Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dacian Cioloș anunță că nu își înființează un nou partid: „Nu ar face decât să dezbine și mai mult”

Dacian Cioloș

Foto: Facebook Dacian Cioloș

Fostul premier, Dacian Cioloș, a spus în timpul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social că nu intenționează să își înființeze un nou partid. 

„O angajare acum într-un partid nou n-ar face decât să dezbine și mai mult forțele care încearcă să se regăsească. Nu doresc să fiu cel care dezbină, care fracturează și mai mult”, a declarat Cioloș, citat de Hotnews

Atunci când a fost întrebat despre viitorul său politic, fostul premier a afirmat că se va consulta cu echipa sa pentru a găsi cea mai eficientă modalitate de a construi. Iar când a venit vorba despre discuțiile cu USR și PNL, Cioloș a spus că „nu m-au invitat și nu am refuzat", adăugând că va lua o decizie „când lucrurile vor fi suficient de așezate pentru a ne putea găsi locul, că nu fugim nicăieri din țară".

Dacian Cioloș a primit, marți, un premiu din partea GDS pentru activitatea din anul 2016. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • era ultimul gest de care era nevoie ca sa fie definitiv catalogat ca "nehotarat" "lipsit de determinare" " gata doar sa primeasca, nu sa construiasca" "slab" , etc. Pacat. Un om placut, dar un politician de 2 lei
  • Like 0
 • Se pare ca tot nu stie ce vrea .
  • Like 0
 • Ca intotdeauna Ciolos da dovada de echilibru si bun simt.
  INSA: cred ca domnia sa ar trebui sa inteleaga ca Romania duce lipsa acuta de optiuni concrete, de strategii bine definite si oameni care sa le puna in practica. USR inca nu reuseste sa arate ca ar putea reprezenta asa ceva.
  Momentul #Rezist ne-a aratat ca si in situatia ipotetica in care lucrurile ar fi luat o amploare si mai mare, iar PSD ar fi lasat puterea din maini, chiar nu aveam ce pune in loc. Acelasi moment #Rezist arata ca "democratia originala" construita de pe vremea lui nea Nelu, constitutia si intreaga arhitectura a puterii legislative isi atinge limitele. E destul de limpede ca ceva major trebuie schimbat . Dar ce? Cum? Si mai ales cu cine?
  Deci afirmatia d-lui Ciolos „când lucrurile vor fi suficient de așezate pentru a ne putea găsi locul, că nu fugim nicăieri din țară" risca sa fie defazata fata de necesitatile imediate ale Romaniei.
  Indraznesc sa ii sugerez d-lui Ciolos, daca tot considera ca nu este momentul de a tonul unui partid (ii respect optiunea), sa isi foloseasca organizatia civica nou creata pentru a defini concret pasii ce crede ca ar trebui urmati, schimbarile ce ar trebui facute, ceva cu care la o adica , sa poate iesi in fata, la batalie. Platforma Romania 100 a fost o chestie mult prea generala pe , care cel putin in vorbe, o regasesti la toate partidele .
  Si cred eu ca ar trebui punctate cateva obiective de genul:
  1. Parlamentul unicameral/reducerea numarului de parlamentari. Avem referendum pentu asta. Trebuie doar pus in practica.
  2. Renuntarea la imunitatile de orice fel, care de fapt ne fac inegali in fata legii.
  3. Depolitizarea Curtii Constitutionale care devine tot mai evident un instrument al jocurilor politice.
  4. O lege electorala care sa promoveze omul si calitatile sale, nu interesul de grup, de cele mai multe ori de tip mafiot.
  5.Depolitizarea institutiilor statului care, asa cum arata acum, tot la interese de tip mafiot conduc,
  6.Modificare codurilor penale in sensul inaspririi pedepselor pentru coruptie .
  Iata cateva idei carora daca cineva le-ar da o forma concreta, daca le-ar promova si s-ar lupta pentru ele, acel cineva ar putea avea castig de cauza in orice confruntare politica. Domnul Ciolos ar putea fi acel cineva. Este esential sa fii onest si cu bun simt. Nu este insa destul. E la fel de important sa simti pulsul tarii, sa-i intelegi nemultumirile si frustrarile, sa fii pe faza. Alegerile de anul trecut dovedesc ca dansul nu a avut aceste ultime calitati si a devenit o victima destul de usoara a manipularii grosiere a PSD de genul Soros, tehnocratii, inamicii de la Bruxelles, etc. Imi doresc enorm sa isi fi invatat lectia si in curand sa am ce vota. Succes!
  • Like 1
 • check icon
  Să înțelegem că nu mai face jocuri gen Băsescu-Iohannis, al căror plan a fost totdeauna să frîngă PNL-ul și să facă harababură generală pe zona centru-dreapta pentru a promova PSD-ul? Interesant... Sigur, o să-mi spuneți că e absurd ce scriu eu aici, cum să frîngă Iohannis PNL-ul?! Păi nu știu dacă a absurd sau nu, dar asta au făcut și el și Băsescu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult