Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

CTP: „Decizia DIICOT, care validează intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici, nu e considerată suficient de revoltătoare pentru ca oamenii să iasă în Piață. În schimb, ies alți oameni care manifestează pentru libertatea de a fi cretini”

Cristian Tudor Popescu și Claudiu Pândaru

Numărul îmbolnăvirlor de Covid crește alarmant în România și, odată cu ele, și cel al cazurilor critice, internate la terapie intensivă. Cu toatea acestea, unii cetățeni susțin că boala nu e gravă și refuză să poarte mască sau să păstreze distanța fizică.

„Deja suntem în situația în care nimic nu-i mai poate influența pe acești oameni, orice s-ar întâmpla. Poate, doar dacă vor începe să se prăbușească oameni pe stradă, cu spume sângerii la gură și vor muri pe loc. Da, atunci poate că unii vor ajunge la concluzia că acest Covid nu este o invenție. A cui? A Occidentului, menită să aducă în România dictatura. Acest Covid este echivalentul agentului străin, al spionului, venit din Vest, bineînțeles, și nu din Est. Niciodată nu o să auziți că Putin a fabricat în laboratoarele KGB-ului acest Covid și l-a aruncat în lume, O să auziti că marii criminali sunt Bill Gates, George Soros și alte personaje și state din vest. De ce oare? Nu se se întreabă cei care sunt atât de siguri acum că cifrele acestea sunt umflate și că nu se moare de Covid în România. Ba se moare! Și se moare groaznic”, a spus, vineri seară, jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Acesta a atras atenția asupra faptului că unii au ieșit în stradă să lupte împotriva unei așa zise „dictaturi medicale”, în aceeași perioadă în care DIICOT i-a scos de sub urmărire penală pe șefii Jandarmeriei, considerând că nu a fost pregătită, din timp, reprimarea protestului din 10 august. 

„Acest atentat grav, zic eu, la adresa democrației pe care îl reprezintă hotărârea DIICOT, decizia asta, care validează intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici nu este considerată suficient de revoltătoare pentru ca oamenii să iasă în Piață împotriva ei.

În schimb, ies alți oameni care manifestează – e dreptul lor -, pentru libertatea de a fi cretini”, a afirmat jurnalistul.

Mai jos, declarațiile pe larg ale lui Cristian Tudor Popescu:

„Decizia procurorilor de la DIICOT în cazul „10 august”. Vasăzică, acolo, acei matracaci șefi ai Jandarmeriei, adică Cucoș, Sindile, Chirică, Cazan nu sunt găsiți vinovați de nimic.

Practic, acolo s-a procedat „normal”. Este „normal” ce s-a întâmplat – cetățenii bătuți, gazați, udați cu tunurile de apă, intrarea în forță, asaltul asupra masei pașnice de cetățeni a fost făcut eventual de câțiva jandarmi pe care „i-a luat capul” și, individual, s-au năpustit asupra cetățenilor.

Ei primiseră de fapt ordin de la matracacii ăștia șefi, primiseră ordinul să danseze prin piață. Niște dansuri populare. Și nu l-au executat ordinul ăsta.

Ce să vezi, s-au apucat așa, dintr-o dată, de capul lor, să bată cetățeni.

Deci, nu sunt găsiți vinovați, și acest act produs de DIICOT nu este suficient pentru a scoate oamenii în Piața Victoriei.

Acest atentat grav, zic eu, la adresa democrației pe care îl reprezintă hotărârea DIICOT, decizia asta, care validează intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici nu este considerată suficient de revoltătoare pentru ca oamenii să iasă în Piață împotriva ei.

În schimb, ies alți oameni care manifestează – e dreptul lor -, pentru libertatea de a fi cretini.

Asta există în democrație. În democrație, ai dreptul să fii liber cugetător și, de asemenea, ai dreptul să liber necugetător.

Și oamenii aceștia doresc să li se respecte această libertate, pentru a fi liberi necugetători. Foarte bine! Dar cum poți să spui că vine dictatura medicilor, când, la 2 ani după ce se puneau bazele adevăratei dictaturi personale în România, avem o astfel de decizie? O astfel de eructațiune, o astfel de râgâială a epocii Dragnea. Și noi vorbim aici despre instaurarea dictaturii… Instaurează dictatura Alexandru Rafila, împreună cu Orban și cu Beatrice Mahler.

Iată însă că s-a ajuns la acest nivel, în care rațiunea a început să plictisească. Oamenii nu mai sunt interesați să li se spună care este realitatea. oamenii vor grătare, vor la mare…

Vor crește aceste cifre, din cauza bătăii de joc la adresa regulilor pe care nu e nevoie să o facă foarte mulți oameni. Pot să rămână majoritari cei raționali, cărora le pasă de semenii lor. E suficient ca 15% din populație să nu respecte și atunci virusul se transmite din ce în ce mai repede.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Decizia DIICOT nu are nimic de-a face cu dreptatea sau cu adevarul. Este evident pentru oricine nu este imbecil ca oameni absolut nevinovati au fost batuti, stropiti cu apa si gazati. la ordin, nu asa, din senin - nu pentru ca vreun jandarm si-a iesit din pepeni ca i-a atins casca vreun PET aruncat la intamplare..... Sefii jandarmeriei merita puscaria pentru afacerea de la 10 august, e extrem de clar..... Probabil ca intr-adevar asa zisul stat de drept se teme sa loveasca asa puternic in "organ" ca sa nu ramana fara el, Doamne fereste..... Cat despre cretinii cara protesteaza impotriva asa zisei dictaturi medicale, eu le doresc sa ia leapsa si sa vada cum e.... pe pielea lor (pardon, pe plamanii lor)
  • Like 1
 • Bună ziua!

  Despre...
  Dinspre țara ce-o pus bazele noii democrații:
  - reacțiile opiniei publice la militarizarea excesivă a forțerlor de ordine;
  - o melodie cu suficientă notorietate, de secol XX, ce pare o pledoarie de disculpare;
  - ș.a.m.d.

  Înspre noi:
  - etc, și trenul plin de acarii Păun.

  în anul 20, 20(sic!)
  Despre Moartea Secolului

  "secolul XXI va fi ... sau nu..."
  citat din memorie, zicerea unui OM(A.M.)
  Zicerea mea:
  Împlinirea unui secol este validată după numărarea celor 100 de ani consumați.
  Ce poate să se întâmple când Zoon Politikon apelează statistica?
  -statistic* : 49,99% este egal(echivalat) cu zero într-o raportare cu numere întregi.
  Prin urmare, să așteptăm cu nerăbdare anul 2051,ziua Sfântului Vasile,când un statistician va raporta politicului :
  - Există! sunt peste 50% clipe adunate în ani. Nu-i nevoie de alte argumente.

  *premisa : politica e Kurva și Statistica îi este codoașa.

  Cele bune!
  ce-am vrut eu să zic; da' ce le zice proorocul Ilie chiar când scriu....
  pnt

  Corectare (unde o dispărut instituția Cap Limpede?):
  "...un statistician va raporta politicului :
  - Există!..."
  "..un statistician va raporta politicului:
  = Este!... "
  <<Existența nu se contestă, e un dat! fiirea implică necesarul și (aproape) suficientul reflex respirator...>>
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Decizia DIICOT-ului este luata sus, evident, după cum sunt reacțiile politicienilor si este evident ca toți sufla și în iaurt când este vorba sa se ajungă sa fie incriminati șefi mari din Jandarmerie, pentru ca se sprijină toți pe aceasta. Dacă ar lua vreo atitudine împotriva clasării dosarului 10 August, ar rămâne fara bratul forței, căci ar fi greu sa explici haidamacilor care au participat la opresiunea din 10 august de ce odată ii pune statul sa bata și altadata sunt inculpați pentru violenta. Cat despre manifestări împotriva deciziei DIICOT, CT Popescu și-a dat singur răspunsul : ar trebui sa fii cretin sa iesi pe vreme de Covid la demonstrație.
  Sa vedem însă și partea plina a paharului, este o mare șansă ptr cretini sa se sinucidă prin atitudine și sa scăpăm de ei.
  • Like 8
 • Oare,presa nu poate afla amanunte despre veridicitatea prieteniei dintre sotul Sefei DIICOT SI CUCOS ???,care se schimonosea din tot corpul in straiele lui HARAP ALB,dand ordine jandarmilor sa LOVEASCA CU BASTOANELE,CU BOCANCII,CU GAZ SI APA,protestatarii.???.
  • Like 7


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult