Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ecaterina Andronescu s-a dus în farmacii ca să caute vaccinuri pentru bebeluși, după ce ministrul Sănătății i-a spus în direct la televizor că se găsesc

Ecaterina Andronescu, „În fața ta”

Foto: Captură Digi24

Ecaterina Andronescu, senator și vicepreședinte al PSD, s-a declarat dezamăgită de ministrul Sănătății, Florian Bodog, care a asigurat-o în direct, la Digi24, că în farmacii se găsesc vaccinuri pentru bebeluși. Când a verificat ea însăși, a putut să constate ceea ce părinții copiilor, dar și jurnaliștii știau deja: vaccinurile lipsesc.

„Nu m-a asigurat pe mine, l-ați auzit și voi pe ministrul Sănătății spunând că e rezolvată. M-am interesat: sunt farmacii în care se găsesc, sunt medici de familie care au de regulă vaccinuri în cantități insuficiente. Suntem departe de a spune că problema vaccinurilor e rezolvată”, a spus Ecaterina Andronescu, în timpul emisiunii „În fața ta”.

„Am discutat cu lanțurile de farmacii. Ele spun așa: în unele din farmacii avem vaccinuri, în altele nu avem. Medicii de familie spun că sunt insuficiente. Au zis: am două doze de vaccin și am șapte copii de vaccinat”, a continuat ea. 

„Am avut stare de supărare și am zis să nu acționez sub impulsul amărăciunii”

Ecaterina Andronescu s-a plâns că ministrul a pus-o într-o situație delicată. „Nu doar că m-a dezamăgit, dar m-a și pus într-o situație destul de delicată, pentru că eu am crezut. Când eu spun: dacă vă duceți găsiți, înainte de a da răspunsul știu precis că o să găsiți. Am fost pusă într-o situație ușor delicată, dar sper să ieșim, să stăm cu mâinile încrucișate nu e o soluție”.  

Întrebată de moderatori dacă l-a sunat pe Florian Bodog, după ce s-a convins că în farmacii nu se găsesc vaccinuri pentru bebeluși, Andronescu a susținut că a fost prea supărată ca să o facă. „Nu l-am sunat, pentru că vă mărturisesc că am avut stare de supărare și am zis să nu acționez sub impulsul amărăciunii de moment. O să am o discuție cu dânsul”, a declarat Ecaterina Andronescu, care a spus că toți cei responsabili trebuie să se adune și să rezolve imediat criza vaccinurilor, înaintea crizei politice. 

Ecaterina Andronescu vorbește cu Bodog și spune că sunt vaccinuri

La mijlocul săptămânii, invitată la Jurnalul de seară, Ecaterina Andronescu l-a sunat personal pe ministrul Sănătății, chiar din studio, în timpul emisiunii, să afle cum stau lucrurile în ceea ce privește criza vaccinurilor. 

Discuția a pornit de la jurnalistul Claudiu Pândaru, care a întrebat dacă parlamentarii care au votat la moțiune pot să rezolve această situație, mai gravă decât cea politică. În acest timp, Ecaterina Andronescu l-a sunat în direct pe Florian Bodog, ministru demisionar al Sănătății.

„Era o întrebare adresată la ministrul Sănătății în legătură cu vaccinurile. Am primit răspunsul că e rezolvată problema vaccinurilor pentru copii”, a spus senatoarea PSD. Întrebată dacă sunt vaccinuri, Andronescu răspuns că da.

A fost contrazisă atât de jurnaliștii din studio cât și de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a reacționat imediat pe Facebook: „Sunt la Viena zilele astea. La mai multe farmacii aici nu mai sunt vaccinuri. Farmacistele se miră că turiști sau expați români cumpără atât de multe. Doamna Ecaterina Adronescu spune la Digi TV că problema vaccinurilor a fost rezolvată. Q.E.D.” Și telespectatorii i-au trimis Ecaterinei Andronescu mesaje în care îi spuneau că nu există vaccinuri, fapt confirmat apoi și de reporterii televiziunii care au mers pe teren.

În timpul emisiunii „În fața ta”, Ecaterina Andronescu, a admis, la câteva zile distanță că așa este.

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită duminică, la Digi24, de la ora 13:05.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Se pare ca scandalul a fost mai degraba din cauza ca doamna Ecaterina Andronescu a fost mintita,sau marog,gresit informata ca in farmacii sunt vaccinuri si de asta s-a sifonat,ca a fost pusa intr-o situatie jenanta. Ca vaccinuri pe bune nu sunt suficiente cad in alta prioritate.Intai incerci sa speli obrazul si dupa aia incerci sa indrepti problema,ca in filme cu Pacala.
  • Like 0
 • Ce caută această tembela, de ce este băgata în seamă? Nu o mai chemați în emisiuni. debitează doar tâmpenii, nu are habar de realitate, este un papagal iresponsabil. Copia fidelă a miruței arghezi de la prm.
  • Like 1
 • check icon
  Vaccinurile NU au ce sã caute in farmacii! Vaccinurile trebuie sã respecte un lant frigorific(4°C) de la producãtor la administrator(medicul de familie).Orice intrerupere a acestui lant duce la inactivarea vaccinului! Mãmicuta,cumpãrã vaccinul din farmacie,il pune in posetã,dã o turã pe la coafor,una la shopping si ajunge acasã cu vaccinul "dat in clocot" si inactiv. Nici contactul direct cu gheata , nu face bine vaccinului! Medicii de familie au obligatia sã preia vaccinurile de la DSP,sã le transporte ,corespunzãtor ,la cabinet ,sã le depoziteze in frigider si sã le administreze .Eu sunt PROVACCINISTÃ turbatã ,DAR NU ORICUM SI ÌN ORICE CONDITII! Eu nu as administra un vaccin adus de pãrinti, pentru tot aurul din lume!(Parcã,totusi,as face o exceptie :membriiPSD si votantii lor.)
  • Like 3
 • Am sa ratez aceasta emisiune si imi pare bine ca nu pierd nimic.Domnilor,vad ca selectionati invitatii de parca sunteti...Daum!! Si vedeti ce rezultate a avut...
  • Like 1
 • check icon
  Nu înțeleg, de ce se tot bate monedă cu „vaccinurile din farmacii”.
  Prin definiție România are o schemă de vaccinare GRATUITĂ, de care se ocupă Ministerul Sănătății și medicii de familie. De unde falsa asta preocupare cu „nu sunt vaccinuri în farmacii”, și mai ales minciuna de la Digi24, cu „și nici alte medicamente”?!
  Ar fi bine să se știe că vaccinurile nu sunt considerate medicamente, și nici nu sunt testate ca atare, adică cu maximă rigurozitate! Ăsta este unul dintre motivele pentru care există dubii rezonabile asupra testării corecte a efectelor secundare ale vaccinurilor.

  Așadar, ex-ministrul Bodog i-a răspuns corect Ecaterinei Andronescu, și anume că vaccinurile se găsesc, sunt disponibile la medicii de familie. De ce ar trebui statul să asigure vaccinuri „în farmacii” , dacă le asigură deja gratis? N-au decât să importe farmaciile, asta e deja o afacere privată...

  Cel mai probabil, tot acest tam-tam a pornit de la producătorii/vânzătorii de vaccinuri, la fel ca și precedentul show mediatic, ăla cu „25 de bebeluși morți din cauza rujeolei”. Extraordinar, ce să vezi, aproape toți am făcut rujeolă când eram mici, și n-am murit, avem imunitate pe viață! Acum, dacă te vaccinezi, imunitatea e doar pe 3 ani. E destul de străvezie excrocheria asta de miliarde de dolari...
  • Like 3
  • @
   Medicina a avansat mult in ultimii ani, in NHS UK cu fonduri reduse de fac 3 poli vaccinuri cu cel puțin 3 revaccinari cu " boost" la 3 și 4 ani post vaccin. Este considerat a fi minimum de imunizare. Toate analizele bazate pe cercetare stringentă și numai absolut necesară, fara risipiri de fonduri.
   • Like 1
  • @
   Întocmai! Vaccinurile pentru bebei nu au ce căuta în farmacii. Poate doar dacă părinții se consideră bebeluși ei înșiși, dorind să se „imunizeze” la maturitate. Cred că un vaccin împotriva ignoranței ne-ar prinde bine! Îndeosebi tovarășei Andronescu...
   Sper că nu trebuie să înțelegem că vaccinurile se plimbă pe la farmacii, apoi ajung la medicii de familie, din diferite motive...
   Singurele vaccinuri pe care le putem găsi în farmacii, pentru a le procura în cazul în care ne interesează, sunt cele facultative. Care, credeți-mă, costă foarte mult! Am ținut să specific acest lucru pentru a se înțelege că există două feluri de vaccinări. Poate că, cine știe (?), tovarășa ministrăreață s-a referit la cele facultative (din motive de „deformare” profesională, ci nu a materiei cenușii). În acest caz, îmi fac „mea culpa”...
   • Like 0
  • @ Mihaela Tălpău
   check icon
   Și eu sunt de părere că ar fi o tâmpenie monumentală a părinților să ia vaccinurile de la farmacie, „după ureche”, în urma sfaturilor binevoitoare ale farmaciștilor... Cred că ar fi catastrofal să le mai și administreze ei vaccinurile copiilor, după cum îi duce capul sau tot la sfaturile farmaciștilor.

   Nu înțeleg însă de ce dați în Ecaterina Andronescu, femeia mi s-a părut bine intenționată, atâta că nu prea era în temă. După mine, ea ar fi trebuit să spună - verbatim - doar ce i-a spus telefonic ex-ministrul Bodog: că sunt vaccinuri acolo unde ar trebui să fie, adică la medicii de familie.
   • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult