Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Simona Halep minte

O victorie a Simonei mai anevoioasă decât o arată scorul asupra Anastasijei Sevastova. Letona a intrat pe teren cu un mental de învinsă dinainte. În primul set, chiar și când i-au reușit lovituri, n-a părut convinsă că o poate bate pe Simona.

Dominată în schimburile de pe fundul terenului, a ales să pună scurte, cu care Simona s-a descurcat rău, pierzând de cele mai multe ori punctul. Din păcate, cu cât avansează spre fileu, valoarea Simonei Halep scade proporțional. Singurul procedeu din față pe care îl stăpânește bine este drive-voléul...

În setul 2, Sevastova s-a eliberat parcă din sclavia fricii de înfrângere, a îndrăznit stopuri și forehand-uri decisive și a ajuns să conducă cu 3-0. Moment foarte periculos, pentru că dacă prinde încredere, ea devine o adversară foarte dificilă. 

Aici a intervenit excepționalul mentor Darren Cahill. Ca întotdeauna, a spus exact ce trebuia, cum trebuia și cât. Lucruri simple, clare și eficiente. Dă-i mai mult spin cu forehand-ul, oblig-o să lovească mai de sus, că nu-i place. Și când rămâne doar cu o mână pe rachetă la rever, fă un pas în față, pregătită să pleci la scurtă. În rest, joacă ce-ai jucat în primul set, că joci bine.

Să-i mulțumim cu toții lui Darren Cahill că a trecut peste incidentul de la Miami și a revenit...

Simona a intrat pe teren, a servit, a câștigat punctul, apoi a dus degetul la tâmplă, parcă spunând: Așa e, Darren, m-am prins. Și a câștigat 6 ghemuri la rând.

Nu fără încă un moment tensionat, la 3-3, când Sevastova a mai încercat o dată să ia prim-planul, dar Simona a alergat din răsputeri, a tras de corp la limită, reușind să recupereze niște mingi ca și pierdute și s-o destabilizeze din nou pe letonă. Care nu și-a mai revenit până la sfârșit, vorbind singură și zâmbind aiurea unui interlocutor, real sau imaginar, din tribune.

Simona mi se pare pregătită atât mental cât și fizic (cu excepția unor dificultăți de respirație, care văd că persistă de la Stuttgart ) pentru finala cu Mladenovic sau Kuznetsova – una mai a dracului decât alta...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult