Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

CTP: Comunicatul privind pareza facială e o lovitură de baros mediatic pentru campania de vaccinare. E 100% răspunderea lui Voiculescu

CTP la Digi24--

Cristian Tudor Popescu a criticat echipa de la Ministerul Sănătății pentru comunicatul privind paralizia facială temporară pe care ar fi suferit-o o femeie care a făcut a doua doză de vaccin anti-COVID, diagnostic care a fost infirmat a doua zi. Gazetarul spune că acest comunicat este „o lovitură” care poate afecta încrederea oamenilor în vaccin și că responsabilitatea este a ministrului Vlad Voiculescu.

Cristian Tudor Popescu, la Digi24: „S-a spus despre dl Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom'le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.

Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.

Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” - cine te pune să pui acolo pareză?

Cum să fie o greșeală minoră? E majoră, e teribilă, e o lovitură de baros mediatic și ca transmisie a ideilor de încredere în campania de vaccinare. Auzi că gata, îți cade fața, paralizezi. Că pareză nu se știe ce este, e greu. În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom'le, de la vaccinul ăsta”. Nu te mai faci „cipanzeu”, paralizezi acum. Deci iată ce rău a făcut. Lovituri date cu talent cu levierul în genunchi.

(A fost, n.r.) probabil purtătorul de cuvânt, domnul acela, vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea, n.r), pe care și l-a luat dl Voiculescu. Și-a luat o persoană acolo care trebuia să spună în fiecare zi, mai ales în ultima parte a mandatului d-lui Băsescu, acea perioadă glorioasă în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la dl Voiculescu. Și vedem acest comunicat.

Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a d-lui Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept.”

Ministerul Sănătății a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că o tânără, medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea, a făcut o paralizie facială temporară, o reacție adversă rară, în urma vaccinării anti-COVID.

După o zi, tot Ministerul Sănătății a anunțat că diagnosticul inițial de paralizie facială dat în cazul tinerei din Vâlcea nu a fost confirmat de analizele ulterioare, mai complexe, și că în prezent pacienta se simte bine.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gecaba Gecaba check icon
  Oamenii nu găsesc loc sa se vaccineze, cererea de vaccinare in Romania este mult peste ce se poate vaccina ,Africa de Sud oprește vaccinările cu Astrazeneca (asta da stire!) și voi ii tot trageți cu o informație reala postata de Ministerul Sănătății de care responsabil îl vedeți pe ministru. Trăim în suprarealism. Dacă cineva crede ca jobul unui ministru este sa supervizeze informațiile postate de minister,atunci sunteți duși cu pluta rău tare. Tot articolul este o porcărie măruntă și dementa.
  • Like 0
 • Paul check icon
  Eu am impresia ca dl. ministru Voiculescu e cam speriat de bombele tip latrina trei.
  In mod normal înainte sa dea comunicat de presa cu antetul ministerului ar fi trebuit sa fie sigur ca ce comunica corespunde adevărului. De frica sa nu fie tocat de antene ca “nu comunica” a transformat sau măcar a contribuit la transformarea ministerului intr-un fel de fabrica de zvonuri.
  Oricum Vlad Voiculescu e unul dintre cei mai integrii politicieni pe care i-a cunoscut România după epoca Ceaușescu, da’ e și el roman d’al nostru, nu rezista mult la ocazia de a își pune poalele in cap ca proasta și a se vaicarii de drobul de sare...
  • Like 2
 • Decat sa vorbim de efecte secundare mai bine am vorbi despre "calcatul pe cadavre" in a apuca a TE vaccina in unele parti mai putin civilizate ale Romaniei cum ar fi Bacau. De exemplu in putinele centre de vaccinare a intrat in forta masinatiunea de relatii si pile cetatenesti impreuna cu reteaua mafiota de telefonie mobila tip ciripel ( asa se tutuiesc si se alinta colocatarii bacauani ) cu scopul de a fi printre primii CARE APUCA la "MECA" ( ironie ) ne-tinandu-se cont de nici o programare sau ordine chiar si hartiile oficiale ca acte doveditoare fiind redactate in stil interpretativ si ambigu. Asa s-a vaccinat si taicamiu "Costin""Costinel" iar suspiciunea mea fiind una mai mult intuitiva ca i-a furat cu siguranta dreptul de vaccin altuia mai tanar....de/ instinctul animalic de supravietuire si frica de moarte primand in orice situatie. Oricum de mult banuiam ca sub umbrela blajina sifonistica se afla un securist sau niste posibile legaturi securiste....dar ce sa-i faci ii urez multa SANATATE...in schimb celor ca si mine care au optat sa mai astepte acest "LUX" de vaccin situatia s-ar putea transa rapid cu zicala ironica comunistoida : "NU MAI AVEM S-A DAT". Deci dragilor degeaba cotcodaciti de sus CA E BINE CA AR TREBUI RESPECTATI TOTUL ESTE SUB CONTROL etc. cand in teritoriu sunt zeci de grupuri de interese mafiote mai ales in conduita cu legaturi suspecte politice de presiune sau intimidare. Sa stiti ca printre moldoveni circula zicala : "CINE POATE OASE ROADE" cine nu este PROST. ( din umila mea experienta de viata )
  • Like 2
 • E destul de amuzanta postarea asta pentru un anumit motiv. Domnul Popescu ne face vorbire ( cum ii place dansului sa spuna) despre comunicari veridice care pot avea impact negativ asupra opiniei publice. Deci cumva sa zica o minciuna eleganta prin omisiune. Poate, in anumite situatii scopul scuza mijloacele... Totusi Vlad Voiculescu avea datoria sa informeze corect populatia, dansul este functionar public. In schimb CTP cand ii vine dansului pe chelie da cu barda in stanga si in dreapta in cele mai multe cazuri pe buna dreptate, dar cu riscuri majore de impact negativ asupra opiniei publice.
  Deci expunerea adevarului gol, golut in situatii delicate , este pentru Vlad Voiculescu o obligatie in timp ce pentru CTP a fost o alegere.
  In ceea ce-l priveste pe Vlad Voiculescu sunt convins ca e un om de buna credinta sa cu toate stangaciile sale in noua postura. Acum si aceste stangacii sunt masurate dupa perceptele dambovitene, unde un grobian gen Traian Basescu sau un palavragiu gen Crin Antonescu au facut cariera.
  Vlad Voiculescu mai are pe langa el o echipa de oameni foarte competenti ,dar CTP nu a discutat despre echipa asta pana acum , ci se focuseaza pe fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu. Iarasi faptul ca Voiculescu este denigrat 24 de ore din 24 la posturi TV, de a caror independenta ne-am lamurit de mult , imi spune ca acest om deranjeaza foarte tare. Mie imi plac oamenii care deranjeaza "establishmentul" romanesc. Din nefericire multi dintre noi ne folosim capul, numai ca sa ne vedem mai frumosi in oglinda vanitatii noastre. Ar trebui sa ne dam seama ca in infumurarea noastra gonim si ultimii oameni decenti care vin in politica numai cu dorinta sa schimbe ceva. Si ne miram dupa aceea de ce oameni competenti nu vin sa ajute.
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Gecaba Gecaba check icon
   Popescu știe ce face, nu este naiv,caci a demantelat mereu tactici de manipulare, așadar este experimentat. Acum suprapune o imagine dezgustătoare peste un om educat ca să îl murdărească, alege ce ii convine din aceasta poveste ca să se potrivească detractarii. Doar ca Popescu se murdărește și devine josnic,caci Popescu nu mai este nici automatistul, ziaristul, criticul de film sau al jocului de tenis,caci toate astea nu mai au relevanta în fata mojiciei și mizeriei subumane de care, conștient, din interes , da dovada. Culpa lui este premeditarea. Duhneste. Devine studiu de caz, se prostituează pentru interese doar de el știute. Mie îmi este greață, nu ca Popescu ajunge sa manipuleze, ci ca pe Popescu cândva il stimam.
   • Like 2
 • Unii demnitari au anuntat ca isi dau demisia ,,de onoare" (parerea lor). Daca un demnitar n-are onoare, (pararea mea) nu poate fi DEMIS ,,de onoare"?
  • Like 0
 • Dl. Voiculescu are cu adevărat o problemă: e atât de preocupat de propria persoană, atât de avid de publicitate încât nu mai are timp să cugete înainte de a deschide gura. Și mai are o problemă: este foarte preocupat de ce cade în sarcina altora (acum se preocupă foarte tare de a lua caimacul d-lui Gheorghiță) încât nu mai are timp să vadă ce ar trebui să facă dânsul. Chiar dacă nu e medic are destule de făcut ca spitalele și, în general, îngrijirea sănătății în România să meargă ceva mai bine și medicii să aibă timp și ceea ce le este necesar ca să se ocupe de meseria lor
  • Like 3
 • Gecaba Gecaba check icon
  Informația a venit la minister dupa ce un medic neurolog a pus diagnosticul. O informație reala. Sa vezi scandal dacă se ascundea informația. Mie îmi place V. Voiculescu, a pus bazele unei fundații ptr a ajuta copiii bolnavi de cancer, și-a donat casa părintească pentru ei,sunt programe ptr acești copii. Sunt satul de babalacii ăștia gen CTP care critica amestecând whiskey cu secarica și pasarica, doar doar sa cantareasca mai greu argumentele. Ești o rușine CTP si un mare nemernic. Bag mana în foc ca Voiculescu a deranjat mafia din sănătate. Știi ceva CTP de asta? Sau doar faci scandal prin presa ca să ai vizibilitate? Sau prietenii din PNL au pus de o campanie de defăimare, la care dai o mana de ajutor, asa cum ai dat și la alegerile prezidențiale sau parlamentare?
  • Like 3
 • Delia MC Delia MC check icon
  Nu împărtășesc acest punct de vedere.
  Iar motivul e următorul: dacă bagi sub preș aceste reacții adverse e infinit mai rău, le dai antivacciniștilor apă la moară în alt sens: " se ascunde, dle, au poruncă de la oculta ". Și așa zic că "dle, au întors-o ca la Ploiești, uite pareza, nu-i pareza". Cu ăștia oricum o dai nu-i bine. Ar fi " fabricat " articole în orice caz. De reamintit că ăștia sunt pierduți, merg cu prostia lor până-n pânzele albe, deh, e și chestie de orgoliu. "Efectul advers" cel mai redutabil e că pot influența pe unii indeciși.
  Aș spune mai degrabă că medicii s-au pripit un pic cu anunțul, fiindcă doamna și-a revenit repede. Atunci ar fi anunțat frumos, 2 în 1, că reacția a survenit dar s-a remis repede. Mai ales că e menționată ca o complicație rară.
  Și nu cred că e treaba unui ministru să împiedice comunicatele de interes public. Și nu sunt cine știe ce fan al dlui Voiculescu.
  Ceea ce s-a făcut însă foarte bine, s-a revenit ofensiv cu repetate comunicate că starea dnei e una bună. Și așa și trebuie: un astfel de comunicat trebuie să fie cel puțin la fel de ofensiv ca cel inițial.
  • Like 4
 • Autorul e un fel de ....contra, adică ... ctp contra. Are el așa o problema cu lumea care nu zice ca el. Și nici nu are absolut nici o îndoială despre felul cum gindeste el însuși.
  • Like 4
 • Dle CTP va apreciez la modul cel mai inalt posibil din toate punctele de vedere,dar,cand auziti de cineva care a avut tangenta cu odiosul Petrov,va pierdeti rabdarea si luati foc, ceea ce la un om echilibrat ca dv.nu se cade.
  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Nu m-am referit la Loredana, ci la acel clasic în viață.... cum se numește... ala cu tot felul de injective... CTP.
   • Like 0
  • @ Iancu Jianu
   Ai vrut să scrii „invective” dar deh, DEX-ul e gros al naibii, mai bine nu-l deschizi că te pierzi în el.
   • Like 0
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Poate fi o greseala involuntara, de la concentrarea pe idei, scapata la o eventuala corectare inainte de a fi postata. problema este ca dl. are, constant, o aversiune fata de ctp. Asta se intampla celor care nu vor sau nu pot analiza spusele ctp-lui.. Pacat, pentruca ctp spune multe lucruri interesante, din varii domenii. Ai multe de invatat din "ora" de vineri seara. Mai face si, infime, greseli, dar in comparatie cu bogatia informatiilor impartasite nu sunt de luat in seama. Ce este deranjant este interventia moderatorului, claudiu pandaru, care "are obligatia" de a fi corect politic, din cauza cna, aceasta institutie care a implementat ipocrizia si lingusirea scursorilor umane, de orice fel.
   • Like 1
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Omul nu a vrut sa se abata de la subiect,vaccinul, asa ca a gasit acest cuvant...
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult