Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dopat sau nu, Bute rămâne un campion de carton

Bute dopat.

Poate că la retestare va fi infirmată depistarea pozitiv la ostarină a lui Lucian Bute. Ceea ce nu mi-ar schimba părerea despre acest boxer: dopat sau nu, Lucian Bute este un fals.

Am văzut asta în așa-numita Gală Bute, „Un campion pentru România”, din 2011, în care lui Bute i-a fost adus în ring un soi de amator în concediu pe nume Jean Paul, pe care să-l marteleze în strigătele patriotice ale sălii împodobite cu prezența d-nei Elena Udrea.

După ce s-a pretat la acea caricatură de meci, impresia mi-a fost confimată fără drept de apel în confruntarea pierdută înainte de limită cu englezul Carl Froch, în care Bute a arătat în ring ceva rușinos, inadmisibil pentru un boxer profesionist: frică de pumn.

Îmi amintesc și acum rânjetul „fiarei” Froch când și-a dat seama că are în față un „fake”, un boxer care se teme să fie lovit, un fricos (am scris atunci despre asta aici).

Prin urmare, n-ar fi deloc de mirare o nouă trișerie din partea lui Lucian Bute. Dar și dacă testul antidoping pozitiv ar fi până la urmă infirmat, domnul Bute rămâne pentru mine un campion de carton. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult