Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cum poți plăti cu timp pentru a lua parte la UNFINISHED, primul festivalul multidisciplinar din România, la care participă oameni din peste 60 de țări

Midnight clock UNFINISHED
  • UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din România, anunță cea de-a șasea ediție care se va desfășura în perioada 24-31 octombrie, pe o platformă digitală interactivă. 

Cum să ai experiența călătoriei fără să te așterni la drum? Ce noi teritorii poți descoperi în tine însuți și cum ai putea să îți regăsești uimirea și curiozitatea? Cum ai putea să te conectezi cu ceilalți pe baza a ceea ce știi, dar și a ceea ce nu știi? „Ne-am gândit că încrederea nu este un loc rău în care să începi”, povestesc organizatorii UNFINISHED, care s-au găsit în 2020 în fața unei întrebări aparent fără ieșire. Când granițele s-au închis, cum poți să le deschizi oamenilor lumea? 

Cu ajutorul tehnologiilor digitale, al echipelor de filmare răspândite pe mai multe continente și al unghiurilor atent alese, creatorii UNFINISHED au reușit să organizeze anul trecut, online, sub titlul „Trust” („Încredere”), un festival cu participanți răspândiți în 64 de țări. Experiența a fost una impresionantă, iar o parte din ea poate fi retrăită, urmărind aftermovie-ul UNFINISHED20. Platforma digitală interactivă pe care are loc ediție din acest an a UNFINISHED oferă o experiență îmbunătățită față de cea de anul trecut, spun organizatorii. Tema ei este „Midnight”.

Cum poți participa

„Motivul principal este acela că oamenii vorbesc mereu despre “cele 5 minute până la miezul nopții” și despre Doomsday Clock, însă acum am trecut de acel moment. Acum este miezul nopții și nu mai avem timp. Astfel, midnight se simte ca un mod poetic de a spune «urgență»”, explică fondatorul UNFINISHED, Cristian Movilă.

Capucine Gros, directorul creativ al evenimentului, adaugă: „Credem cu tărie că midnight este un concept ambivalent: miezul nopții poate fi reprezentat de momentul în care trecem de la o zi la alta, încorporând o parte întunecată, dar în același timp și una luminoasă. Midnight reprezintă atât temerile de la mijlocul nopții, dar și speranțele basmelor. Este și un moment al adevărului dacă ne gândim la Cenușăreasa. Este un sfârșit, dar și un început. Midnight face referire direct la timp, o valoare centrală pentru UNFINISHED, deoarece oamenii plătesc cu timpul pentru a putea participa.”

Pentru a participa la UNFINISHED nu trebuie să plătești un bilet de intrare, moneda de schimb fiind, în continuare, timpul.  Astfel, doritorii se pot înscrie pentru ediția din 2021, aplicând online pe https://unfinished.ro/applytoattend. Participanții edițiilor trecute sunt acceptați automat la evenimentul de anul acesta, iar platforma, construită împreună cu start-up-ul tech [ Flow ] OS, va oferi întregii comunități UNFINISHED acces permanent.ci trebuie să te înscrii pe site și să urmezi un proces de selecție.

„Viitorul creativității noastre depinde de cât de rapid ajungem să învățăm lucruri noi de la oameni care au crescut în locuri diferite față de al nostru. UNFINISHED este acel loc unic din lume”, crede Virgil Abloh, Artistic Director la Louis Vuitton și speaker în cadrul UNFINISHED17. Comunitatea UNFINISHED, construită în ultimii cinci ani, are la bază multidisciplinaritatea, fiind formată din oameni care lucrează în industrii diferite și care locuiesc în peste 64 de țări, precum Romania, Brazilia, SUA, Franța sau Italia, dar care sunt ghidați de aceleași set de valori, subliniază organizatorii.

Evenimente vizualizate la cerere, după fusul orar al utilizatorului

„Anul trecut, când ne-am transformat festivalul într-o experiență online, am șters cu buretele întreaga structură a evenimentului offline și am construit o experiență de o săptămână, menită să îmbunătățească, dar să nu fie prea intruzivă pentru participanți.

În acest an, am aprofundat și mai mult intenția noastră și am creat un model care să se potrivească pe programul și fusul orar al participanților, deoarece comunitatea UNFINISHED este formată din persoane din întreaga lume (peste 60 de țări până în prezent).

Multe dintre experiențele din cadrul evenimentului pot fi vizualizate la cerere, urmând un program bazat pe fusul orar al utilizatorului. De exemplu, sesiunile de wellness pot fi accesate de dimineață, în timp ce poveștile de culcare sunt disponibile seara, ținând cont de fusul orar al zonei în care te afli.

În același timp, pentru a promova un sentiment de apartenență și prezență simultană, avem o selecție de evenimente live în fiecare zi, în care oamenii pot interacționa la o cafea virtuală sau pot asculta împreună o discuție live”, arată organizatorii.

Iată câteva dintre caracteristicile cheie ale platformei, așa cum au fost ele prezentate de echipa UNFINISHED

Agenda și programul UNFINISHED – tipuri de evenimente și principii generale de funcționare

Spre deosebire de orice altă platformă socială, algoritmii sunt construiți pentru a încuraja interacțiunile cu persoane cât mai diferite. În timp ce majoritatea platformele sociale (dacă nu toate) recomandă conținut sau persoane similare cu tine și interesele tale, platforma UNFINISHED le oferă utilizatorilor posibilitatea de a interacționa cu persoane din medii diferite, pentru a facilita procesul de învățare și oferi o experiență multidisciplinară.

Butonul <<Social Mood>>

Potrivit UNFINISHED, toată lumea și oricine poate fi un artist. De aceea, a fost implemnatt un feed, în care ilustratorii, împreună cu toți membrii comunității, pot desena, scrie, crea și exprima gândurile și învățăturile de peste zi.

Timpul – monedă de schimb pentru comunitatea UNFINISHED

„Pentru noi, timpul este cea mai importantă monedă. Vrem ca utilizatorii platformei noastre să-și prețuiască timpul și să nu se simtă constrânși. Dimpotrivă, încurajăm consumul atent și, prin urmare, vom trimite comunității noastre rapoarte periodice despre modul în care își petrec timpul pe platformă. Credem că acesta este un pas mic, dar important în încurajarea consumului conștient de tehnologie în general, indiferent dacă se întâmplă sau nu în timpul festivalului nostru”, spun organizatorii

Capsula timpului

Aceasta oferă comunității acces la edițiile trecute ale festivalulu.

Autenticitatea profilului

Mai multe despre ediția din acest an a UNFINISHED puteți găsi aici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult