Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministerul Sănătății: Investigațiile au infirmat diagnosticul de paralizie facială la medicul din Vâlcea care a avut o reacție severă după vaccinul Pfizer

vaccinare 2021

Foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Ministerul Sănătăţii a venit vineri cu precizări în cazul unei femei din Vâlcea despre care anunţase, în urmă cu o zi, că ar avea o paralizie facială temporară, după ce a primit doza de rapel la vaccinul BioNTech Pfizer. Investigaţiile complexe făcute ulterior la spitalul din Vâlcea şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul, se arată într-un comunicat de la Ministerul Sănătății, care a adăugat că pacienta se află în stare clinică bună.

„Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty) despre care a informat în data de 4 februarie 2021:

(1) - potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate;

(2) - toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă", se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății, potrivit News.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială - după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer, la o femeie de 32 de ani din Vâlcea, de profesie medic. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Deci Ministerul Sanatatii a anunţat joi că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială la o femeie care s-a vaccinat. Dupa care tot Ministerul Sanatatii dezminte stirea. Pai cata credibilitate mai puteti avea ? Eu am auzit stirea pe un post de televiziune,(nici nu mai stiu la care ca toate sunt o apa si-un pamant) ca o femeie a intrat in soc anafilactic dupa administrarea vaccinului si un medic care s-a vaccinat a suferit o pareza.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult