Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dan Nica, a doua propunere a Vioricăi Dăncilă pentru postul de comisar european, blocat la Bruxelles. Comisia Europeană așteaptă și alte propuneri

dan nica

Propus, încă din prima rundă, pentru postul de comisar european împreună cu Rovana Plumb, Dan Nica a fost respins din capul locului de preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, Viorica Dăncilă l-a mai propus o dată, după ce comisia JURI a respins candidatura Rovanei Plumb pe motiv de conflict de interese. 

În acel moment, Ursula von der Leyen a cerut României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Potrivit Digi24, preşedintele-ales al Comisiei Europene așteaptă acum o nouă propunere de comisar din partea României și urmărește evoluția votului pentru moțiunea de cenzură. 

Singura țară din UE în afara României care nu are în acest moment o propunere validă de comisar european este Ungaria.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nicio problemă că l-au respins pe Nica, au cu cine să-l înlocuiască. Vâlcov, Felix Stroe, Vanghelie, pot trimite propuneri până la următoarele alegeri europarlamentare.
    • Like 0

Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult