Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DUBLU CLIC. Lumea, după Mark Zuckerberg. Un fotoreporter a avut inspirația să se uite către sală

Mark Z

Foto David Ramos/Getty Images

Cele mai noi smartphone-uri din gama Galaxy a celor de la Samsung - telefoane Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge  - au fost lansate duminică la Barcelona. Cu acest prilej a fost prezentată și noua cameră Gear 360.

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO Facebook, a participat la prezentarea Samsung și a vorbit despre realitatea virtuală și despre cum Gear 360 va duce interacțiunea dintre persoane la un alt nivel.

Fondatorul Facebook a vorbit despre realitatea virtuală, cele două companii colaborând pentru dezvoltarea Samsung Gear VR.

„ Într-o zi îți vei pune casca de realitate virtuală, iar acest lucru va schimba modul în care trăiești, lucrezi și comunici", a declarat Zuckerberg. 

În imaginea de la jos participanții la evenimentul Samsung de la Barcelona folosesc dispozitive Samsung Gear VR,  Anual Mobile World Congress găzduiește unele dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, aici fiind prezentate cele mai noi modele de gadget-uri. 

Virtual

Fotografie de David Ramos / Getty Images

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nimic nu este fundamental și iremediabil bun, așa cum nimic nu este fundamental și iremediabil rău. Secretul fericirii, dacă putem spune așa, constă în dozaj, în menținerea unui echilibru. Și cel mai bun lucru poate deveni nociv, chiar fatal dacă este consumat/folosit în exces.

  Cît privește imaginea din articol, prezentată cu subînțeles clar al "apocalipsei" sociale ce va să vină, e o manipulare emoțională ieftină. Dacă vrem să manipulăm, același semnal de alarmă îl putem trage punînd o poză de la un tărg de carte unde participanții, evident, folosesc cărți și sunt înconjurați de cărți.

  Prin analogie, cartea este dispozitivul de realitate virtuală inventat de strămoșii noștri, pe care unii îl folosesc și azi. Pentru că face același lucru: te transpune într-o lume imaginară care nu există.
  • Like 2
 • Nu, nu sunt orbi. Nu sunt. Există, dar nu sunt. O macarena (nu stiu cum se scrie si nu mă interesează acum ) macabră. Nu mi-a plăcut niciodată dansul asta - macarena - însă oamenii dansau, parcă, si pt ceilalți. Mă întreb dacă ar fi contat de s-ar fi lăsat careva nud.
  • Like 1
  • @ Ina Dumitru
   Aplicatiile pentru realitate virtuala sunt nesfarsite, de la medicina la divertisment. Potentialul de a reduce violenta, frustrarea si de a permite oamenilor sa riste in siguranta pot propulsa rasa umana decenii inainte. Dar nu-ti place tie ca ti se pare ca seamana cu macarena. In ce sens imi vine greu sa inteleg. Era un eveniment specific realitatii virtuale, normal ca tot publicul trebuie sa vada. Ce-i rau in asta?
   • Like 2
  • @ Ina Dumitru
   Eu cred ca pe voi va sperie ceea ce nu intelegeti, va puteti educa acum: https://www.youtube.com/watch?v=i4Zt3JZejbg
   • Like 0
 • AdiM check icon
  consumerism
  • Like 1
  • @ AdiM
   Daca era consumerism il faceau scump in loc sa-ti dea instructiunile sa ti-l faci din carton singur cu zero lei cost: https://www.google.com/get/cardboard/
   • Like 0
  • @ Radu Tanasescu
   AdiM check icon
   Mda, mi-i si inchipui pe acei oameni care cheltuie cateva sute de dolari pe un S7 dand fuga acasa sa-si faca un cardboard din carton in loc sa mai arunce cateva zeci pe un Samsung Gear VR. Makes perfect sense! In plus ti-ai gasit sa crezi in "billionaire tax-dodger"-ul Mark Zuckerberg deghizat in "filantrop". Raman la parerea ca ESTE consumerism. "..spending money they don't have on things they don't need... and spend the rest of their lives paying 18% interest on something that cost $12.50. And they didn't like it when they got it home anyway." - George Carlin
   • Like 2
  • @ AdiM
   AdiM check icon
   Zuckerberg - sorry for typo
   • Like 0
 • Sunt toți orbi
  • Like 0
  • @ Cristian Pascu
   Din contra, vad mult mai mult.
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult