Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Această ministru a Educației

Dl Valentin Popa a absolvit o facultate denumită Ingineria Electrică și Știința Calculatoarelor la Universitatea cu gloriosul nume "Ștefan cel Mare", unde e rector. Prin urmare, este, am putea zice, inginer IT-ist. Am cunoscut IT-iști oarecum autiști, care nu că vorbeau prost românește, aproape că nu vorbeau deloc, și erau foarte buni în meserie. Dar nu erau profesori.

Întrebări:

1. Dl Popa e prof. univ. dr. Este admisibil ca un profesor, de orice, din această țară să vorbească punând femininul în loc de masculin, "Această ținut binecuvântat de Dumnezeu", "Consiliul Local a aprobat această transfer", cum greșesc, de obicei, cetățenii de naționalitate maghiară insuficient familiarizați cu limba română?

2. Cum zice CP Tăriceanu, dl Popa nu e profesor de limba română. Așa zicea și dna Andronescu despre L.Pop Genunche. Dar dacă ministrul Educației vorbește românește ca un zarzavagiu relaxat, cam ce "reperCURsiuni" poate avea asta asupra elevilor ținuți să învețe limba și literatura română în școlile patronate de dl ministru?

3. Am văzut o petiție a rectorilor, de susținere a colegului Popa. De ce n-am văzut o petiție a profesorilor de limba română, de respingere a dlui Popa?

4. Faptul că 45 de rectori îl vor ministru pe dl VP Pamblică este o măsură a degradării învățământului românesc?  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult