Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DUBLU CLIC. Lumea, după Mark Zuckerberg. Un fotoreporter a avut inspirația să se uite către sală

Mark Z

Foto David Ramos/Getty Images

Cele mai noi smartphone-uri din gama Galaxy a celor de la Samsung - telefoane Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge  - au fost lansate duminică la Barcelona. Cu acest prilej a fost prezentată și noua cameră Gear 360.

Mark Zuckerberg, fondatorul și CEO Facebook, a participat la prezentarea Samsung și a vorbit despre realitatea virtuală și despre cum Gear 360 va duce interacțiunea dintre persoane la un alt nivel.

Fondatorul Facebook a vorbit despre realitatea virtuală, cele două companii colaborând pentru dezvoltarea Samsung Gear VR.

„ Într-o zi îți vei pune casca de realitate virtuală, iar acest lucru va schimba modul în care trăiești, lucrezi și comunici", a declarat Zuckerberg. 

În imaginea de la jos participanții la evenimentul Samsung de la Barcelona folosesc dispozitive Samsung Gear VR,  Anual Mobile World Congress găzduiește unele dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, aici fiind prezentate cele mai noi modele de gadget-uri. 

Virtual

Fotografie de David Ramos / Getty Images

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nimic nu este fundamental și iremediabil bun, așa cum nimic nu este fundamental și iremediabil rău. Secretul fericirii, dacă putem spune așa, constă în dozaj, în menținerea unui echilibru. Și cel mai bun lucru poate deveni nociv, chiar fatal dacă este consumat/folosit în exces.

    Cît privește imaginea din articol, prezentată cu subînțeles clar al "apocalipsei" sociale ce va să vină, e o manipulare emoțională ieftină. Dacă vrem să manipulăm, același semnal de alarmă îl putem trage punînd o poză de la un tărg de carte unde participanții, evident, folosesc cărți și sunt înconjurați de cărți.

    Prin analogie, cartea este dispozitivul de realitate virtuală inventat de strămoșii noștri, pe care unii îl folosesc și azi. Pentru că face același lucru: te transpune într-o lume imaginară care nu există.
    • Like 2
  • Nu, nu sunt orbi. Nu sunt. Există, dar nu sunt. O macarena (nu stiu cum se scrie si nu mă interesează acum ) macabră. Nu mi-a plăcut niciodată dansul asta - macarena - însă oamenii dansau, parcă, si pt ceilalți. Mă întreb dacă ar fi contat de s-ar fi lăsat careva nud.
    • Like 1
    • @ Ina Dumitru
      Aplicatiile pentru realitate virtuala sunt nesfarsite, de la medicina la divertisment. Potentialul de a reduce violenta, frustrarea si de a permite oamenilor sa riste in siguranta pot propulsa rasa umana decenii inainte. Dar nu-ti place tie ca ti se pare ca seamana cu macarena. In ce sens imi vine greu sa inteleg. Era un eveniment specific realitatii virtuale, normal ca tot publicul trebuie sa vada. Ce-i rau in asta?
      • Like 2
    • @ Ina Dumitru
      Eu cred ca pe voi va sperie ceea ce nu intelegeti, va puteti educa acum: https://www.youtube.com/watch?v=i4Zt3JZejbg
      • Like 0
  • AdiM check icon
    consumerism
    • Like 1
    • @ AdiM
      Daca era consumerism il faceau scump in loc sa-ti dea instructiunile sa ti-l faci din carton singur cu zero lei cost: https://www.google.com/get/cardboard/
      • Like 0
    • @ Radu Tanasescu
      AdiM check icon
      Mda, mi-i si inchipui pe acei oameni care cheltuie cateva sute de dolari pe un S7 dand fuga acasa sa-si faca un cardboard din carton in loc sa mai arunce cateva zeci pe un Samsung Gear VR. Makes perfect sense! In plus ti-ai gasit sa crezi in "billionaire tax-dodger"-ul Mark Zuckerberg deghizat in "filantrop". Raman la parerea ca ESTE consumerism. "..spending money they don't have on things they don't need... and spend the rest of their lives paying 18% interest on something that cost $12.50. And they didn't like it when they got it home anyway." - George Carlin
      • Like 2
    • @ AdiM
      AdiM check icon
      Zuckerberg - sorry for typo
      • Like 0
  • Sunt toți orbi
    • Like 0
    • @ Cristian Pascu
      Din contra, vad mult mai mult.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult