Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Această ministru a Educației

Dl Valentin Popa a absolvit o facultate denumită Ingineria Electrică și Știința Calculatoarelor la Universitatea cu gloriosul nume "Ștefan cel Mare", unde e rector. Prin urmare, este, am putea zice, inginer IT-ist. Am cunoscut IT-iști oarecum autiști, care nu că vorbeau prost românește, aproape că nu vorbeau deloc, și erau foarte buni în meserie. Dar nu erau profesori.

Întrebări:

1. Dl Popa e prof. univ. dr. Este admisibil ca un profesor, de orice, din această țară să vorbească punând femininul în loc de masculin, "Această ținut binecuvântat de Dumnezeu", "Consiliul Local a aprobat această transfer", cum greșesc, de obicei, cetățenii de naționalitate maghiară insuficient familiarizați cu limba română?

2. Cum zice CP Tăriceanu, dl Popa nu e profesor de limba română. Așa zicea și dna Andronescu despre L.Pop Genunche. Dar dacă ministrul Educației vorbește românește ca un zarzavagiu relaxat, cam ce "reperCURsiuni" poate avea asta asupra elevilor ținuți să învețe limba și literatura română în școlile patronate de dl ministru?

3. Am văzut o petiție a rectorilor, de susținere a colegului Popa. De ce n-am văzut o petiție a profesorilor de limba română, de respingere a dlui Popa?

4. Faptul că 45 de rectori îl vor ministru pe dl VP Pamblică este o măsură a degradării învățământului românesc?  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult