Președintele PSD Liviu Dragnea a fost audiat luni dimineața la Direcția Națională Anticorupție timp de aproximativ 30 de minute. El nu a făcut declarații la ieșire.
Dragnea ar fost citat la DNA în calitate de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie, iar printre acuzații se regăsesc: constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene în timp ce era președintele Consiliului Județean Teleorman, potrivit surselor Digi24.
La sosirea sa la sediul DNA, liderul PSD a fost așteptat de circa 50 de susținători PSD, conform estimărior reporterilor Digi24. Dragnea a fost primit cu aplauze de către cei veniți să îl susțină.
Marian Neacșu, secretar general al PSD, sosit luni dimineața la DNA, a declarat reporterilor că vrea astfel să dea un semnal de susținere și solidaritate într-un „moment delicat” pentru Liviu Dragnea.
„N-am venit să luăm cu asalt. Am venit să-l susținem pe președintele nostru. Orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere”, a afirmat Marian Neacșu.
Între cei veniți luni dimineața în fața sediului DNA se numără vicepremierul Paul Stănescu și deputatul Claudiu Manda.
„Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului”, a afirmat vicepremierul Paul Stănescu.
„La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (...) Nu am venit să creăm presiune. Nu am vorbit acest lucru cu dumnealui”, a afirmat deputatul Claudiu Manda.
Citește aici care sunt acuzațiile DNA în cel de-al treilea dosar penal al lui Liviu Dragnea
Dragnea: „Pirații din Caraibe. Adevărul este că la cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirați”
Anunţul că a fost citat luni la DNA a fost făcut chiar de Dragnea duminică la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat. Șeful PSD nu a precizat în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie, potrivit News.ro.
În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, Liviu Dragnea a spus duminică: „Ce contează?". „Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat", a continuat liderul PSD.
Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: „S-ar putea să fie cam mult”.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus duminică la congresul tinerilor din PSD că social-democrații sunt hăituiți de parcă ar fi pirați.
„Gabi, cum ai ales muzica asta?”, l-a întrebat Dragnea pe șeful TSD, Gabriel Petrea. „Pirații din Caraibe. Adevărul este că la cum ne hăituiesc ăștia, parcă suntem pirați”, a spus el.
Cristian Tudor Popescu: „Este același procedeu neschimbat de intimidare a magistraților și a organelor de justiție de către PSD”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 gestul mai multor oficiali din PSD de a-l susține pe liderul formațiunii, Liviu Dragnea, în fața DNA. Este o dovadă că în PSD nu s-a schimbat nimic în 20 de ani și că partidul, aflat acum la putere, vrea să îngenuncheze justiția, a spus jurnalistul.
„Apreciez consecvența PSD. Nu s-a schimbat nimic în ultimii 20 de ani în acest partid. Pentru că în 1997 aveam o secvență asemănătoare în care liderii de atunci ai partidului - în frunte cu Adrian Năstase, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu - îl însoțeau în surdină pe Gabriel Bivolaru, acuzat de furtul a vreo 60 milioane de euro de la o bancă și de altfel condamnat ulterior la pușcărie. Este același procedeu neschimbat de intimidare a magistraților, a organelor de justiție de către PSD, în cazul de față aflat la putere.
Ce vrea să transmită prezența acestor domni acolo, Paul Stănescu, Manda și Neacșu? Prezența lor vrea să le transmită procurorilor «vedeți că o să aveți de-a face cu noi, cu partidul, dacă îndrăzniți să vă atingeți de dl Dragnea. Nu uitați că noi suntem la putere». Și în ultimă instanță mesajul e de subordonare a justiției de către partid. «Noi suntem cei care facem dreptate, noi suntem cei ce judecăm în statul acesta ».
Dl Manda e președintele comisiei de control a SRI. Acolo sunt chemați tot felul de politicieni, sunt audiate persoane publice din servicii. Vor să se instituie ca un soi de justiție paralelă aceste comisii. Dl Manda, așa cum se pretinde el acolo judecător, ca președinte al comisiei, se duce acum să apere un acuzat la poarta DNA, un chemat, deocamdată dlui Dragnea nu i s-au adus acuzațiile oficiale.
Dl Stănescu e ministru al Dezvoltării și vicepremier în guvernul Tudose. E luni dimineața, nu are treabă la guvern? Din câte am văzut guvernul ăsta are treabă multă cu cetățenii. Cum vine aici dl Stănescu? Ca să susțină pe cine, spune dl Stănescu, prevalându-se de calitatea de senator, să îl susțină pe președintele Camerei Deputaților și președintele partidului. Vasăzică a venit aici să susțină niște funcții, nici măcar o persoană. Deci în statul român, consideră acest domn Stănescu, trebuie susținute funcțiile. Deci dacă nu ai o funcție, dacă ești un simplu cetățean ajuns în față la DNA nu e cazul să fii susținut. Dar dacă ești președintele Camerei Deputaților și președintele partidului de guvernământ atunci da, trebuie să fii susținut. E o manevră tipică PSD, care rămâne credincios sie însuși”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.
PSD are o istorie de a-și apăra oamenii de Justiție, în stradă
Nu este prima dată când PSD face scut în stradă împotriva procurorilor pentru a-și apăra un om. În anul 1997, conducerea PDSR, în frunte cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu și Miron Mitrea, s-a deplasat la Parchetul General, pentru a-l susține pe Gabriel Bivolaru, pe atunci deputat anchetat pentru devalizarea Băncii Române pentru Dezvoltare, infracțiune pentru care a și fost condamnat în 2004 de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Ulterior, Bivolaru a recidivat fiid condamnat la 11 ani de închisoare pentru furt de produse petroliere, evaziune fiscală și spălare de bani.
În 2011, mai marii PSD s-au aliniat pe treptele PSD Argeș pentru a-l proteja de justiție pe Constantin Nicolescu, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Argeş.
În imagine pot fi văzuți Victor Ponta, Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Titus Corlăţean, Adrian Severin, Victor Socaciu, Robert Negoiţă, arătându-și susținerea față de Nicolescu, condamnat pentru fapte de corupție.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Pentru a afla Cauza care a determinat problemele, te intrebi mereu: De ce ?
Mai jos aplic ceea ce am descris mai sus:
1. Prezenta scazuta la vot...Cauza
1.1 De ce nu s-a prezentat lumea la vot ?
Raspuns1.1: Pentru ca Basescu a fost, pe Ponta l-au vazut, Orban nu poate reprezenta o majoritate. Majoritatea care a stat casa si nu a votat a afirmat si afirma: "Nu am pe cine vota."
1.2 De ce nu au avut pe cine vota ?
Raspuns 1.2: Pentru ca in 27 de ani accesul outsiderilor a fost interzis de Structura si Clasa Politica de dupa Mineriade
1.3 De ce a fort interzis accesul outseiderilor in scena politica ?
Raspuns 1.3 Pentru ca Structura are un sistem inchis, interzis outsiderilor
1.4. De ce e interzis outsiderilor ?
Raspuns: Pentru ca o data ajunsi outsiderii la putere Structura va disparea.
1.5 De ce Structura este Invincibila in acest Moment definit t(timp)-zero
Raspuns 1.5: Pentru ca inainte de Mineriade Structura era un sitsem Local. In acest moment Structura este un sistem Globalizat.
Cause 2: Sistemul care sa infrunte Structura nu exista.
2.1 De ce nu exista acest Sistem care sa infrunte Structura ?
Raspuns 2.1: Pentru ca Structura a desfiintat toate parghiile de formare a unui astfel de Sistem, vezi Cauza 1
2.2 De ce nu se formeaza acest Sistem de Rezistenta ?
Raspuns 2.2: Structura ataca in forta ca sa annihileze la Prima tentativa de Evadare in Public a unui eventual Lider de Opinie care sa formeze o majoritate.
In acest moment toata lumea e nemultumita, toti au pareri, dar nu exista o Majoritate care sa opuna Rezistenta. Structura si-a facut treaba, iar acum isi consolideaza avantajul.
Gura pacatosului adevar graieste!