Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dan Barna: Vor putea fi organizate festivaluri, dar doar pentru persoanele vaccinate

UNTOLD 2019. Prima zi de festival

Noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea, și posibilitatea de a organiza evenimente cu un public numeros, precum concertele și festivalurile, cu condiția ca toate persoanele care participă să fie vaccinate, a spus vicepremierul Dan Barna.

„Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a declarat Barna la Digi24.

 Dan Barna a precizat că există și un un acord de la CNSU în acest sens.

„În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a spus el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liviu check icon
  Domnul care a facut anuntul e parte a Comitetului pt Situatii de Urgenta sau sufera sa mai apara prin presa cu stiri de bine?
  • Like 0
 • Inca odata mi se confirma ca Romania are cea mai mare crestere economica DE DECIBELI MUZICALI. Pur si simplu noi tinerii de abia asteptam sa "NE PLESNEASCA" si sa ne facem creierii praf pe ritm de muzica numai pentru a uita ca avem ratiune si constiinta. ( ironic ) Oricum muzica face bine la fel si supozitoarele rectale bagate in anusurile colective populare de catre oficialitatile romanesti decretoare de permis/respins... #inutil
  • Like 0
 • Nume check icon
  Interesanta decizie. Sunt curios daca va determina o crestere a vaccinarii persoanelor tinere.
  • Like 1


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult