Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Descoperirea făcută la parterul Cazinoului din Constanța în timpul lucrărilor de renovare

Cazinoul - final

Lucrările de reabilitare de la Cazino Constanța sunt în plină desfășurare și se așteaptă să fie finalizate în cursul anului 2024. Deși trebuia să fie gata în a doua jumătate a acestui an, problemele întâmpinate pe parcursul reabilitării au dus la amânarea finalizării lucrărilor. Vă prezentăm imagini făcute în exclusivitate de administratorii paginii Cazino Constanța.

 

În acest moment, se execută lucrări la partea de structură, partea de arhitectură și de componente artistice. De asemenea, în scurt timp se va trece la partea de instalații interioare și exterioare, consolidare și la refacerea terasei exterioare, conform unei informări a Companiei Naționale de Investiții.

La Cazino au lucrat în 1951 deținuți politic

La parter, cu ocazia punerii schelei interioare pentru reparațiile de la plafoane, ing. Gabriel Puchiu, dând la o parte rabițul care acoperea structura orizontală, a descoperit înscrisuri făcute cu creta pe grinzile metalice. Sunt semnături ale meșterilor care au lucrat la Cazino. Interesant este că numele meșterilor care au lucrat aici și s-au semnat sunt atât din anul 1951, cât și din anul 1986 (ultima reparație capitală a clădirii). „S-a descoperit încă un indiciu despre deținuții politici conduși de arhitecții-deținuți Constantin Joja și Ion Cristodulo, care au suferit condițiile dure de detenție ale regimului dictatorial comunist“, a explicat arhitectul Radu Cornescu.

Licitație pentru lucrări suplimentare la Cazinoul din Constanța

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru proiectare, execuție si asistență tehnică pentru obiectivul de investitii „Consolidare si restaurare CAZINO CONSTANȚA- (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)” situat în bd. Elisabeta nr.4, municipiul Constanța, Consolidare structură de susținere interioară si exterioară și refacere componente artistice exterioare, aferente celor patru turnuri ornamentale ale clădirii Cazinoului din Constanta.

Durata de realizare a investiției: 5 luni, respectiv (150 zile) din care proiectarea 1 lună (30 zile) și execuția – 4 luni (120 zile).

Valoarea totală estimată: 4.174.534,11 lei + tva.

Data de deschidere a ofertelor: 09.06.2022.

Aici ai imagini LIVE cu Cazino Constanța

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult