Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ecaterina Andronescu vorbește de „umilința” la care a fost supusă, după ședința de partid în care s-a ales noul ministru al Educației

Ecaterina Andronescu

(Foto: captura video)

Ecaterina Andronescu a declarat azi, la Digi24, că regretă că a ajuns în situația de a pierde funcția de ministru al Educației în fața lui Valentin Popa, deși nu și-ar fi dorit să se afle pe lista scurtă. Ecaterina Andronescu vorbește de „umilința” la care ar fi fost supusă în ședința Comitetului Executiv al partidului, după ce premierul desemnat Viorica Dăncilă a făcut propunerea ca ea să ocupe funcția de ministru al Educației, în schimb colegii săi l-au votat pe Valentin Popa.

„Umilința mea aici s-a marcat. Dacă nu mă expuneau acestei situații rămâneam ce eram eu...” a spus Ecaterina Andronescu.

Despre greșelile de gramatică ale noului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu nu a dorit să se pronunțe, dar a subliniat: „Eu am avut o șansă să am o învățătoare foarte bună, o profesoară de limba română foarte bună. Când îți asumi o poziție, trebuie să fii foarte atent la modul în care te exprimi”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ecaterina Andronescu vorbește de umilință? Nu putem să-i batem obrazul pe cât o merită: să-i fie rușine!
  A deschis robinetul fabricilor de diplome, oricare analfabet a făcut "facultate".
  Să nu o lăsam să uite înființarea colegiilor
  de institutori, toți absolvenții sunt profesori, vedem rezultatul; să nu o lăsam să uite desființarea școlilor profesionale; invatamantul profesional trebuia reformat, modernizat, nu desființat; să nu o lăsăm să uite toată mizeria care se numea bacalaureat; corupție, pile, numiri politice.
  Și asta pentru că era un "umil" om al școlii, umil de slugarnic ce era, evident mereu din motive politice.
  Mereu a știut ce face - a făcut tot din considerente politice.
  Repet, să-i fie rușine! Pe prost îl mai ierți, are o limită până unde poate accede, dar nerușinatul cu convingeri ca ale acestei doamne, nu are limită. Mă bucur, poate acum a aflat lângă cine e!
  Și, a propos, profesoral ei de limba română, sigur nu s-a format în "era" Andronescu !
  • Like 0
 • Petre check icon
  D-na Andronescu sa nu ramana cu impresia ca regretam faptul ca n-a fost numita ministrul invatamantului. Am regretat suficient ca a fost ministru. Dar, poate sa comenteze ce se intampla in PSD, unde agramatii sunt privilegiati.
  • Like 1
 • Foarte probabil că doamna E. Andronescu va mai fi umilită de colegii de partid ai dânsei. Cred asta pentru că în acest partid sau infiltrat de la an la an oameni cu o pregătire tot mă slabă, dar cu pretenții de intelectuali datorate diplomelor nemeritat obținut pe la tot felul de școli și universități pârâte ! Dansa, totuși un intelectual , care își acoperă diplomele prin cunoștințe și valoare, va fi expusa mereu mojiciei și grosolăniei parveniților intelectuali din partidul din care face parte. Fenomenul este același, dar mai puțin accentuat și în celelalte partide!
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Ar trebui sa-i explice cineva acestei distinse doamne, ca a gresit emisiunea, televiziunea, publicul, electoratul, ca noua ne e lehamite de lipsa dumneaei de jena in a apela la astfel de fente.
  • Like 2
  • @ Cristi
   Corina check icon
   Există diferențe și între PSD-iști. Problema e că puținii mai buni sunt marginalizați pe zi ce trece de colegii lor.
   • Like 0
  • @ Corina
   Cristi check icon
   Da, exista, atat de forma cat si de fond. Nu poti sa-i asezi pe acelasi palier pe Liviu Pop si doamna Andronescu, pe deputatul mitraliera si pe fostul ministru de finante Florin Georgescu. Dar intre Radu Campeanu si Ludovic Orban nu exista diferente majore? Asta e dovada ca se intampla reforma clasei politice..
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult