Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cu ajutorul lui Darren, Simona a înăbușit răscoala Sevastovei

Simona Halep minte

O victorie a Simonei mai anevoioasă decât o arată scorul asupra Anastasijei Sevastova. Letona a intrat pe teren cu un mental de învinsă dinainte. În primul set, chiar și când i-au reușit lovituri, n-a părut convinsă că o poate bate pe Simona.

Dominată în schimburile de pe fundul terenului, a ales să pună scurte, cu care Simona s-a descurcat rău, pierzând de cele mai multe ori punctul. Din păcate, cu cât avansează spre fileu, valoarea Simonei Halep scade proporțional. Singurul procedeu din față pe care îl stăpânește bine este drive-voléul...

În setul 2, Sevastova s-a eliberat parcă din sclavia fricii de înfrângere, a îndrăznit stopuri și forehand-uri decisive și a ajuns să conducă cu 3-0. Moment foarte periculos, pentru că dacă prinde încredere, ea devine o adversară foarte dificilă. 

Aici a intervenit excepționalul mentor Darren Cahill. Ca întotdeauna, a spus exact ce trebuia, cum trebuia și cât. Lucruri simple, clare și eficiente. Dă-i mai mult spin cu forehand-ul, oblig-o să lovească mai de sus, că nu-i place. Și când rămâne doar cu o mână pe rachetă la rever, fă un pas în față, pregătită să pleci la scurtă. În rest, joacă ce-ai jucat în primul set, că joci bine.

Să-i mulțumim cu toții lui Darren Cahill că a trecut peste incidentul de la Miami și a revenit...

Simona a intrat pe teren, a servit, a câștigat punctul, apoi a dus degetul la tâmplă, parcă spunând: Așa e, Darren, m-am prins. Și a câștigat 6 ghemuri la rând.

Nu fără încă un moment tensionat, la 3-3, când Sevastova a mai încercat o dată să ia prim-planul, dar Simona a alergat din răsputeri, a tras de corp la limită, reușind să recupereze niște mingi ca și pierdute și s-o destabilizeze din nou pe letonă. Care nu și-a mai revenit până la sfârșit, vorbind singură și zâmbind aiurea unui interlocutor, real sau imaginar, din tribune.

Simona mi se pare pregătită atât mental cât și fizic (cu excepția unor dificultăți de respirație, care văd că persistă de la Stuttgart ) pentru finala cu Mladenovic sau Kuznetsova – una mai a dracului decât alta...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Crabu check icon
  Îți mulțumim, domnule Căhill! Sperăm să nu ajungi și matale să duci degetul la tâmplă!
  • Like 0
 • 13 mai 2017...Ce zi? Finală la Madrid, finală la Eurovision şi finalul campionatului de fotbal intern...
  • Like 0
  • @ Constantin
   Hai, Simona!, Hai, România!, Hau, hauuu, DINAMO! (sau Viitorul).
   • Like 0
 • Să o vedem campioană!
  • Like 0
 • "Life is a game money is how we keep score" Simonica draga si toata suflarea din Carpati !
  • Like 0
 • Mda...si in timpul turneelor de Mare Slem (unde interactiunea cu antrenorul nu e permisa), ce-o sa faca Halep?
  • Like 1
  • @ Maja Rodriguez
   Dan Dinu Dan Dinu check icon
   – Bine, Nae - zic eu - nu trebuie să fie omul așa de pesimist. Lucrurile or să se-ndrepte... este o recoltă admirabilă. Nae, schimbând figura și zâmbind cu compătimire de ignoranța mea:
   – Ce recoltă, nene, ce recoltă? Dumneata n-ai văzut rapița?
   – N-am văzut-o, că n-am fost pe-afară.
   – Apoi vezi!... Rapița, moft!
   • Like 1
 • Gy check icon
  Da...!
  • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult