Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum a condus Titi Aur o mașină de raliu cu geamurile acoperite: „Chiar și mersul pe două roți înseamnă o oarecare normalitate"

Pilotul de raliuri Titi Aur este protagonistul noului spot publicitar Vodafone, prin care operatorul de telefonie mobilă promovează lansarea noii sale rețele 4G+. 

Secondat de Cabral, Titi Aur pilotează la 120 de kilometri la oră, pe un circuit de macadam, o mașină de raliuri care are geamurile complet acoperite. 

Ajutoarele sale: telefoanele mobile de ultimă generație de pe capotă care filmează drumul și transmit, prin conexiune Vodafone, imagini în timp real, cu diferite secțiuni ale traseului către tabletele aflate în interiorul mașinii. 

„Este cea mai mare provocare pe care am avut-o în ceea ce privește mașinile. Chiar și mersul la raliu, mersul pe două roți, înseamnă o oarecare normalitate. Acum a trebuit să mă acomodez, să mă uit la acele tablete și să încerc să adaptez totul văzând imaginile de pe tabletă. A mai fost o problemă de reglare a telefoanelor de pe capotă încât să am vizibilitate mai bună. Cel mai greu lucru a fost când intram în viraje strânse și să-mi iau ochii de la o anumită tabletă și să mă uit la alta, pentru un alt unghi. Trebuia să îmi înving informația de a-mi lua informația de pe geamuri și să mă uit la acele tablete”, a povestit Titi Aur la evenimentul de lansare al rețelei 4G+. 

Reprezentanții companiei au declarat că au dorit ca, în acest fel, să facă un test extrem care să arate capacitățile rețelei.

Vodafone a lansat Supernet 4G+ în 41 de reședințe de județ și 330 de localități, majoritatea dintre ele aflate în apropierea reședințelor de județ. Posesorii de telefoane mobile 4G vor avea, odată cu acest upgrade o viteză dublă de internet. Creșterea vitezei a fost obținută prin utilizarea a două benzi de frecvență, una de 800 de Mhz și cealaltă de 1.800 de Mhz, în loc de una singură ca până în prezent, numărul telefoanelor compatibile cu această tehnologie fiind de câteva sute de mii în această rețea. Banda de 800 de Mhz face ca semnalul să fie mai bun în interiorul clădirilor, susțin reprezentanții companiei. „Datorită expertizei noastre în tehnologia 4G+ și infrastructurii noastre mobile avansate, în testele pe care le-am efectuat am reușit să depășim bariera de 1 Gbps pentru viteza de descărcare a datelor. Am atins un maximum de 1,35 Gbps, cu mult peste viteza pe care o pot susține terminalele din ziua de azi”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România, care a făcut în fața ziariștilor un test folosind un dispozitiv special creat de Huawei, ce folosea cinci benzi de frecvență.

Totodată, Vodafone a anunțat că oferă timp de o lună, începând cu 5 septembrie, Supernet 4G+ gratuit locuitorilor din Cluj și Iași.

Potrivit companiei, de la lansarea serviciului 4G în septembrie 2014 și până în septembrie 2016, numărul utilizatorilor 4G a crescut de 20 de ori în rețeaua Vodafone, în timp ce traficul generat de aceștia a crescut de 40 de ori. Totodată, fiecare utilizator Vodafone urmărește conținut video timp de 1,5 ore pe lună. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Iarăși reclamă?
    Ce se întâmplă, trebuie să căutăm în altă parte?
    Care-i legătura cu ceea ce se discută pe aici de obicei?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult