Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

De aseară, pesediștii lui Dragnea au început să iasă public pentru a pregăti populația pentru bomba sfârșitului de an

Liviu Dragnea - amenințare

(Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Liviu Dragnea dorește să-și dea un cadou de Sărbători și pentru asta a delegat Guvernul să-i facă o surpriză: mult așteptata ordonanță privind amnistia și grațierea. Informația a apărut ieri, la prânz, pe surse politice, citate de Digi24, care spuneau că Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia și grațierea.

În paralel, a fost declanșată strategia de pregătire a populației pentru această adevărată bombă politică. În urmă cu doi ani, când a dat celebra OUG13, sute de mii de oameni au ieșit în stradă reușind să oprească amniștia și grațierea dorite de Liviu Dragnea.

Primul care a ieșit public să comunice noua tentativă a Partidului de a deschide pușcăriile a fost Codrin Ștefănescu, proaspătul secretar general al PSD. El a istorisit la postul România TV cum colegul său Marian Oprișan a fost audiat la DNA într-un dosar care-l viza pe Liviu Dragnea.

„Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebaţi pe mine ce am vorbit şi am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeţi că ne puneţi nouă căluşul în gură? Vom continua să modificăm legile şi oricum vom da legea aministiei şi graţierii”, a declarat Codrin Ştefănescu, scrie News.ro.

În același timp, liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a explicat la Digi24 că amnistia și grațierea sunt lucruri normale.

„Problema unei amnistii nu văd de ce chinuie atât de mult atâta lume. În orice stat, ca urmare a faptului că apare un curent că numiţi cetăţeni care au greşit şi care sunt conştienţi că au greşit, statul acordă clemenţa sa. Nu înţeleg această tendinţă sângeroasă că trebuie băgaţi unii la puşcărie fiind însuşită de o parte mare a opoziţiei care vede o metodă de a câştiga alegerile, altfel nu sunt în stare să propună nimic”, a spus Dumitru Buzatu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Și Ceaușescu , în '89 , a primit un cadou : revolta românilor care a dus la înlăturarea lui ( nu vreau să amintesc de ce a urmat ).
  • Like 0
 • catalin check icon
  Raiul hoților va fi aici,anarhia bate la ușă tarii și lumea sta indiferenta !
  • Like 0
 • Să ne mirăm de ce face un șef de partid din România, care se vrea să-i fie purificat cazierul penal?
  Cine suntem noi, cetățenii din România, să nu acceptăm purificarea lui Dragnea? Noi suntem urmașii celor care au acceptat fără să crîcnească ca un individ, dezertor în primul război mondial, fiul unuia Ferdinand și al uneia Maria, familie regală pe acilea, deci ăla dezertorul a putut fi uns rege, pe acilea...Ce Dragnea e dezertor? Și nici sînge ,,albastru" nu are... Nuuuu, el este doar un jmeker politic...O fi primul sau singurul gunoi penal care e plătit din bani publici azi ca și ieri? Să fim serioși.
  • Like 2
 • Amnistia este o problemă care trebuie discutată. Trebuie spus răspicat că se amnistiază faptele care au fost recunoscute public și fac parte din categoria celor care au condus la înființarea sau dezvoltarea de societăți comerciale și nu se amnistiază faptele care au dus la consum personal. Pentru categoria faptelor amnistiate trebuie spus că la recidivă se vor cumula pedepsele cu cele amnistiate.
  • Like 1
 • Iulian check icon
  Pai dacă ei își dau legi sa se scape și noi cu proteste nu mai reușim sa le transmitem mesajul zic sa aplicam varianta Tirgoviste.. Asa o sa își cheltuiască tot ce au furat pe lumea cealaltă cu tot cu neamul lor de hoți și trădători de tara.. Cine votează pentru!?
  Nu sunt adeptul violentei dar s-a ajuns la capătul liniei și chiar peste, decât sa moara copilul meu prefer sa moara ei.
  Cu bunul simt nu mai merge cu acești golani, ordinari și bolșevici.. Or sa tragă în noi..?..No problem..gazati am fost deja... .. Au mai murit acum 30 de ani ca prostii câteva mii.. Hai oameni buni ne trezim din somnul de veci sau ne lăsăm copii pe mana unor lepre și gunoaie care distrug aceasta tara de 75 de ani încoace.. Mai puteți suporta? Cate generații!?
  Va doresc ca 1 decembrie sa ne unească împotriva hoților și analfabeților pt ca noi adevărații romani nu suntem nici pe departe asa...
  • Like 12
  • @ Iulian
   alin7777 check icon
   Ca propunere de lucru in acelasi spirit :

   Dl Iohanis ar trebui sa demita guvernul, sa desfiinteze parlamentul si sa organizeze alegeri anticipate. Totul cu ajutorul fortelor armate al caror comandant suprem este. Concomitent Dl. Augustin Lazar acuza persoanele responsabile de situatia actuala de tradare a intereselor Romaniei, de subminare a democratiei, a economiei si a statului de drept si propune arestarea acestor persoane. Se formeaza un guvern provizoriu de specialisti astfel ca activitatea institutiilor vitale sa functioneze. Se modifica constitutia prin decret prezidential, se desfiinteaza curtea constitutionala si avocatul poporului, parlament unicameral, puteri de decizie pentru consiliul superior al magistraturii care preia functiile curtii constitutionale. Se desfiinteaza posibilitatea emiterii de ordonante de urgenta.

   Ce parere aveti despre aceasta supozitie total ipotetica si simplista de lucru? :))
   • Like 3
  • @ Iulian
   Nu ne vom trezi. Acum 30 de ani ne-au "trezit" alții. Ați uitat de Malta!? Dacă era după noi și azi eram sub "dinastia" Ceaușescu. Ne mâncam porcul de crăciun, ne beam vinul, și ne "descurcam" cum s-a descurcat majoritatea românilor. Mămăliga nu explodează!
   • Like 2
  • @ alin7777
   La români?! N-ai să vezi!
   • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult