(Foto: Facebook/Dacian Cioloș)
Fostul premier Dacian Cioloș s-a întâlnit cu Prințul Charles de Wales, la reședința acestuia de la Highgrove, Anglia. Cei doi au vorbit despre susținerea fermierilor români și păstrarea patrimoniului României.
Dacian Cioloș a scris pe pagina sa de Facebook că unul dintre subiecte a fost un program de punere în valoare a cetăților medievale din Transilvania care să ajute la crearea de locuri de muncă.
„Cu Prințul Charles de Wales, la reședința sa de la Highgrove, Anglia, vorbind despre cum putem susține împreună fermierii români și păstrarea patrimoniului României.
Am discutat cu Prințul Charles și Aura Woodward, directoarea Fundatia Printul de Wales Romania, despre colaborarea concretă cu Platforma România 100 în susținerea pentru comercializare a produselor naturale româneşti și un posibil program de punere în valoare a cetăților medievale din Transilvania care să ajute la crearea de locuri de muncă pentru localnici”, a scris luni pe Facebook fostul premier Dacian Cioloș.
Răspunzând unui comentariu din partea cuiva care își exprima speranța că „nu vă rezumați doar la Transilvania”, Dacian Cioloș a dat asigurări că sunt vizate și alte zone, adăugând că „însuși Prințul de Wales îmi spunea că intenționează să se implice în câteva proiecte care vizează și alte regiuni, precum Oltenia sau Bucovina”.
Fostul premier Dacian Cioloș a lansat săptămâna trecută Platforma România 100, „o mişcare cetăţenească, deschisă, activă, care are ca obiective transformarea mediului civic şi politic românesc şi atingerea adevăratului potenţial de dezvoltare a României”.
Între inițiatorii Platformei România 100 se numără nouă miniştri, secretari şi consilieri de stat din fostul guvern tehnocrat, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în politici publice.
„Vă invităm să veniți alături de noi, să vă alăturați echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, se arăta în comunicatul care anunța lansarea platformei.
În prezent pe platformă s-au înscris peste 28.300 de persoane, potrivit datelor de pe site-ul mișcării civice.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
În plus, banii pe care dvs. îi aşteptaţi atunci veneau de la CE si din cauza diferitelor acţiuni ale politicienilor nu ne bucurăm de prea mută consideraţie.
Iar acum, vă rog, atenţie maximă. Spuneţi că Guvernul Cioloş a avut puteri limitate... Dumnezeule... A fost cel mai puternic guvern postdecembrist. De ce spun asta? A venit la putere într-un moment în care PSD-ului îi era frică de stradă iar PNL-ul nu dorea guvernarea. De acord? În condiţiile astea, eu cred că Cioloş putea să de-a orice ordonanţă sau hotărâre de guvern pentru a reforma orice dorea. Ce i se putea întâmpla? Era demis în Parlament? DE CĂTRE CINE? În acele momente, avea cineva curajul ăsta? Mai mult, Cioloş putea propune orice lege, inclusiv a salarizării unice, pe care Parlamentul le putea respinge, este adevărat, dar cu ce preţ? Cioloş vrea dar nu-l lasă Parlamentul, ar fi gândit poporul. Orice putea să facă Ciolos, mai puţin un singur lucru: să le inducă politicienilor ideea că el vrea să fie premier un an de zile. Am venit să muncesc, putea să spună, dacă nu mă susţineţi, pot pleca mâine...Era panică mare, stimabile. Ce-a făcut Cioloş? Exact ce nu trebuia: s-a agăţat de putere şi spunea că nu poate multe pentru că nu a are susţinerea parlamentului, dar fără să vină cu date concrete: am trimis legea x dar a fost respinsă, la fel şi legile y,z etc.
Spuneţi că Dragnea l-a avertizat că în vacanţa parlamentară nu are voie să schimbe nimic. Şi dacă schimba orice, dumneavoastră ce credeţi că i se întâmpla? Îl dădeau jos? În vara lui 2016? Păi dacă îl dădea jos PSD-ul în vara lui 2016, în decembrie câştiga alegerile cu Partidul Cioloş de Bruxelles... De ce nu a putut Cioloş să fie dezinvolt? De ce nu s-a comportat Cioloş ca şi cum nu-i păsa de postul de premier? De ce a vrut să fie premier dacă nu putea face prea multe? PENTRU CĂ ESTE LA FEL CA CEILALŢI. Cioloş avea de câştigat dacă era altfel. S-a limitat la un discurs care nu a convins: Eu sunt cinstit, am vrut să fac ceva dar nu m-a lăsat Dragnea. Şi am stat ghiocel... Păi să stai ghiocel, votul meu nu ai să-l vezi niciodată. Un Cioloş reformator şi rebel votam oricând.
Parcă pe nimeni nu preocupă viitorul colectiv al naţiei si interesul se oprşte la nivel individual. Aşa nu vor exista şanse de un viitor demn. Mă întreb dacă poporul meu chiar nu are coloana verticală?
De fapt mai pe nimeni nu intereseaza sa se schimbe ceva in tara. Ciolos nu inspira incredere pentru ca e incoruptibil si romanii nu vor un incoruptibil, ei vor pe cineva care intelege si accepta mica sau marea ciupeala. Iar strainii, oricine ar fi, sa-si vada de treaba lor, ca noi suntem cu mult mai presus de cat ei.
Romanul vrea munca putina si bani multi.
Eu nu vreau să fiu condus de oameni modeşti, ci de oameni valoroşi.
Nu ştiu când şi-a dovedit domnul Cioloş profesionalismul. Atunci când a fost numit al doilea comisar al Franţei? O jignire mai mare pentru România se poate?
"Eu nu vreau să fiu condus de oameni modeşti, ci de oameni valoroşi." Va intreb daca aveti un exemplu in acest sens? Sau va referiti la bugeto-milionarii Sebi Ghita, Dragnea, Firea, Nastase, Base etc. Ce inseamna "valoarea" pt. dvs.? Sper ca nu ceea ce inseamna si pentru Adi Minune. Pe scurt, pentru mine, Ciolos reprezinta un politician atipic. Nu se regaseste in peisajul romanesc si consider ca la un moment dat diversitatea devine benefica.
Si nu am inteles ce problema aveti cu functia de Comisar. O tot aduceti in discutie. In fine, vorba lui Dinica..."Decat sa ne certam/Hai mai bine un cantec vesel sa cantam!"