Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dacian Cioloș, „În fața ta”: „Cu acest PSD, care a dus România în halul în care este acum, nu aveam ce să căutăm la guvernare”

Dacian Cioloș 2021

Foto: Inquam Photos

Președintele USR, Dacian Cioloș, a spus la Digi24 că PNL nu a negociat niciodată în adevăratul sens al cuvântului cu formațiunea politică pe care o conduce. 

„Nici nu au avut loc negocierile cu noi, ca să fim clari și înțeleși. Noi am avut o întâlnire preliminară, exploratorie, în care am înțeles că PNL, înainte de a decide unde ciugulește, vrea cam să vadă despre ce e vorba. Și înțelegerea noastră atunci a fost că, după acea discuție preliminară, în care și noi ne-am spus punctul de plecare, și cei de la PNL, PNL a avut o întâlnire și cu PSD. Înțelegerea noastră a fost că apoi în BPN urmau să prezinte ambele opțiuni și să decidă Biroul lor Politic dacă încep negocierile de formare a Guvernului Cu noi sau cu PSD. În acea întâlnire s-a discutat, din câte am înțeles, doar despre opțiunea PSD”, a declarat Dacian Cioloș în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Potrivit acestuia, PNL nu a venit niciodată în discuțiile cu USR cu o altă variantă de premier în afară de Florin Cîțu. „Ni s-a spus că, dacă va fi să negociem o majoritate, opțiunea pentru PNL este președintele partidului, Florin Cîțu.

Atunci când dl Ciucă a fost desemnat premier, niciodată PNL nu a spus că vrea să construiască o majoritate în parlament și un Guvern majoritar cu domnul Ciucă premier. Opțiunea a fost foarte clară Ciucă premier, dar cu Guvern minoritar. Noi și d-lui Ciucă i-am propus să începem discuțiile, dar cu construirea unui Guvern majoritar. Însă conducerea PNL nu a dorit acest lucru”.

Liderul USR spune că „în mod clar președintele a jucat un rol determinat” în majoritatea PNL-PSD: „Asta o spun colegi din PNL, e o constatare, nu o presupunere. Inclusiv, anumite poziționări, mai mult sau mai puțin publice, arată că președintele Klaus Iohannis și-a dorit majoritatea care se construiește acum”.

Întrebat dacă ar fi guvernat alături de PSD, Dacian Cioloș a răspuns: „Cu acest PSD, care a adus România în halul în care este acum, după ce în ultimii 30 de ani cred că 80% din timp, într-un fel sau altul, direct sau prin interpuși a guvernat, nu aveam ce să căutăm la guvernare. Pentru că noi vrem să modernizăm România, să o scoatem din halul în care a fost adusă de partidele vechi până acum. Cum puteam să o facem exact cu partidul care a adus România în halul în care este acuma, pentru care motivația principală de a fi la guvernare e ca să dreneze bani publici spre interese de partid”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai dupa '89, mafia pcr-isto securista a facut tot ce a putut sa pastreze si sa perfectioneze reteaua mafiota creata in comunism. Aceasta retea a aparut ca pluripartidista doar pentru a parea atat poporului imbrobodit cat si vestului ca am schimbat sistemul si avem democratie. De fapt ei au perindat un iarmaroc politic sa dea presei de munca si maselor de cascat gura la talk show-uri, dar ei, mafiotii travestiti in politicieni si-au vazut de afacerile lor, nu de vreun bine pentru populatie pe care doar o amagesc cu mai multa marsavie chiar decat in comunism, prin armate mass media si trepadusi ! Suntem prostii lor!!! Partiduletele de tip USR sunt menite sa slujeasca mafia PSD, desi par ca se agita impotriva ei. Fac masele sa se amageasca votandu-le si se alege praful de ele(mereu ele apar neputiincioase, ca, de, mafia a stricat deja tara), iar timpul trece si mafia prospera pe un munte de gunoaie si maculatura mediatica!!! De ce sa mai stea romanii tineri in tara, sa-i vada pe tipi ca Ciolos spunand ca partidul lui nu era cazul sa stea la guvernare???? Exact ca si presedintele Constantinescu ce s-a considerat invins de sistem? Pai ce e Romania decat o tara mafiota????
    • Like 1


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult