Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Mai au tupeul să posteze și poze, să se laude cât e de plin! Rușine!"- Mall-ul se "laudă" cu succesul concertului Carla's Dreams, Poliția anunță că deschide un dosar penal

Polițiștii din Neamț au deschis un dosar penal în urma concertului trupei Carla's Dreams care a avut loc vineri seara într-un mall din Piatra Neamț.

Din cauza spațiului prea mic și a căldurii nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru dintre ele au ajuns la spital. Concertul a fost oprit.

„Urmare a evenimentul din seara zilei de 20.05.2016, ce a avut loc în incinta unui spaţiu comercial din municipiul Piatra Neamţ, poliţiştii nemţeni au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamț.

Primele audieri în dosar au avut loc sâmbătă. 

O anchetă face și Ispectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, pentru a stabili cu cât a fost depășită capacitatea spațiului.

Trupa Carla's Dreams și-a întrerupt vineri seara concertul de la mall-ul Galleria din Piatra Neamț după ce mai mulți tineri au început să leșine din cauza căldurii și a spațiului redus.

Primarul interimar al orașului, Dragoș Chitic, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, că mall-ul unde a avut loc concertul nu a solicitat autorizație pentru organizarea concertului și riscă să fie închis.

Deputatul PSD Liviu Harbuz, care candidează la primăria Piatra Neamț, îl acuză pe primarul interimar Dragoș Chitic, într-o notă publicată pe Facebook, de neglijență în serviciu și cere organelor abilitate ale statului - Prefecturii, Poliției și Parchetului - să se autosesizeze. Harbuz spune că în mall au fost organizate și alte concerte și întreabă dacă în acele cazuri au existat autorizații de la Primărie.

Pe rețelele de socializare continuă să apară mărturii legate de ce s-a petrecut la concertul Carla’s Dreams.

„Am fost una din victime, am stat până la ora 23 în spital, mi se pare foarte corect că s-a întrerupt concertul...putea fi mai rău...”, se arată într-o postare. 

Pe pagina de Facebook a Galleria Mall mai multe persoane se arată indignate de modul de organizare a concertului trupei din Chișinău și pentru că organizatorii nu și-au cerut scuze pentru incident. „Mai au tupeul să posteze și poze, să se laude cât e de plin! Rușine organizatorilor și tuturor celor care au dat aviz pentru așa ceva!”

O mamă povestește că fiicei sale i s-au furat în timpul concertului telefonul mobil și banii.

„Fetitei mele în vârstă de 13 ani i s-a furat telefonul Samsung și banii, am găsit-o cu greu pe o bancă plângând pentru că nu avea cum ajunge acasă după acest nenorocit de concert!!! Am avut noroc amândouă, eu să o găsesc, ea să fie găsită de mine, după ce m-am „plimbat" prin tot Galleria Mall printre fețe schimonosite de căldură și oboseală”, se arată într-o postare.

Pe înregistrarea video a momentului în care concertul a fost întrerupt se aude cum solistul trupei îi roagă pe tineri să se îndrepte spre ieșire, fără să se împingă.

„Băieți ieșim, organizat, de aici. Concertul s-a încheiat. Noi nu mai cântăm. Nu se poate. Sincer, e prea cald. Condiții de concert aici nu-s, nici pentru noi, nici pentru voi. Mai ales pentru voi și mai ales pentru că sunt copii. Vă promitem că mai venim. Nu se mai poate, noi am încercat, dar nu. Băieți, vă rog frumos, fără să vă împingeți, hai să mergem spre ieșire! Vă rog frumos! Organizați, toți, ieșim la aer! ", se aude pe înregistratrea video a momentului în care concertul a fost întrerupt.

Mai multe persoane care au luat parte la spectacol povestesc pe pagina de Facebook a Carla’s Dreams prin ce au trecut.

„A fost jale, Carla`s Dreams. După ce ați oprit concertul, a trebuit să acord cu un prieten primul-ajutor deoarece o fată leșinase. E dezastru ce e în țara asta. Mulțumim că ești alături de noi !!!!!”, a comentat cineva.

O altă persoană descrie ce s-a petrecut drept un „haos total”.

„Am fost la Galleria Piatra Neamț să vă vedem. Din păcate organizarea a fost sub orice critică și ne pare rău că s-a încheiat așa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se călcau în picioare. Dacă se întâmpla ceva nu puteam ieși de acolo? Nu trebuia să fie permisă organizarea concertului în interior. Ați luat o decizie corectă și sper să luați măsuri legale în acest sens”, a comentat cineva la postarea Carla’s Dreams.

Carla’s Dreams a anunțat că a depus plângere la poliție în care reclamă slaba organizare, adăugând: „Așa ceva nu se iartă”.

ISU Neamț precizează în comunicat că decizia de a opri concertul a aparținut ISU și organizatorilor.

„Din cauza apariției stărilor de leșin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fața locului, plt. Maj. Buțurcă Cătălin, împreună cu organizatorii au decis sistarea concertului. Echipajul de pompieri a colaborat foarte bine cu echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, condus de dr. Albu Dorice, fiind asistate nouă persoane, dintre care patru au fost transportate la spital”, se menționează în comunicatul transmis de ISU Neamț.

În replică, Carla’s Deams spune că decizia de a stopa concertul a aparținut trupei, nu ISU. „Există înregistrări video. Nu s-a apropiat NIMENI! Am chemat de câteva ori organizatorii!! Am oprit concertul când am văzut 2 persoane la rând (o fată minoră îmbrăcată în alb și o doamnă mai în vârstă - scoase fără cunoștință din public). Declarațiile date de autorități vor fi verificate. Sperăm (suntem siguri de fapt) că în România există astfel de autorități de control OBIECTIV. "ISU a stopat concertul..." Vai de capul nostru al tuturor...”, scrie Carla’s Deams într-un răspuns pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Carla s Dreams a recunoscut a doua zi ca au intrerupt concertul la indicatiile mele, reprezentantul ISU, asa cum se vede dupa filmari si poze, foarte clare!Ei au dat declaratii sub stare de soc in acea seara, depasiti de moment, evident. Pot sa i multumesc solistului ca a fost uman si receptiv!
    • Like 0
  • „Fetitei mele în vârstă de 13 ani i s-a furat telefonul Samsung și banii, am găsit-o cu greu pe o bancă plângând pentru că nu avea cum ajunge acasă după acest nenorocit de concert!!! Am avut noroc amândouă, eu să o găsesc, ea să fie găsită de mine, după ce m-am „plimbat" prin tot Galleria Mall printre fețe schimonosite de căldură și oboseală” - vai de capul nostru ce am ajuns, iti duci copilul cu masina si il lasi acolo apoi daca nu mai are tel. nu mai stie sa vina acasa pe jos! Ireal si trist!
    • Like 0


Îți recomandăm