Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DUBLU CLIC. Hillary Clinton e pe val în alegerile primare. O fotografie făcută de departe și una de aproape sunt edificatoare

Hillary Clinton în Ohio

Hillary Clinton a triumfat marți în alegerile preliminare din Florida, Ohio, Carolina de Nord și Illinois, distanțându-se detașat de competitorul ei, Bernie Sanders. 

Hillary Clinton ar putea face astfel istorie, fiind foarte aproape să devină prima femeie din istoria SUA care să primească nominalizarea la președinție din partea unui partid important.

Clinton și-a păstrat procentul mare de votanți de culoare, un segment de populație crucial pentru democrați. Votanții democrați îl descriu pe Sanders drept cinstit, în timp ce definesc politicile lui Clinton drept realiste.

Victoriile obținute de aceasta au reprezentat lovituri puternice pentru Sanders și i-au întărit argumentul că este cel mai puternic candidat democrat care i-ar putea face față celui republican în alegerile generale. Victoria din Ohio a reprezentat în mod special o ușurare pentru stafful ei de campanie, îngrijorat de victoria surprinzătoare obținută de Sanders în Michigan.

Imaginea de mai jos, surprinsă în Ohio, este o metaforă a ascensiunii lui Hillary Clinton, care, în lumina ultimelor rezultate, pare că l-a apucat pe Dumnezeu de un picior.

Hillary Clinton a câștigat Ohio
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult