, pentru că ea are momente în care e foarte puternică, așa cum am văzut-o în acest an, în atâtea meciuri, extrem de grele, dar are și momente în care își pierde concentrarea, determinarea, deviază de la linia pe care s-a aşezat cu atâta succes împreună cu Darren Cahill”, a subliniat Cristian Tudor Popescu. „Atunci va fi nevoie de cineva care să-i fie alături. Nu știu cum va arăta acel cineva”, a completat jurnalistul.

Întrebat dacă e posibil ca după anul „sabatic” pe care și l-a luat Darren Cahill e posibilă o reluare a colaborării cu Simona Halep, Cristian Tudor Popescu vede posibil un asemenea scenariu și a adus și un exemplu: Novak Đoković și-a reluat colaborarea cu fostul său antrenor Marián Vajda.

„E foarte posibil. Sunt convins că această despărțire este chiar așa cum spune Darren Cahill, legată de probleme familiale, și nu de o ruptură, o neînţelegere cu Simona Halep. Oricând, mai ales peste un an, poate fi reluată această colaborare. S-au mai văzut astfel de cazuri. Din alte motive, dar iată cazul lui Đoković care s-a despărțit de antrenor, cu rezultate proaste pentru Đoković vreme de aproape doi ani, după care iată-l din nou nr. 1 mondial cu Marián Vajda. Mi se pare cât se poate de plauzibilă o astfel de revenire”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

El nu exclude însă posibilitatea ca după acest an de pauză pe care l-a anunțat, vineri, australianul, colaborarea între ei să fie reluată.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Parerea mea este ca Darren Cahill s-a saturat pur si simplu sa mai lupte cu Simona. Cu mofturile Simonei, o jucatoare ajunsa nr. 1 printr-o conjunctura favorabila, incredibila, nu printr-un tenis de nr. 1. As putea sa argumentez asta.
  In plus, "rezultatele" Simonei il fac de ras. Ca se face ea de ras e treaba ei. Dar Darren, are o carte de vizita care nu trebuie patata.
  Sunt convins ca de acum Simona se va duce rapid spre locul 70-100 adica acolo unde ii este locul.
  • Like 0
 • Catre domnul CTP : Si ce este asa speciala Simona Halep ? Face reclame bune romanesti observ.....
  Stiti cum este ea : iti ia ochii si sufletul pe urma te face sa si plangi ca si cum romanii ar fi neam de martiri...poate ca sunt dar pe banii lor.
  • Like 0
  • @ Radu Panaitescu
   vorbesti de parca romania ar fi plina de campioni si nu mai stii de unde sa alegi...cind adevarul e ca tzara e plina numai de luzari ...campioni intru mediocritate...sa te vad peste 10 ani cind mai toate fatucele astea care jopaca ceva tenis se vor fi retras si nu ne va ramine decit tupeistele, campioane la botoaxe si reclame la tigai
   • Like 0
 • Da, încetarea colaborării dintre Darren Cahill și Simona Halep este o veste proastă. Extrem de proastă. În plus, și ca.. '.să nu încerc să îndulcesc pilula", revenirea peste un an a lui Darren Cahill mi se pare neplauzibilă. Nu știu... - ar vrea? Apoi, Simona, după un an fără Cahil și la 29 de ani și cu o sabie a "doctorului" Damocles deasupra căpșorului ei simpatic,,ar mai fi Simona? Iar come-back-ul Novak Djoković-Marian Vajda nu cumva este excepția care ne trimite "dincolo", la regulă, dacă e să evaluăm peobabilități?...
  În fine, peste un an, pe vremea asta, când pe-afară câinii, săracii, o să-nghețe covrig prin cotloane și noi o să dormităm în fotolii și televiziunile vor da în draci filme de Crăciun, o să ne gândim, desigur, la un miracol și o să fie frumos.
  • Like 0
  • @ Eugen Chirovici
   cred ca trebuie sa ne multumim cu ce ne-a oferit simona...peste 20 de ani vom aprecia cu adevarat ce a facut
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult