Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton e pe val în alegerile primare. O fotografie făcută de departe și una de aproape sunt edificatoare

Hillary Clinton în Ohio

Hillary Clinton a triumfat marți în alegerile preliminare din Florida, Ohio, Carolina de Nord și Illinois, distanțându-se detașat de competitorul ei, Bernie Sanders. 

Hillary Clinton ar putea face astfel istorie, fiind foarte aproape să devină prima femeie din istoria SUA care să primească nominalizarea la președinție din partea unui partid important.

Clinton și-a păstrat procentul mare de votanți de culoare, un segment de populație crucial pentru democrați. Votanții democrați îl descriu pe Sanders drept cinstit, în timp ce definesc politicile lui Clinton drept realiste.

Victoriile obținute de aceasta au reprezentat lovituri puternice pentru Sanders și i-au întărit argumentul că este cel mai puternic candidat democrat care i-ar putea face față celui republican în alegerile generale. Victoria din Ohio a reprezentat în mod special o ușurare pentru stafful ei de campanie, îngrijorat de victoria surprinzătoare obținută de Sanders în Michigan.

Imaginea de mai jos, surprinsă în Ohio, este o metaforă a ascensiunii lui Hillary Clinton, care, în lumina ultimelor rezultate, pare că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.

Hillary Clinton a câștigat Ohio
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult