Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cum a condus Titi Aur o mașină de raliu cu geamurile acoperite: „Chiar și mersul pe două roți înseamnă o oarecare normalitate"

Pilotul de raliuri Titi Aur este protagonistul noului spot publicitar Vodafone, prin care operatorul de telefonie mobilă promovează lansarea noii sale rețele 4G+. 

Secondat de Cabral, Titi Aur pilotează la 120 de kilometri la oră, pe un circuit de macadam, o mașină de raliuri care are geamurile complet acoperite. 

Ajutoarele sale: telefoanele mobile de ultimă generație de pe capotă care filmează drumul și transmit, prin conexiune Vodafone, imagini în timp real, cu diferite secțiuni ale traseului către tabletele aflate în interiorul mașinii. 

„Este cea mai mare provocare pe care am avut-o în ceea ce privește mașinile. Chiar și mersul la raliu, mersul pe două roți, înseamnă o oarecare normalitate. Acum a trebuit să mă acomodez, să mă uit la acele tablete și să încerc să adaptez totul văzând imaginile de pe tabletă. A mai fost o problemă de reglare a telefoanelor de pe capotă încât să am vizibilitate mai bună. Cel mai greu lucru a fost când intram în viraje strânse și să-mi iau ochii de la o anumită tabletă și să mă uit la alta, pentru un alt unghi. Trebuia să îmi înving informația de a-mi lua informația de pe geamuri și să mă uit la acele tablete”, a povestit Titi Aur la evenimentul de lansare al rețelei 4G+. 

Reprezentanții companiei au declarat că au dorit ca, în acest fel, să facă un test extrem care să arate capacitățile rețelei.

Vodafone a lansat Supernet 4G+ în 41 de reședințe de județ și 330 de localități, majoritatea dintre ele aflate în apropierea reședințelor de județ. Posesorii de telefoane mobile 4G vor avea, odată cu acest upgrade o viteză dublă de internet. Creșterea vitezei a fost obținută prin utilizarea a două benzi de frecvență, una de 800 de Mhz și cealaltă de 1.800 de Mhz, în loc de una singură ca până în prezent, numărul telefoanelor compatibile cu această tehnologie fiind de câteva sute de mii în această rețea. Banda de 800 de Mhz face ca semnalul să fie mai bun în interiorul clădirilor, susțin reprezentanții companiei. „Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România, care a făcut în fața ziariștilor un test folosind un dispozitiv special creat de Huawei, ce folosea cinci benzi de frecvență.

Totodată, Vodafone a anunțat că oferă timp de o lună, începând cu 5 septembrie, Supernet 4G+ gratuit locuitorilor din Cluj și Iași.

Potrivit companiei, de la lansarea serviciului 4G în septembrie 2014 și până în septembrie 2016, numărul utilizatorilor 4G a crescut de 20 de ori în rețeaua Vodafone, în timp ce traficul generat de aceștia a crescut de 40 de ori. Totodată, fiecare utilizator Vodafone urmărește conținut video timp de 1,5 ore pe lună. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Iarăși reclamă?
    Ce se întâmplă, trebuie să căutăm în altă parte?
    Care-i legătura cu ceea ce se discută pe aici de obicei?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult