Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Ecaterina Andronescu vorbește de „umilința” la care a fost supusă, după ședința de partid în care s-a ales noul ministru al Educației

Ecaterina Andronescu

(Foto: captura video)

Ecaterina Andronescu a declarat azi, la Digi24, că regretă că a ajuns în situația de a pierde funcția de ministru al Educației în fața lui Valentin Popa, deși nu și-ar fi dorit să se afle pe lista scurtă. Ecaterina Andronescu vorbește de „umilința” la care ar fi fost supusă în ședința Comitetului Executiv al partidului, după ce premierul desemnat Viorica Dăncilă a făcut propunerea ca ea să ocupe funcția de ministru al Educației, în schimb colegii săi l-au votat pe Valentin Popa.

„Umilința mea aici s-a marcat. Dacă nu mă expuneau acestei situații rămâneam ce eram eu...” a spus Ecaterina Andronescu.

Despre greșelile de gramatică ale noului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu nu a dorit să se pronunțe, dar a subliniat: „Eu am avut o șansă să am o învățătoare foarte bună, o profesoară de limba română foarte bună. Când îți asumi o poziție, trebuie să fii foarte atent la modul în care te exprimi”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ecaterina Andronescu vorbește de umilință? Nu putem să-i batem obrazul pe cât o merită: să-i fie rușine!
  A deschis robinetul fabricilor de diplome, oricare analfabet a făcut "facultate".
  Să nu o lăsam să uite înființarea colegiilor
  de institutori, toți absolvenții sunt profesori, vedem rezultatul; să nu o lăsam să uite desființarea școlilor profesionale; invatamantul profesional trebuia reformat, modernizat, nu desființat; să nu o lăsăm să uite toată mizeria care se numea bacalaureat; corupție, pile, numiri politice.
  Și asta pentru că era un "umil" om al școlii, umil de slugarnic ce era, evident mereu din motive politice.
  Mereu a știut ce face - a făcut tot din considerente politice.
  Repet, să-i fie rușine! Pe prost îl mai ierți, are o limită până unde poate accede, dar nerușinatul cu convingeri ca ale acestei doamne, nu are limită. Mă bucur, poate acum a aflat lângă cine e!
  Și, a propos, profesoral ei de limba română, sigur nu s-a format în "era" Andronescu !
  • Like 0
 • Petre check icon
  D-na Andronescu sa nu ramana cu impresia ca regretam faptul ca n-a fost numita ministrul invatamantului. Am regretat suficient ca a fost ministru. Dar, poate sa comenteze ce se intampla in PSD, unde agramatii sunt privilegiati.
  • Like 1
 • Foarte probabil că doamna E. Andronescu va mai fi umilită de colegii de partid ai dânsei. Cred asta pentru că în acest partid sau infiltrat de la an la an oameni cu o pregătire tot mă slabă, dar cu pretenții de intelectuali datorate diplomelor nemeritat obținut pe la tot felul de școli și universități pârâte ! Dansa, totuși un intelectual , care își acoperă diplomele prin cunoștințe și valoare, va fi expusa mereu mojiciei și grosolăniei parveniților intelectuali din partidul din care face parte. Fenomenul este același, dar mai puțin accentuat și în celelalte partide!
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Ar trebui sa-i explice cineva acestei distinse doamne, ca a gresit emisiunea, televiziunea, publicul, electoratul, ca noua ne e lehamite de lipsa dumneaei de jena in a apela la astfel de fente.
  • Like 2
  • @ Cristi
   Corina check icon
   Există diferențe și între PSD-iști. Problema e că puținii mai buni sunt marginalizați pe zi ce trece de colegii lor.
   • Like 0
  • @ Corina
   Cristi check icon
   Da, exista, atat de forma cat si de fond. Nu poti sa-i asezi pe acelasi palier pe Liviu Pop si doamna Andronescu, pe deputatul mitraliera si pe fostul ministru de finante Florin Georgescu. Dar intre Radu Campeanu si Ludovic Orban nu exista diferente majore? Asta e dovada ca se intampla reforma clasei politice..
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult