Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum a condus Titi Aur o mașină de raliu cu geamurile acoperite: „Chiar și mersul pe două roți înseamnă o oarecare normalitate"

Pilotul de raliuri Titi Aur este protagonistul noului spot publicitar Vodafone, prin care operatorul de telefonie mobilă promovează lansarea noii sale rețele 4G+. 

Secondat de Cabral, Titi Aur pilotează la 120 de kilometri la oră, pe un circuit de macadam, o mașină de raliuri care are geamurile complet acoperite. 

Ajutoarele sale: telefoanele mobile de ultimă generație de pe capotă care filmează drumul și transmit, prin conexiune Vodafone, imagini în timp real, cu diferite secțiuni ale traseului către tabletele aflate în interiorul mașinii. 

„Este cea mai mare provocare pe care am avut-o în ceea ce privește mașinile. Chiar și mersul la raliu, mersul pe două roți, înseamnă o oarecare normalitate. Acum a trebuit să mă acomodez, să mă uit la acele tablete și să încerc să adaptez totul văzând imaginile de pe tabletă. A mai fost o problemă de reglare a telefoanelor de pe capotă încât să am vizibilitate mai bună. Cel mai greu lucru a fost când intram în viraje strânse și să-mi iau ochii de la o anumită tabletă și să mă uit la alta, pentru un alt unghi. Trebuia să îmi înving informația de a-mi lua informația de pe geamuri și să mă uit la acele tablete”, a povestit Titi Aur la evenimentul de lansare al rețelei 4G+. 

Reprezentanții companiei au declarat că au dorit ca, în acest fel, să facă un test extrem care să arate capacitățile rețelei.

Vodafone a lansat Supernet 4G+ în 41 de reședințe de județ și 330 de localități, majoritatea dintre ele aflate în apropierea reședințelor de județ. Posesorii de telefoane mobile 4G vor avea, odată cu acest upgrade o viteză dublă de internet. Creșterea vitezei a fost obținută prin utilizarea a două benzi de frecvență, una de 800 de Mhz și cealaltă de 1.800 de Mhz, în loc de una singură ca până în prezent, numărul telefoanelor compatibile cu această tehnologie fiind de câteva sute de mii în această rețea. Banda de 800 de Mhz face ca semnalul să fie mai bun în interiorul clădirilor, susțin reprezentanții companiei. „Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România, care a făcut în fața ziariștilor un test folosind un dispozitiv special creat de Huawei, ce folosea cinci benzi de frecvență.

Totodată, Vodafone a anunțat că oferă timp de o lună, începând cu 5 septembrie, Supernet 4G+ gratuit locuitorilor din Cluj și Iași.

Potrivit companiei, de la lansarea serviciului 4G în septembrie 2014 și până în septembrie 2016, numărul utilizatorilor 4G a crescut de 20 de ori în rețeaua Vodafone, în timp ce traficul generat de aceștia a crescut de 40 de ori. Totodată, fiecare utilizator Vodafone urmărește conținut video timp de 1,5 ore pe lună. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Iarăși reclamă?
    Ce se întâmplă, trebuie să căutăm în altă parte?
    Care-i legătura cu ceea ce se discută pe aici de obicei?
    • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult