Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Elena Lasconi a închis piața centrală din Câmpulung din cauza nerespectării normelor sanitare și i-a demis pe directorul pieței și pe șeful Poliției Locale: „Aici nu merge și așa ca până acum”

Elena Lasconi

Primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, a închis pentru o zi piața centrală din oraș din cauza nerespectării normelor de prevenire a infectării cu coronavirus. Aceasta a anunțat că i-a concediat pe directorul pieței și pe șeful Poliției Locale, care aveau obligația de a asigura respectarea regulilor sanitare. 

„Săptămâna trecută am încercat să o redeschidem cu ajutorul prefectului, cu ajutorul DSP, al Jandarmeriei și al Poliției Municipale. Dar șeful pieței nu a respectat regulile de a tăia cele două șiruri de geamuri ca să se facă circuit de aer. Tocmai din acest motiv l-am eliberat din funcție pe șeful pieței și pe comandantul Poliției Locale, pentru că nu au asigurat pază și dezinfectant și termomentru la intrare, așa cum trebuia. Din păcate, astăzi închid piața, o să o redeschidem mâine după ce se vor lua toate măsurile de siguranță.  Aici nu merge și așa ca până acum”, a spus Elena Lasconi.

„La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor”, a subliniat ea într-o postare pe Facebook.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult