Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De la moartea Alexandrei, la „crimele de la Deveselu”. Sau cum toarnă Rusia gaz peste prostia românească

Deveselu - FB

(Foto Facebook/Baza Militara Americana de la Deveselu)

Într-un spațiu public puternic marcat emoțional de evenimentele de la Caracal apar o serie de „informații” care încorporează mai multe semnificații înșirate pe drumul de la sugestii la insinuări. Ele pot fi ordonate într-un posibil scenariu prelucrat în „boxele” kaghebiste ale Moscovei, care nu încetează să atace pe căi din ce în ce mai diverse și mai rafinate NATO, angajarea pro-atlantică a României și tot ceea ce ține de blocul democratic al lumii. Prin urmare, cazul Caracal poate deveni foarte ușor și rapid cazul Deveselu, unde staționează militari americani care deservesc unitatea strategică a scutului anti-rachetă.

1. Într-un context sau climat din ce în ce mai extins de prostituție, de trafic de persoane, de complicități mafiote ale statului cu interlopii, „șopârlele” kaghebiste pot lansa spre folosul propriu informații despre includerea soldaților americani, dornici în timpul recluziunilor cazone și de aventuri sexuale cu tinere disponibile din Caracal, în evenimentele de crimă, atât de discutate astăzi, iar plata serviciilor sexuale s-ar fi putut face prin proxeneți ticăloși și criminali. Între timp pot apărea „mărturii” ale acestor fete și chiar „dovezi” ale lichidării lor în instalațiile de ardere de acte existente la unitatea din Deveselu.

2. Mai nou au apărut știri că toți soldații americani de la Deveselu au fost retrași, eveniment care poate fi speculat prin asocierea cu retragerea soldatului american de la ambasada SUA responsabil de moartea petrecută cu câțiva ani în urmă a muzicianului Teo Peter. Plecarea lotului de soldați ar putea alimenta suspiciunile implicării militarilor americani în crimele Caracalului.

3. Ne putem aminti filme americane în care sunt prezentate crime misterioase din bazele sau garnizoanele armatei, mai exact unde au fost ucise femei din motive legate de servicii sexuale. Oare aceste filme nu au fost inspiratoare pentru scenariile pregătite de serviciile kaghebiste?

4. Serviciile secrete rusești pot intoxica în mod eficient spațiul public din România cu astfel de scenarii, tocmai în proximitatea vizitei președintelui Iohannis în SUA, vizită neagreată de dictatorul Putin din Moscova, întrucât el nu vede cu ochi buni întărirea parteneriatului României cu SUA.

5. În practica sau în acțiunile kaghebiste, crimele de orice fel sunt prezente peste tot în lume, ele fiind făcute în interesul Moscovei.

6. Firea sălbatică extrasă din păgânismul siberian și al popoarelor de stepă a profilat un comportament neconcesiv, cel al crimei politice, al otrăvirilor spectaculoase, al pedepsirii fără clemență a adversarilor, aspect ce ar putea susține și scenariul unor posibile crime de la Deveselu, întrucât parafrazând titlul unui film sovietic, Moscova nu crede în lacrimi.

7. Serviciile de informații cu funcțiuni eminamente criminale, rafinate în practica luptelor de culise pentru putere, a ideologiilor, de la panslavismul din secolele trecute, la pan-sovietismul din secolul 20 și putinismul zilelor noastre care susține iliberalismul, antieuropenismul, populismul, ecologismul ideologic, suveranismul exacerbat își caută sau își inventează de fiecare dată personaje publice care să le interpreteze scenariile criminogene. Într-o ordine întâmplătoare, pot fi enumerate, printre alții, personaje suspecte de pro-sovietism și pro-rusism, de la Brucan, Militaru, Iliescu, Măgureanu, M. Enache, V. Surdu, D. Vâlcov și până la personaje publice de astăzi care devin procurori și actori justițiari ai crimelor din Caracal, ca de exemplu cei care se pun și în fruntea unor asociații politico-civice faraonice dedicate „modernizării României”.

8. Pentru a cuceri opinia publică în sensul unor opinii anti-americane și anti-europene, kaghebismul integrează crimele mediatizate într-un fenomen diabolic de manipulare a emoției publice, care poate fi deturnată în folosul puterii malefice de la Răsărit. Ne punem întrebarea dacă pot exista crime de Deveselu? De foarte multe ori, imaginația și manipularea au înlocuit sau au făcut realitatea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ba tatii ai dat cu batul in balta. Daca vorbim de manipulare americanii is asi. Si rusii incearca dar nu la lvl americanilor. Americanii lvl 117 rusii un lvl de 24. 9 din 10 stiri sunt antirusesti si mai nou antichina depinde de interes. Dar majoritatea is ceva de genul ala de stire ca atunci cand o gasit pasapoartele lu aia care au intrat in turnuri. Deci dupa ce o explodat si avioanele si turnurile ei au gasit pasapoartele celor vinovati in cenusa.:)). Asa cum o gasit si armele atomice si chimice in Irak . Cum o gasit si responsabilii isis in Siria , etc. Si de fiecare data media romaneasca era plina de stiri despre astia rai
  • Like 0
 • Mike check icon
  Rusia toarna gaz pe foc fiindca are gaz pentru inca 1001 ani. America toarna doar minciuni si jinduieste la gazul rusesc, domnule scriitor de baliverne. De aici pleaca tot conflictul si ura SUA impotriva Rusiei!
  • Like 0
 • Alo! 112?
  Ma refer la redacția Republica.ro nu la cel care a scris acest articol.
  Nimic, sau prea puțin, despre ticăloșia justiției și a poliției romane? O fata este racolata, maltratata, abuzată și, posibil ucisă. Încă nu știm. Pentru ca procuratura și poliția nu a verificat telefonul mai bine de o săptămâna. Se închid intr-un scenariu idiot in casa aceea răscolind printre mizeriile acelui neom. Și noi trebuie sa credem ca asta e ancheta? Incompetenta și/sau corupția instituțiilor este greu de descris in cuvinte. Ce catastrofa sa se mai întâmple pentru a constata decesul și putrefacția statului roman?
  Și dvs mai publicați asemenea aberații conspiranoice?
  Acest subiect însoțit de anchete jurnalistice trebuie sa apara pe prima pagina zilnic pana la rezolvare. Dacă se va rezolva va fi datorită presei care nu doarme și a cetățenilor care încă mai au in ei vie speranta unui viitor mai bun pentru noi romanii pentru care trebuie sa luptam ca pe frontul unui război armat. Da, pentru ca in acest război se moare in mod real, după cum se vede.
  • Like 1
 • Monumental, ceva mai penibil e greu de scos, e chiar uluitor, nici ălora de la Scânteia nu le ieșea așa ceva. Nu-i așa că Hillary a pierdut alegerile din cauza agenturilor străine ? E tot pe temă. Nu neg că rușii fac propagandă (parcă americanii nu fac) dar distinșii tovarăși progresiști au devenit paranoici. Puteți vedea știrea din 2012 de la ProTV (post american) prezentată chiar de Andreea Esca aici https://m.activenews.ro/stiri-mass-media/Stire-Pro-TV-din-2012-in-care-autoritatile-vorbesc-despre-o-retea-care-punea-fete-la-dispozitie-pentru-%E2%80%9Ecetateni-americani-care-au-venit-la-Deveselu-unde-urmeaza-sa-fie-amplasat-scutul-antiracheta-dar-si-austrieci-157151.
  • Like 1
 • "Firea sălbatică extrasă din păgânismul siberian și al popoarelor de stepă"are o contribuție la cultura și civilizația mondială cu mult peste cea a poporului nostru, așa că hai să ne vedem lungul nasului...
  • Like 3
 • Dar soldatul american care l.a ucis pe Teo Peter chiar a fost retras, nu.i așa ? Fără obiecții din partea Statului Român, fără anchetă, fără proces...
  • Like 5
  • @ Mircea Florian
   Ăsta ne vorbește de manipulare când el chiar asta încearcă ! Fără succes dacă e să ne luăm după comentariile la bazaconiile debitate de individul ăsta dubios.
   • Like 0
 • Mike check icon
  Doru Radosav
  Se putea sa nu dai vina pe rusi !? Ce simplu sa-i scoti pe ameriacni din rahat si sa arunci rahatu in curtea Rusiei. Dupa poza chiar daca ai ochelari nu pari sa fii chiar atat de naiv si nestiutor despre comportamentul soldatului american. De orgiile facute de acestia in toate teritoriile pe care le-au invadat, chiar nu ai aflat nimic?Coreea, Vietnam, Filipine, Pakistan, Afganistan, Orientul Mijlociu etc.
  Cum ai putea sa ne convingi ca armata americana odata cu ocuparea Romaniei si-a schimbat obiceiurile?
  Ia de aici:
  https://www.libertatea.ro/stiri/16-minore-caracal-fortate-sex-cu-romani-manageri-austrieci-si-soldati-americani-diicot-2720213
  • Like 1
 • Sa inteleg ca, in logica autorului, toti cei care comenteaza ororile si cer clarificarea cazului sunt anitamericani sau prorusi? Adica daca ne vrem proamericani s-o lasam asa?
  Situatia de la Caracal are legatura cu prostia, incompetenta si ticalosia. Oare articolul asta cu ce se leaga?
  • Like 3
 • In primul rind ca acest caz a fost si inca este prost gestionat de autoritati , la inceput de autoritatile locale , iar acum direct de cei de la Bucuresti . Este inca un exemplu clar (daca mai era nevoie) , despre cit de distrus este totul in administratia Romaniei . In al doi-lea rind , n-ar fi nici prima si nici ultima oara , cind soldatii americani se comporta in acest fel , Deci , la stadiul in care s-a ajuns ipoteza asta nu mai poate fi exclusa si faptul ca ambasada S.U.A, nu a dat inca o dezmintire oficiala, mi se pare suspect . Militarii americani nu au fost detasati in Romania ca sa violeze copii oamenilor, Si daca asa crede si ambasadorul american la Bucuresti, trebuie sa iasa si sa declare public , ca au facut deja o ancheta la nivel de unitate si concluzia anchetei este ca aceste acuzatii sunt false . https://www.cbsnews.com/news/japan-us-military-related-rapes-deaths-okinawa/
  • Like 3
 • Bună încercarea ... din punct de vedere al energiei depuse sa scrii atât...,dar, domnul meu, ești prea previzibil. Toată aceasta incercare plina de ambiții puerile de a susține yankeii, te arată naiv, chiar dacă ai unele interese ascunse ce te împing sa fi profitor. Înțeleg că ești nevoit să susții tabăra instalata in Deveselu, deși numele de familie ce îl porți domnul meu, e de origine slavă, dar nu pot să îți dau decât o nota de 6 spre 6,50 pentru aceste rânduri , deoarece cum am mai spus, sunt previzibile, naive, se observă o lipsă de documentatie prealabilă. Eu înțeleg că ai incercat sa lucrezi și la imagine, asortând la costum și o pereche de ochelari șic spre a trece că intelectual, dar nu e de ajuns domnul meu. Poate la nivel local, de Deveselu și Caracal se găsesc câțiva gură-cască care desfășoară munci mărunte in cadru scutului minune, care sa te aplaude, dar la nivel de țară, domnul meu, aceste păreri ce le ai înșirat mai sus, trezesc râsul colectiv. Noi, că popor suntem singurii ce avem o formă de inteligență nativă, de aceea atunci când privim calm spre indiferent ce om, observăm cam înspre ce ar bate acel om. De aceea țin să spun că aceste încercări naive nu ar fi mers nici pe vremea lui Moș Ion Roată. Așadar, in concluzie, nu se merită efortul de a incerca să influențăm opinia publică cu astfel de naivități, că ne facem de râs domnul meu, însă cum am mai spus, datorită efortului de a scrie tot ce ai scris mai sus pentru a fi bine văzut și a te da bine pe lângă alți superiori naivi, da, o să îți dau o notă de 6, și cred chiar un 6,50 , dar dacă acei superiori au fost impresionați de cea ce ai scris, atunci ei sunt undeva sub nota 4, fiind nevoiți să își dea corigentele ... Spre a deveni români!
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult