Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu şi i-a spus că îi va retrage sprijinul politic - surse News.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, Dragnea ameninţând că îi retrage sprijinul politic fiind nemulţumit de întârzierile în aplicarea unor măsuri din programul de guvernare, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Astfel, în cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate, pentru News.ro.

Liviu Dragnea a spus vineri, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor, că miniștrii și premierul și-au depus demisiile în alb, odată cu primirea mandatelor, adăugând că nu are de gând să le folosească. Afirmația a fost făcută în contextul discuțiilor despre evaluarea Cabinetului Grindeanu.

„Nu știu unde sunt depozitate demisiile în alb. Au făcut gestul ăsta, dar eu nu le folosesc”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Digi24. Președintele PSD a adăugat că „din câte a auzit” și premierul Sorin Grindeanu are scrisă demisia în alb.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred că am mai scris odată aici că a fi premier fără să fii și șef de partid este foarte riscant, ești la cheremul șefilor politici. A fi premier fără să fii și liderul partidului majoritar poate fi doar o soluție tranzitorie, pe durată (foarte) limitată, cum a fost acum 2 ani în Grecia ori cum este acum în Franța, dar aceastea sînt situații clare, cunoscute în țările respective. Improvizații gen Văcăroiu (1993–1996) sau Ciorbea (1997–1998), Grindeanu (la peste un sfert de secol de „democrație originală”) arată faptul că viața politică românească este încă imatură, controlată „de forțele oculte”, unde nu contează ce votezi, contează cine numără voturile, cum spunea Stalin în vremea sa de glorie. Ca atare, dacă dorim maturitate politică rapid, există doar 2 variante, dacă vreți 3: Uno: Grindeanu îl dă jos pe Dragnea și devine el președintele PSD-ului; Due: Dragnea devine premier; Tre: altul devine președintele PSD și, totodată, și premierul. Sigur, poate fi și quattro: alegeri anticipate, tot e vară și nu avem ce face. Aș prefera însă Quattro formagi, nu quarta versione. Dv.?
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult