Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

David Popovici: „Mi-a zis antrenorul meu mai demult o vorbă: succesul nu trebuie să mi se urce la cap și înfrângerea să nu-mi coboare la inimă. Și mă iau după treaba asta”. De ce i se spune „micul Google”

David Popovici - Foto: Patrick B. Kraemer / EPA / Profimedia

Foto: Patrick B. Kraemer / EPA / Profimedia

David Popovici, adolescentul fenomen al înotului mondial, care va concura miercuri în semifinala probei de 100 metri liber, a vorbit recent despre avantajul pe care consideră că îl are în fața sportivilor cu mai multă experiență decât el: pregătirea sa mentală.

„Am adversari mult mai înalți, mai musculoși sau și cu mai mulți ani de experiență, numai că eu consider că îi întrec pe toți pe plan mental. Pentru că pe plan mental nu au ce-mi face, ce e în capul meu decid numai eu, ce emoții am trebuie să reușesc să controlez numai eu. Acolo cred că sunt de neînvins”, a spus David Popovici, într-un interviu acordat în iunie pentru Steaua TV.

Întrebat cum se juca, în copilărie, David a povestit zâmbind că îi plăcea să se urce în copaci și să ascundă gândaci prin casă.

„Mama mai râde de mine din când în când cu prietenii mei, că mâncam de pe jos, luam gândaci, îi aduceam și îi ascundeam prin casă, răsturnam gunoiul și mâncam din el. Am fost un copil ciudat, mă cățăram toată ziua prin copaci, mă jucam cu bețe și pietre. Am avut o copilărie interesantă", și-a amintit David Popovici în același interviu, scrie Gazeta Sporturilor.

Tănărul înotător, care va împlini 17 ani în septembrie, a admis că marele său vis este să câștige o medalie olimpică. Cum reușește să rămână cu picioarele pe pământ, având în vedere că este faimos? a fost întrebat David Popovici invitat în iunie, la o emisiune de la ProTV. „Mi-a spus antrenorul meu mai demult o vorbă care mi-a rămas în cap: că succesul nu trebuie să mi se urce la cap și înfrângerea să nu-mi coboare la inimă. Și mă iau după treaba asta. Și îmi place să cred că gestionez foarte bine și succesul și ce înfrângeri oi mai avea. Asta datorită antrenorului meu și oamenilor din jurul meu”, a răspuns el.

Trei lucruri mai puțin știute despre David

David a vorbit, în vara anului trecut, la TVR Sport, despre trei lucruri mai puțin cunoscute publicului în ceea ce îl privește: trucurile cu cărți de joc, mersul cu bicicleta și pasiunea sa pentru lectură.

„Am ca un al doilea hobby, ca pasiune de care aveam grijă când eram mai mic, înainte să descopăr înotul, magia, trucurile cu cărți, iluziile. Am lucrat și cu Iozefini (Iozefini Jr - n.n.), m-a învățat câteva, m-a ajutat cu această pasiune a mea. Încă îmi place să aduc cărțile în cantonament, îmi mai distrez colegii și antrenorii. Un alt lucru - îmi place foarte mult să merg cu bicicleta, mă plimb foarte mult. Și să citesc îmi place foarte mult, asta ar fi un al treilea lucru care nu prea este știut despre mine”, a povestit David Popovici la TVR Sport, în iulie anul trecut. 

David este elev la Liceul „George Coșbuc", bilingv, româno-englez. „Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie. Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar «micul Google» le recunoaște imediat", l-a descris antrenorul său Adrian Rădulescu, scrie gsp.ro.

Semifinalele probei de 100 metri liber de la JO 2020 vor avea loc miercuri, de la orele 04:30 și 04:35, iar finala probei de 100 metri liber va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 05:37, potrivit Hotnews.ro.

Citiți și

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm