Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum va arăta patinoarul Mihai Flamaropol. Au început lucrările de refacere şi modernizare, care vor dura doi ani

Lucrările de refacere și modernizare a patinoarului artificial Mihai Flamaropol au început. Noul patinoar va fi gata în mai puțin de doi ani, a promis primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Valoarea contractului pentru lucrările de refacere și modernizare a patinoarului este de 99,93 milioane de lei, exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Vechea construcție aflată într-o stare avansată de degradare a fost demolată la sfârșitul anului trecut. Patinoarul, construit în anul 1952, dar și terenul și imobilele aferente au fost preluate în anul 2013 de Municipalitate, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Pentru acest an, în bugetul municipalităţii este prevăzută suma de 33,5 milioane de lei pentru acest proiect.

„În mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României trebuie să se poată pregăti şi antrena în condiţii optime, pe un patinoar nou, dotat şi echipat corespunzător şi implicit să poată reprezenta România pe plan internaţional”, a mai spus primarul general.

Construcția, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 9500 mp, va avea dublă funcțiune: patinoar și centru sportiv și de agrement, a anunțat Primăria Capitalei într-un comunicat.

„În cadrul centrului sportiv și de agrement vor exista spații pentru exerciții fizice „clasice” (bazin înot, wellness, sală de baschet, săli fitness, aerobic), dar și pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escaladă). De asemenea, sunt prevăzute și spații comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) și gastronomie (cafenea și restaurant)”, mai precizează sursa citată. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult