Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cioloş: Ajutorul dat de Dragnea, cu ocazia petrecerii sale aniversare, răniților din Colectiv e de fațadă. Ordonanța exista deja de anul trecut

Liviu Dragnea a declarat luni seară că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca statul român să finanțeze și în 2018 tratamentul răniților în incendiul de la Colectiv. „Am discutat acum în coaliție, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier — și bineînțeles că are aceeași opinie — ca în perioada următoare să adopte o ordonanță prin care să se prelungească termenul în care bugetul de stat să poată să finanțeze chetuielile necesare pentru tratamentele supraviețuitorilor de la Colectiv, pentru că ordonanța în vigoare s-a referit la 2016 și 2017. Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume în continuare și vor adopta o ordonanță ca și în 2018 să poată să fie finanțate aceste cheltuieli", a spus Dragnea. Tratamentul răniților de la Colectiv este însă finanțat de stat până la finalul anului 2018, printr-o ordonanță dată deja de Guvernul Cioloș.

„Cu ocazia petrecerii sale aniversare, Șeful Partidului s-a gândit, cu multă generozitate, să facă un cadou răniților de la Colectiv: cere Guvernului Tudose să dea o ordonanță pentru plata tratamentului acestora până în 2018.

Doar că această ordonanță există deja și prevede exact acest lucru: plata tratamentuli răniților de la Colectiv până în 2018 inclusiv”, a scris pe Facebook fostul premier care a dat și linkul către actul normativ deja existent.

„Nu-i nimic, în buna tradiție a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai întâi o ordonață de anulare a ordonanței dată anul trecut, urmată de alta, cel mai probabil, cu același text. Că doar trebuie să arate că le pasă, nu? Revoltător”, a adăugat Cioloș.

Și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a postat o fotografie cu ordonanța care prevede plata pentru tratamentul răniților din incendiul petrecut pe 30 octombrie 2015.

Foto: Facebook Vlad Voiculescu

Dacian Cioloș - Liviu Dragnea
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • catalin check icon
    Dragnea milostivul
    • Like 2


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult