Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dacian Cioloș anunță că nu își înființează un nou partid: „Nu ar face decât să dezbine și mai mult”

Dacian Cioloș

Foto: Facebook Dacian Cioloș

Fostul premier, Dacian Cioloș, a spus în timpul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social că nu intenționează să își înființeze un nou partid. 

„O angajare acum într-un partid nou n-ar face decât să dezbine și mai mult forțele care încearcă să se regăsească. Nu doresc să fiu cel care dezbină, care fracturează și mai mult”, a declarat Cioloș, citat de Hotnews

Atunci când a fost întrebat despre viitorul său politic, fostul premier a afirmat că se va consulta cu echipa sa pentru a găsi cea mai eficientă modalitate de a construi. Iar când a venit vorba despre discuțiile cu USR și PNL, Cioloș a spus că „nu m-au invitat și nu am refuzat", adăugând că va lua o decizie „când lucrurile vor fi suficient de așezate pentru a ne putea găsi locul, că nu fugim nicăieri din țară".

Dacian Cioloș a primit, marți, un premiu din partea GDS pentru activitatea din anul 2016. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • era ultimul gest de care era nevoie ca sa fie definitiv catalogat ca "nehotarat" "lipsit de determinare" " gata doar sa primeasca, nu sa construiasca" "slab" , etc. Pacat. Un om placut, dar un politician de 2 lei
    • Like 0
  • Se pare ca tot nu stie ce vrea .
    • Like 0
  • Ca intotdeauna Ciolos da dovada de echilibru si bun simt.
    INSA: cred ca domnia sa ar trebui sa inteleaga ca Romania duce lipsa acuta de optiuni concrete, de strategii bine definite si oameni care sa le puna in practica. USR inca nu reuseste sa arate ca ar putea reprezenta asa ceva.
    Momentul #Rezist ne-a aratat ca si in situatia ipotetica in care lucrurile ar fi luat o amploare si mai mare, iar PSD ar fi lasat puterea din maini, chiar nu aveam ce pune in loc. Acelasi moment #Rezist arata ca "democratia originala" construita de pe vremea lui nea Nelu, constitutia si intreaga arhitectura a puterii legislative isi atinge limitele. E destul de limpede ca ceva major trebuie schimbat . Dar ce? Cum? Si mai ales cu cine?
    Deci afirmatia d-lui Ciolos „când lucrurile vor fi suficient de așezate pentru a ne putea găsi locul, că nu fugim nicăieri din țară" risca sa fie defazata fata de necesitatile imediate ale Romaniei.
    Indraznesc sa ii sugerez d-lui Ciolos, daca tot considera ca nu este momentul de a tonul unui partid (ii respect optiunea), sa isi foloseasca organizatia civica nou creata pentru a defini concret pasii ce crede ca ar trebui urmati, schimbarile ce ar trebui facute, ceva cu care la o adica , sa poate iesi in fata, la batalie. Platforma Romania 100 a fost o chestie mult prea generala pe , care cel putin in vorbe, o regasesti la toate partidele .
    Si cred eu ca ar trebui punctate cateva obiective de genul:
    1. Parlamentul unicameral/reducerea numarului de parlamentari. Avem referendum pentu asta. Trebuie doar pus in practica.
    2. Renuntarea la imunitatile de orice fel, care de fapt ne fac inegali in fata legii.
    3. Depolitizarea Curtii Constitutionale care devine tot mai evident un instrument al jocurilor politice.
    4. O lege electorala care sa promoveze omul si calitatile sale, nu interesul de grup, de cele mai multe ori de tip mafiot.
    5.Depolitizarea institutiilor statului care, asa cum arata acum, tot la interese de tip mafiot conduc,
    6.Modificare codurilor penale in sensul inaspririi pedepselor pentru coruptie .
    Iata cateva idei carora daca cineva le-ar da o forma concreta, daca le-ar promova si s-ar lupta pentru ele, acel cineva ar putea avea castig de cauza in orice confruntare politica. Domnul Ciolos ar putea fi acel cineva. Este esential sa fii onest si cu bun simt. Nu este insa destul. E la fel de important sa simti pulsul tarii, sa-i intelegi nemultumirile si frustrarile, sa fii pe faza. Alegerile de anul trecut dovedesc ca dansul nu a avut aceste ultime calitati si a devenit o victima destul de usoara a manipularii grosiere a PSD de genul Soros, tehnocratii, inamicii de la Bruxelles, etc. Imi doresc enorm sa isi fi invatat lectia si in curand sa am ce vota. Succes!
    • Like 1
  • check icon
    Să înțelegem că nu mai face jocuri gen Băsescu-Iohannis, al căror plan a fost totdeauna să frîngă PNL-ul și să facă harababură generală pe zona centru-dreapta pentru a promova PSD-ul? Interesant... Sigur, o să-mi spuneți că e absurd ce scriu eu aici, cum să frîngă Iohannis PNL-ul?! Păi nu știu dacă a absurd sau nu, dar asta au făcut și el și Băsescu.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult