Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Nu se mai ascunde după „surse” - Liviu Dragnea intră în linie dreaptă cu planul său privind amnistia și grațierea: „Este un act de dreptate”. Liderul PSD anunță și o amnistie fiscală

Liviu Dragnea CEx

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara la Antena 3 că amnistia nu este un act de clemenţă, ci un act de dreptate, iar „după o asemenea perioadă neagră, trebuie să dai o amnistie”.

„Aş vrea să vă spun motivaţia pentru amnistie şi graţiere. Intră în contradicţie cu ce spunea domnul Toader şi cel care spune că ar fi un act de clemenţă. Eu consider a fi un act de dreptate. Vorbim de procese la mii de oameni pe probe false, protocoale. Cum să acordăm clemenţă unui om care a fost condamnat nevinovat? Că trebuie dată prin OUG, că trebuie adoptată prin Parlament, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile, sper că o să mai iasă la iveală”, a spus Liviu Dragnea, scrie News.ro.

Liderul PSD vede necesară și o amnistie fiscală.

„Nu cred că s-a inventat un alt instrument prin care cei nevinovaţi să scape de această nenorocire. Nu zic să o dea mâine, pot să nu o dea deloc, dar la un moment dat va trebui. La fel şi o amnistie fiscală. Nu spun să nu mai plătească hoţii, dar sunt companii care nu mai pot participa la licitaţii. Toate aceste lucruri trebuie analizate şi discutate foarte deschis. Eu nu am început această luptă în ideea că o să dăm amnistie”, a susţinut Dragnea.

După ședința CEx de vineri, președintele PSD a declarat că nu îl mai interesează ordonanța privind amnistia și grațierea

Liviu Dragnea le-a spus celor doi prezentatori de la postul Antena3 că există „o presiune” din partea oamenilor asupra sa să dea drumul proiectului amnistiei și grațierii, dar nu a precizat cine sunt oamenii care fac această presiune. Informația că Liviu Dragnea încearcă să o forțeze pe Viorica Dăncilă să dea o ordonanță privind amnistia și grațierea a circulat în ultimele săptămâni doar „pe surse”, Liviu Dragnea neluând o poziție tranșantă asupra subiectului. Liderul PSD a lansat tema de discuție în spațiul public și a dorit să vadă mai întâi cum se așează apele în Comitetul Executiv. Potrivit unor participanți la ședința CEx, Paul Stănescu i-ar fi sugerat Vioricăi Dăncilă că riscă închisoarea dacă dă această ordonanță.

Cert este că premierul Dăncilă nu a spus până acum nici da, nici nu. A spus doar că are altceva de făcut și că ordonanța „nu e oportună”, dar că o va discuta dacă ministrul Justiției îi va prezenta „un punct de vedere”. Este pentru prima dată când Viorica Dăncilă nu execută orbește ordinele lui Liviu Dragnea.

Nici ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu se grăbește. Deși susține public amnistia și grațierea, Tudorel Toader a subliniat că „în an centenar, legiuitorul poate fi generos”. Or, în accepțiunea ministrului, atunci când vorbește de „legiuitor”, Tudorel Toader trimite de fapt proiectul la Parlament. De altfel, și grupul puciștilor din PSD dorește ca amnistia și grațierea să se facă prin proiect de lege discutat cu toată societatea. Pentru Liviu Dragnea, aflat în criză de timp (pe 8 octombrie are primul termen la recursul în dosarul angajărilor fictive, unde a primit în primă instanță 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare), toată această amânare este de rău augur.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Posibil ca noi sa fim deja sub puterea KGB(are alt nume acum, dar tot acela este), altfel nu-mi explic ABSURDITATEA COLOSALA a ceea ce se-ntampla, cu aceste modificari ale legilor in favoarea infractorilor evidenti care au saracit aceasta tara prin lipsa de scrupule, de empatie pentru populatie, de respect pentru viitorul tarii!!!... Eu consider ca atat ziarele cat si toate posturile TV care se vor de opozitie ar trebui sa-i numeasca DIRECT agenti pro-rusi pe politicienii actuali! Pro-rusi sub forma unor neobolsevici butucanosi si dusmanosi la adresa ORICAROR oameni de valoare din Romania. Ei sunt hotarati sa calce pe valorile acestei tari sau sa le alunge! Trebuie sa declaram ca suntem invadati de dusmani ai Romaniei si sa refuzam sa le mai acceptam minciunile si OBRAZNICIILE. Altfel vom fi distrusi ca natiune !
  Probabil ca, din pacate, mai direct sau mai indirect ziarele si posturile asa zise de opozitie sunt subventionate tot de rusi, ca SA TRAGA DE TIMP(prin discutii NESFARSITE si DESAVARSITE de critica la adresa puterii) si ei, rusii, sa-si atinga scopul, dezbinand pe romani, chelind tara de oameni valorosi, pentru ca aici SA SE INSTAUREZE EI, pe post de salvatori?!!!!!! De-asta ma tem ingrozitor.
  • Like 0
 • Gravity check icon
  Întotdeauna mă amuz când îi văd pe imbecilii ăia doi punând fețe serioase pentru camera de filmat. Eu le-aș da Oscarul doar pentru asta.
  • Like 3
  • @ Gravity
   Cred ca gidea si badea, sunt "profund ingrijorati" ; vor lua sau nu vor lua prime de la Varanul...le va scapa dl draknea si lor vre-o ciosvirta de la masa haitei ?
   • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult