Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Hillary Clinton e pe val în alegerile primare. O fotografie făcută de departe și una de aproape sunt edificatoare

Hillary Clinton în Ohio

Hillary Clinton a triumfat marți în alegerile preliminare din Florida, Ohio, Carolina de Nord și Illinois, distanțându-se detașat de competitorul ei, Bernie Sanders. 

Hillary Clinton ar putea face astfel istorie, fiind foarte aproape să devină prima femeie din istoria SUA care să primească nominalizarea la președinție din partea unui partid important.

Clinton și-a păstrat procentul mare de votanți de culoare, un segment de populație crucial pentru democrați. Votanții democrați îl descriu pe Sanders drept cinstit, în timp ce definesc politicile lui Clinton drept realiste.

Victoriile obținute de aceasta au reprezentat lovituri puternice pentru Sanders și i-au întărit argumentul că este cel mai puternic candidat democrat care i-ar putea face față celui republican în alegerile generale. Victoria din Ohio a reprezentat în mod special o ușurare pentru stafful ei de campanie, îngrijorat de victoria surprinzătoare obținută de Sanders în Michigan.

Imaginea de mai jos, surprinsă în Ohio, este o metaforă a ascensiunii lui Hillary Clinton, care, în lumina ultimelor rezultate, pare că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.

Hillary Clinton a câștigat Ohio
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult