Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Simona Halep minte

O victorie a Simonei mai anevoioasă decât o arată scorul asupra Anastasijei Sevastova. Letona a intrat pe teren cu un mental de învinsă dinainte. În primul set, chiar și când i-au reușit lovituri, n-a părut convinsă că o poate bate pe Simona.

Dominată în schimburile de pe fundul terenului, a ales să pună scurte, cu care Simona s-a descurcat rău, pierzând de cele mai multe ori punctul. Din păcate, cu cât avansează spre fileu, valoarea Simonei Halep scade proporțional. Singurul procedeu din față pe care îl stăpânește bine este drive-voléul...

În setul 2, Sevastova s-a eliberat parcă din sclavia fricii de înfrângere, a îndrăznit stopuri și forehand-uri decisive și a ajuns să conducă cu 3-0. Moment foarte periculos, pentru că dacă prinde încredere, ea devine o adversară foarte dificilă. 

Aici a intervenit excepționalul mentor Darren Cahill. Ca întotdeauna, a spus exact ce trebuia, cum trebuia și cât. Lucruri simple, clare și eficiente. Dă-i mai mult spin cu forehand-ul, oblig-o să lovească mai de sus, că nu-i place. Și când rămâne doar cu o mână pe rachetă la rever, fă un pas în față, pregătită să pleci la scurtă. În rest, joacă ce-ai jucat în primul set, că joci bine.

Să-i mulțumim cu toții lui Darren Cahill că a trecut peste incidentul de la Miami și a revenit...

Simona a intrat pe teren, a servit, a câștigat punctul, apoi a dus degetul la tâmplă, parcă spunând: Așa e, Darren, m-am prins. Și a câștigat 6 ghemuri la rând.

Nu fără încă un moment tensionat, la 3-3, când Sevastova a mai încercat o dată să ia prim-planul, dar Simona a alergat din răsputeri, a tras de corp la limită, reușind să recupereze niște mingi ca și pierdute și s-o destabilizeze din nou pe letonă. Care nu și-a mai revenit până la sfârșit, vorbind singură și zâmbind aiurea unui interlocutor, real sau imaginar, din tribune.

Simona mi se pare pregătită atât mental cât și fizic (cu excepția unor dificultăți de respirație, care văd că persistă de la Stuttgart ) pentru finala cu Mladenovic sau Kuznetsova – una mai a dracului decât alta...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Crabu check icon
  Îți mulțumim, domnule Căhill! Sperăm să nu ajungi și matale să duci degetul la tâmplă!
  • Like 0
 • 13 mai 2017...Ce zi? Finală la Madrid, finală la Eurovision şi finalul campionatului de fotbal intern...
  • Like 0
  • @ Constantin
   Hai, Simona!, Hai, România!, Hau, hauuu, DINAMO! (sau Viitorul).
   • Like 0
 • Să o vedem campioană!
  • Like 0
 • "Life is a game money is how we keep score" Simonica draga si toata suflarea din Carpati !
  • Like 0
 • Mda...si in timpul turneelor de Mare Slem (unde interactiunea cu antrenorul nu e permisa), ce-o sa faca Halep?
  • Like 1
  • @ Maja Rodriguez
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   – Bine, Nae - zic eu - nu trebuie să fie omul așa de pesimist. Lucrurile or să se-ndrepte... este o recoltă admirabilă. Nae, schimbând figura și zâmbind cu compătimire de ignoranța mea:
   – Ce recoltă, nene, ce recoltă? Dumneata n-ai văzut rapița?
   – N-am văzut-o, că n-am fost pe-afară.
   – Apoi vezi!... Rapița, moft!
   • Like 1
 • Gy check icon
  Da...!
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult