Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ministerul Sănătății: Investigațiile au infirmat diagnosticul de paralizie facială la medicul din Vâlcea care a avut o reacție severă după vaccinul Pfizer

vaccinare 2021

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Ministerul Sănătăţii a venit vineri cu precizări în cazul unei femei din Vâlcea despre care anunţase, în urmă cu o zi, că ar avea o paralizie facială temporară, după ce a primit doza de rapel la vaccinul BioNTech Pfizer. Investigaţiile complexe făcute ulterior la spitalul din Vâlcea şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul, se arată într-un comunicat de la Ministerul Sănătății, care a adăugat că pacienta se află în stare clinică bună.

„Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:

(1) - potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate;

(2) - toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății, potrivit News.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială - după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer, la o femeie de 32 de ani din Vâlcea, de profesie medic. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deci Ministerul Sanatatii a anunţat joi că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială la o femeie care s-a vaccinat. Dupa care tot Ministerul Sanatatii dezminte stirea. Pai cata credibilitate mai puteti avea ? Eu am auzit stirea pe un post de televiziune,(nici nu mai stiu la care ca toate sunt o apa si-un pamant) ca o femeie a intrat in soc anafilactic dupa administrarea vaccinului si un medic care s-a vaccinat a suferit o pareza.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult