Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CTP anticipează partida pe care Simona Halep o va juca împotriva Serenei Williams: „Va fi un meci pe care e bine să nu-l ratați, sunt rare astfel de prilejuri în viață”

Descătușare

Simona Halep va juca în optimile Australian Open cu Serena Williams, după ce a învins-o categoric pe sora sa, Venus, în două seturi. „Va fi un meci de poveste. Au o traiectorie înaltă de coliziune cele două mari campioane. Și va fi un meci pe care e bine să nu-l ratați, sunt rare astfel de prilejuri în viață”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

Crede că partida dintre Simona Halep și Serena Williams va fi „meciul secolului”. „Cel mai bun lucru pe care îl are de făcut Simona este să considere că joacă finala Australian Open”, a declarat acesta.

Dacă ar fi să definească meciul dintre Simona Halep și Venus Williams printr-un singur cuvânt, acela ar fi „mișcare”. La capitolul picioare, Simona Halep este aproape de capacitatea ei maximă, a remarcat Cristian Tudor Popescu:  „De aceea a putut să o oblige să lovească din alergare, nepregătită pe Venus Williams”, a explicat el, cea mai mare sursă de puncte pentru Sinoma reprezentând-o greșelile forțate ale lui Venus Williams. 

Cristian Tudor Popescu a mai vorbit și despre alte trei puncte tari ale sportivei din România: serviciul, returul și încrederea. „Servește Simona în acest turneu poate cel mai bine de când o știu eu.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Din cele trei atuuri menționate de domnul Popescu, "Increderea" se clatina un pic. Spun asta pentru ca Simona a declarat ca este o diferență intre numarul 1 mondial si cea mai buna jucatoare de tenis din lume. Desi pot pune aceasta afirmație pe seama modestiei campioanei noastre, cred totusi ca reprezinta si o "sanatoasa" rezerva pentru rezultatul acestui meci extrem de important si asteptat de toata lumea. Nu ne ramane decat sa-i uram succes Simonei!
    • Like 0
    • @ Alexandru Anghel
      Nu-i un semn de „clătinare” să spui un adevăr. Înseamnă că ești (mai) pregătit să încerci să fii mai bun. Noroc îi trebuie Simonei, noroc îi doresc.
      • Like 1
  • Serveste foarte bine dar cu viteze mai mici decat anul trecut cand se apropia de 180 km/h. Anul asta s-a incadrat in cca. 160 km/h. Pe Serena am vazut-o servind si cu 187 km/h. Trebuie alergata prin toate colturile pana mai da jos cateva kilograme. La Serena ma refer. I-ar face un mare serviciu. :-)
    • Like 2
    • @ Vladimir Marton
      Sa incerci sa o alergi pe Serena, sau pe orice alta jucatoare puternica care e capabila sa loveasca din alergare, e sinucidere curata. Nu faci decat sa-i deschizi unghiurile, oferindu-i ocazia sa te execute. Pe astfel de jucatoare nu incerci sa le plimbi, ci sa le tinuiesti dincolo de linia de fund. De fapt, cea vulnerabila la plimbarea prin colturi va fi probabil chiar Simona. Jucatoarele cu lovitura de dreapta puternica. asemeni Serenei, care sunt capabile sa schimbe directia fara a scadea forta loviturii, asta si fac. In fata lor, Simona rezista 3-4 schimburi de mingi dupa care, epuizata, o da in plasa. Nu serviciul puternic va fi atuul principal al Serenei. Simona e dealtfel specialista in a invinge big servere cu serviciul chiar mai rapid decat cel al Serenei(Pliskova, Keys etc.). In schimb are mari probleme cu bubuitoarele agile care lovesc puternic din alergare(Serena, Sharapova, Ostapenko).
      • Like 2
    • @ Ventidius
      Om vedea. Nu mai e mult. Mai discutam dupa. :-)
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult