Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CTP, despre Cîțu: E laș, oportunist, fripturist, are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura

CTP la Cap limpede

„Domnul Cîțu are probleme grave de caracter. Acesta este modul lui de comportament în clipa de față. Ieșirile astea... Eu cred că nici nu mai e nevoie să deschidă gura când iese la televizor. Domnul Cîțu reușește să enerveze 95 la sută dintre telespectatori înainte să deschidă gura”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24

Jurnalistul s-a declarat dezamăgit de premierul demis al României, de la care ar fi așteptat în această perioadă măsuri nepopulare, dar care fac un bine țării.

Cristian Tudor Popescu: „Știți ce a lipsit, la congres, la Cîțu? Așteptam să-și rupă cămașa și să ne arate că a îmbrăcat maieul morții. Adică... „Numai peste cadavrul meu se va face vreodată alianță cu PSD-ul, nu voi îmbrăca niciodată geaca roșie cu <Votați PSD!>”, niciodată”, „numai peste cadavrul meu”... Da? Nu și-a rupt, așteptam gestul ăsta, ca să fie tacâmul complet!

Și acum vine, șocâțul – sigur, că râd, dar... nu e râsul meu. Cu Cîțu, domne, nu e râsul meu.

Eu am rămas din noaptea aia de 21 decembrie 1989, am rămas cu o slăbiciune care nu mi-a trecut nici azi. Față de tineri. Față de oameni mult mai tineri decât mine. Nici eu nu eram bătrân atunci, aveam 33 de ani. Dar acolo erau niște oameni mult mai tineri decât mine... Și am rămas cu o slăbiciune pentru asta. Am fost mai... am încercat să dau mai multă încredere oamenilor tineri, deși mulți n-o meritau.

Așa s-a întâmplat, de pildă, cu Vlad Voiculescu. Vă amtintiți, l-am considerat singurul ministru valabil în Guvernul Cioloș, atunci, pentru ca să trăiesc dezamăgirea pe care am trăit-o în acest an, cu domnul Voiculescu.

Mă rog, domnul Voiculescu a făcut greșeli în mandatul său. Multe! Grele, grave, strategia în primul rând strategia mandatului a fost greșită. A făcut greșeli de comunicare, de atitudine... un „purpuriu” de greșeli a făcut. Dar au fost greșeli.

CTP: Cred că domnul Cîțu nu mai poate fi concurat decât de domnul Klaus Iohannis, la această iritare pe care o produce oamenilor

În vreme ce, iată de la un om mult mai tânăr decât mine, domnul Cîțu, mă așteptam să vină – cum am și spus în discuțiile noastre aici – cu niște măsuri nepopulare, măsuri necesare, dure care să fie taxate electoral, dar să și le asume cu curaj, și în felul ăsta să facă un bine României.

Ca să am în fața ochilor acum, un „politican” rânced. Rânced, cu toate năravurile „bătrânilor” pe care le vedem de atâția și atâția ani în această țară.

E laș, e oportunist, chiar fripturist, se șterge - unde ziceți dumneavoastră -, cu cuvântul dat, cu ce îi iese pe gură... adică toate caracteristicile cutrelor bătrâne din politică. Iată-le la acest om în care eu mi-am pus o oarecare speranță la un moment dat.

E altceva aici. Domnul Cîțu nu a făcut greșeli! Domnul Cîțu are probleme grave de caracter. Acesta este modul lui de comportament în clipa de față. Ieșirile astea... Eu cred că nici nu mai e nevoie să deschidă gura când iese la televizor. Domnul Cîțu reușește să enerveze 95 la sută dintre telespectatori înainte să deschidă gura.

După părerea mea, cred că nu mai poate fi concurat decât de domnul Klaus Iohannis, la această iritare pe care o produce oamenilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Bingo.....
  • Like 0
 • Domnule CTP , mai bine mai tarziu decat niciodata sa va dati seama cine a fost si cine este Florin Catu. Eu unul desi nu am nici informatii pe surse si nici experienta de analist politic mi-am dat seama de Catu din Martie/Aprilie. Cum mi-am pus multe sperante in el , nu mi-a fost usor sa-mi schimb opinia. Dupa cum am spus atunci , cine il tine in brate pe Catu este ori naiv ori lichea . Din nefericire parerile dumneavoastra si a multor alti jurnalisti fie naive, fie interesate ne-au adus astazi in locul unde suntem . Acum desigur Catu este cel care va fi omorat cu pietre , dar adevarul este ca in toate voltele astea politice care frizeaza bunul simt si minima inteligenta , dumneavoastra jurnalistii aveti o contributie decisiva ca formatori de opinie. Dupa un final dezastruos , toti sariti dintr-o barca in alta cu o dexteritate de invidiat.
  Cateva lucruri nu am aflat de la dumneavoastra si nici de la alte "guri de aur" ale jurnalismului romanesc:
  a) De ce era Ludovic Orban asa de rau pentru PNL si pentru tara ?
  b) Care au fost greselile cele mari si multe ale lui Vlad Voiculescu in afar de comunicare unde suntem de acord ca a fost gresita ?
  c) Cine este vinovat si responsabil de incendiile din primavara de la acele spitale ? Nu de alta dar Streinu Cercel apare in lumina reflectoarelor precum Alba Ca Zapada...parca el era unul din managerii spitalelor cu pricina ?
  d) Cine este responsabil de dezastrul sanitar in care ne aflam ? Aici sunt cateva personaje ale caror actiuni trebuie sa fie auditate profesionist de catre un jurnalist adevarat : Florin Catu , Gheorghita , Arafat si Mihaila . Este chiar asa de greu ?

  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Delia MC Delia MC check icon
   Nu cred că dl CTP va coborî din ceruri să va răspundă, deși întrebările sunt legitime. A făcut-o extrem de rar iar acuma că s-a dat cu lumea în nici un caz nu vrea să mai alimenteze îndoieli.

   Cum în România nu mai există presă liberă, independentă :)))) neutră vreau să zic, îi mai citim și pe acei jurnaliști compromiși că deh, în mare penurie de neutralitate, gura oricărui păcătos poate grăi adevărul. Adevărul, acest sâmbure minuscul dar înfășurat în zeci de straturi de presupuneri și corason de nu se mai știe nici ce-a fost și de aia nici ce o să fie. Am găsit un articol al lui Cristoiu, care nu știu dacă spune pe bune dar fiindcă el, Cristoiu, pesedist cu ștate vechi de plată, îi urăște pe useriști și peneliști în egală măsură, îl putem considera neutru strict în această chestiune. O neutralitate relativă. E despre Orban și grupul lui parlamentar. Enjoy:
   https://www.mediafax.ro/
   editorialiștii/ion-cristoiu-vom
   -avea-un-guvern-alcatuit
   -din-pnl-citu-usr-udmr-si-
   pnl-orban-20327072

   PS: nu mai consider pe nici unul drept formator de opinie că opinia lor e după cum bate vântul și eu n-am să mi-o schimb pe a mea cum le tună lor.
   • Like 0
 • Aveti dreptate, domnule Popescu, in toate criticile pe care le faceti.
  Dar, daca ati fi Cel de Sus, cum ati vedea solutionarea crizei?
  Sau nu exista nicio solutie. Trebuie sa ne ducem crucea cu oamenii pe care ii avem..
  • Like 1
 • Ultimul comentariu decent catre o eventuala schimbare daca va fi voita : Domnilor dv. stiti ca 60-70 % dintre romanii care PRESTEAZA in diferite sectoare de stat sau privat pur si simplu SIMULEAZA actul muncii ?.da ! mai nimic din ceea ce sunt nevoiti sa intreprinda la locul de munca NU SE REGASETE IN REALITATEA CONSTRUIBILA ROMANEASCA adica vizibila sau tangibila ci din contra multa papetarie digitala multe proiecte de sertar sau marketing de produs pentru care incaseaza niste bani SIFONATI si ciclic RE-CIRCULATI. Si cam atat....probabil ca este efectul acelui LIBERALISM "AUTENTIC"
  ( ghilimele ) SIMULAT de care ne tot vorbesc oficialii. Deci este o permanenta CORUPTIE o sub-dezvoltare si o sub-zistenta prin care se hranesc RATELE.
  ( ironic ) #useless #inutil
  • Like 3
 • CTP ai primit alte indicatii de la sediu? Presupun ca de acum o sa faceti elogii unui anumit fost general de paie.

  P.S. Se putea sa nu dea si in USR? Se putea?
  • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult