Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

CTP anticipează partida pe care Simona Halep o va juca împotriva Serenei Williams: „Va fi un meci pe care e bine să nu-l ratați, sunt rare astfel de prilejuri în viață”

Descătușare

Simona Halep va juca în optimile Australian Open cu Serena Williams, după ce a învins-o categoric pe sora sa, Venus, în două seturi. „Va fi un meci de poveste. Au o traiectorie înaltă de coliziune cele două mari campioane. Și va fi un meci pe care e bine să nu-l ratați, sunt rare astfel de prilejuri în viață”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

Crede că partida dintre Simona Halep și Serena Williams va fi „meciul secolului”. „Cel mai bun lucru pe care îl are de făcut Simona este să considere că joacă finala Australian Open”, a declarat acesta.

Dacă ar fi să definească meciul dintre Simona Halep și Venus Williams printr-un singur cuvânt, acela ar fi „mișcare”. La capitolul picioare, Simona Halep este aproape de capacitatea ei maximă, a remarcat Cristian Tudor Popescu:  „De aceea a putut să o oblige să lovească din alergare, nepregătită pe Venus Williams”, a explicat el, cea mai mare sursă de puncte pentru Sinoma reprezentând-o greșelile forțate ale lui Venus Williams. 

Cristian Tudor Popescu a mai vorbit și despre alte trei puncte tari ale sportivei din România: serviciul, returul și încrederea. „Servește Simona în acest turneu poate cel mai bine de când o știu eu.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din cele trei atuuri menționate de domnul Popescu, "Increderea" se clatina un pic. Spun asta pentru ca Simona a declarat ca este o diferență intre numarul 1 mondial si cea mai buna jucatoare de tenis din lume. Desi pot pune aceasta afirmație pe seama modestiei campioanei noastre, cred totusi ca reprezinta si o "sanatoasa" rezerva pentru rezultatul acestui meci extrem de important si asteptat de toata lumea. Nu ne ramane decat sa-i uram succes Simonei!
    • Like 0
    • @ Alexandru Anghel
      Nu-i un semn de „clătinare” să spui un adevăr. Înseamnă că ești (mai) pregătit să încerci să fii mai bun. Noroc îi trebuie Simonei, noroc îi doresc.
      • Like 1
  • Serveste foarte bine dar cu viteze mai mici decat anul trecut cand se apropia de 180 km/h. Anul asta s-a incadrat in cca. 160 km/h. Pe Serena am vazut-o servind si cu 187 km/h. Trebuie alergata prin toate colturile pana mai da jos cateva kilograme. La Serena ma refer. I-ar face un mare serviciu. :-)
    • Like 2
    • @ Vladimir Marton
      Sa incerci sa o alergi pe Serena, sau pe orice alta jucatoare puternica care e capabila sa loveasca din alergare, e sinucidere curata. Nu faci decat sa-i deschizi unghiurile, oferindu-i ocazia sa te execute. Pe astfel de jucatoare nu incerci sa le plimbi, ci sa le tinuiesti dincolo de linia de fund. De fapt, cea vulnerabila la plimbarea prin colturi va fi probabil chiar Simona. Jucatoarele cu lovitura de dreapta puternica. asemeni Serenei, care sunt capabile sa schimbe directia fara a scadea forta loviturii, asta si fac. In fata lor, Simona rezista 3-4 schimburi de mingi dupa care, epuizata, o da in plasa. Nu serviciul puternic va fi atuul principal al Serenei. Simona e dealtfel specialista in a invinge big servere cu serviciul chiar mai rapid decat cel al Serenei(Pliskova, Keys etc.). In schimb are mari probleme cu bubuitoarele agile care lovesc puternic din alergare(Serena, Sharapova, Ostapenko).
      • Like 2
    • @ Ventidius
      Om vedea. Nu mai e mult. Mai discutam dupa. :-)
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult