Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Simona Halep minte

O victorie a Simonei mai anevoioasă decât o arată scorul asupra Anastasijei Sevastova. Letona a intrat pe teren cu un mental de învinsă dinainte. În primul set, chiar și când i-au reușit lovituri, n-a părut convinsă că o poate bate pe Simona.

Dominată în schimburile de pe fundul terenului, a ales să pună scurte, cu care Simona s-a descurcat rău, pierzând de cele mai multe ori punctul. Din păcate, cu cât avansează spre fileu, valoarea Simonei Halep scade proporțional. Singurul procedeu din față pe care îl stăpânește bine este drive-voléul...

În setul 2, Sevastova s-a eliberat parcă din sclavia fricii de înfrângere, a îndrăznit stopuri și forehand-uri decisive și a ajuns să conducă cu 3-0. Moment foarte periculos, pentru că dacă prinde încredere, ea devine o adversară foarte dificilă. 

Aici a intervenit excepționalul mentor Darren Cahill. Ca întotdeauna, a spus exact ce trebuia, cum trebuia și cât. Lucruri simple, clare și eficiente. Dă-i mai mult spin cu forehand-ul, oblig-o să lovească mai de sus, că nu-i place. Și când rămâne doar cu o mână pe rachetă la rever, fă un pas în față, pregătită să pleci la scurtă. În rest, joacă ce-ai jucat în primul set, că joci bine.

Să-i mulțumim cu toții lui Darren Cahill că a trecut peste incidentul de la Miami și a revenit...

Simona a intrat pe teren, a servit, a câștigat punctul, apoi a dus degetul la tâmplă, parcă spunând: Așa e, Darren, m-am prins. Și a câștigat 6 ghemuri la rând.

Nu fără încă un moment tensionat, la 3-3, când Sevastova a mai încercat o dată să ia prim-planul, dar Simona a alergat din răsputeri, a tras de corp la limită, reușind să recupereze niște mingi ca și pierdute și s-o destabilizeze din nou pe letonă. Care nu și-a mai revenit până la sfârșit, vorbind singură și zâmbind aiurea unui interlocutor, real sau imaginar, din tribune.

Simona mi se pare pregătită atât mental cât și fizic (cu excepția unor dificultăți de respirație, care văd că persistă de la Stuttgart ) pentru finala cu Mladenovic sau Kuznetsova – una mai a dracului decât alta...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult