Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea, despre dosarul Insula Belina: Eu sunt ţintă, PSD e ţintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e ţintă. Parlamentul la fel

LIviu Dragnea - serios

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Liderul PSD Liviu Dragnea consideră că dosarul Insula Belina este „o ficțiune”, iar de fapt miza ar fi partidul pe care îl conduce. 

„Dosarul este o ficţiune, dar are consecinţe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că este, de fapt, PSD. Pe de altă parte, cred că tot ceea ce a apărut în ultima perioadă, stenograme, acuzaţii, declaraţii, dezvăluiri de presiuni asupra unor judecători, discuţia din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare provoacă foarte mare agitaţie şi teamă şi provoacă şi genul acesta de reacţie. După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD este şi dorinta de a preveni un raport rău. Se spune că, de fapt, raportul este rău că s-a început o acţiune împotriva PSD. Eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA în ultimele luni de zile”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Despre Insula Belina președintele PSD Liviu Dragnea susține că „este vorba de o suprafaţă de teren plină de bălării (...) care are şi nişte bălţi”. 

„Această proprietate a fost transferată de la domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Teleorman. (...) Suprafaţa aparţinea statului şi era administrată de Apele Române şi a fost trecută la Consiliul Judeţean Teleorman şi administrată de Consiliul Judeţean Teleorman”, a spus Dragnea despre Insula Belina.

„Am primit tot felul de informaţii în weekendul ăsta, nu ştiu dacă sunt reale sau nu, că nu vor să se limiteze la mine (procurorii DNA - n.r.), vor să îmi ia şi copilul, să îl reţină, să... Nu îmi dau seama de ce. Doar pentru calitatea de fiul al meu”, a afirmat Dragnea.

Șeful PSD a precizat că va vota împotriva solicitării DNA adresate Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală în cazul ministrului Rovana Plumb.

„Le-am spus colegilor de mai multe ori că în astfel de situații votează cum le dictează conştiinţa, cum simt ei. O să se uite în acest dosar şi o să voteze cum simt ei. Eu voi vota împotriva ridicării. E o ficţiune şi un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanți. Sigur că nu îi interesează pe cei care au început această acțiune. Fonduri europene, dezvoltare regională. Peste o săptămână ce mai facem? Mai iau doi şi ne trezim că DNA face guvernul. Eu sunt ţintă, PSD e ţintă, Tăriceanu e țintă, Guvernul e ţintă. Parlamentul la fel. În Parlament, asta vreau să transmit tuturor: nu cedăm nici măcar un pas înapoi. Cu toate presiunile. Legile Justiției vor fi aduse în Parlament, dezbătute şi adoptate cu consultare serioasă”, a mai spus Dragnea.

Procurorii DNA au pus-o sub acuzare săptămâna trecută pe Sevil Shhaideh și cer aviz de la Parlament pentru acuzarea Rovanei Plumb. Dosarul în care sunt cercetate cele două doamne ministru se referă la trecerea Lacului Belina de la Consiliul Județean Teleorman la TelDrum. Presa a scris că beneficiarul final este Liviu Dragnea. Fostul premier Victor Ponta, în mandatul căruia a fost făcut acest transfer, printr-o hotărâre de guvern, a declarat public faptul că TelDrum este firma lui Liviu Dragnea. În urmă cu câteva zile, Victor Ponta a fost chemat la DNA unde a dat detalii în dosar în calitate de martor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Da Liviu, ai dreptate, voi sunteți ținta. Dar asta doar pentru că sunteți niște găinari.
    • Like 1
  • taman ce l-am văzut pe dragnea (cu "d" mic și fără nici un "domn").....Cum a uitat ce s-a intimplat cu "balta" dupa ce s-a transferat ptr buna gospodărire la telemorman...Nu comentez ca nu merita nervii....AS AVEA O ÎNTREBARE PTR CEI CARE AU VOTAT PSD.....VA "SIMTETI" BINE CIND SINTETI LUAȚI DE PROȘTI!?
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult