Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

PSD face „o socializare” în seara comemorării Colectiv. Florin Iordache: „Asta-i viața”

Luni, în seara comemorării a doi ani de la tragedia de la Colectiv, parlamentarii PSD s-au întâlnit la un club din Capitală. Șeful partidului, Liviu Dragnea, a susținut că este vorba despre o întâlnire de „socializare” care nu are legătură cu aniversarea zilei sale de naștere, care a avut loc pe 28 octombrie. 

Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților spunea însă, la finalul unei ședințe a comisiei, că pesediștii sunt invitați la ziua lui Dragnea. „Suntem cu toţii, membrii grupului, invitaţi alături de domnul preşedinte la o întâlnire prilejuită de ziua domniei sale, fapt care ne dă posiblitatea să-i spunem direct 'La Mulţi Ani', dacă prin alte mijloace am făcut-o fiecare". Întrebat dacă este de părere că este un moment potrivit, având în vedere că pe 30 octombrie se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, Solomon a spus: „Nu vom merge acolo să dănţuim în vreo horă. Putem să ne întâlnim şi cu sobrietatea necesară momentului respectiv”.

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că „sunt două lucruri diferite”, după care a comentat: „Păi asta este viaţa”, scrie Digi24.

Dragnea a negat însă în fața jurnaliștilor, după o întâlnire a Coaliției, că întâlnirea de la club ar fi fost prilejuită de aniversarea sa și a spus că nu s-a aflat acolo. „Nu a fost dată în cinstea zilei mele de naștere. Eu m-am născut pe 28 octombrie, a fost sâmbătă. E o întâlnire a parlamentarilor PSD, e un obicei. Azi e ziua lui Gabi Petrea. Unii se folosesc de moartea acelor copii. Îmi dați voie să merg acasă? Dacă vreți, mă certați și pentru asta”, a declarat Dragnea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • andrei andrei check icon
    Sper ca cei care i-ati votat sa fiți mândri. Asta e viața
    • Like 3
  • Azi au atins apogeul sfidării:au decretat că un condamnat penal poate candida la președinția statului,tot azi mormanul de grăsime pre numele său(cu mintea tot de său,grețos) a decretat că luptătorii din munți(1947-1959





















    )au luptat contra intereselor țării,iar corolarul este petrecerea PSD într-un club bucureștean(afacerea lui Andrei Năstase!)exact în seara comemorării tragediei Colectiv,tragedie întâmplată din cauza corupției endemice din administrație.
    • Like 2
  • Noi cote ale tupeului si dispretului fata de cetateni. Normal ca la Club Floreasca, clubul de cocalari si piti de bani gata (bani gata furati), adecvat pentru persoanele in cauza. Doar nu erau sa mearga unde merg saracii sa moara cu zile.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult