Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Eugen Teodorovici intenționează să candideze la prezidențiale: „Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”

Eugen Teodorovici - Foto Facebook/Eugen Teodorovici

(Foto Facebook/Eugen Teodorovici)

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat sâmbătă, la Neptun, că vrea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Ministrul a explicat ulterior că și-a exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale, deoarece vrea să arate că „un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”.

Întrebată în legătură cu intenția ministrului Teodorovici, premierul Dăncilă a spus că mai sunt colegi sau colege care vor să candideze la alegerile prezidenţiale şi că le-a cerut să îşi anunţe candidatura în interiorul PSD, pentru că de săptămâna viitoare vor fi realizate sondaje interne pentru stabilirea celor mai bine plasaţi în preferinţele electoratului.

„Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte.

Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă.

Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria, și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • „Vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă'' Sa arăți cui ??? Te-ai întrebat oare dacă poporul este pregătit sa iți primească sacrificiul ??? Apropo.. mai exista salonul Napoleoni din cadrul spitalului de Fericiți nr 9 Alexandru Obregia ???
  • Like 0
 • Ada check icon
  Deci va multumesc pt ca m-ati facut sa rad .
  Sa faca ce ?Aaaa,... sa faca ordine ? Nu e in stare sa faca ordine in ograda lui si vrea sa faca ordine in sat .
  • Like 0
 • Nicio surpriza, acelasi nerusinat dintotdeauna.
  • Like 0
 • Florin check icon
  Ca de obicei PSD bate la capitolul ,,prostonebunie"pe toti ceilalti.Nu mai poate fi vorba de tupeu aici.Oamenii astia si-au construit in capul lor o imagine atat de perfecta despre ei si despre contributiile lor la situatia tarii,incat ei chiar cred ca pot accede justificat la o asa functie in stat.Ca probabil in capul lui ce zice?-daca Veorica nu stie sa citeasca si sa vorbeasca a ajuns prim-ministru,eu ca stiu asta de ce sa nu fiu presedinte.Toti se raporteaza la o nulitate care este raspandita deja in tot partidul.
  • Like 0
 • Fenomenul ingrijorator pentru societatea romaneasca , este ca nimeni din media nu-si propune sa analizeze cu ce oferta vine acest saltimbanc. Cind un om spune ca vrea sa treaca oceanul inot , orice individ intr-o societate normala vine si intreaba : Tu de fapt stii sa inoti sau esti nebun de legat ?

  Noi romanii suntem incintati sa admitem apriori ca o maimuta poate pilota un avion si ne concentram sa vedem ce sanse are maimuta si cine o sustine pe maimuta in loc sa punem la indoiala pe buna dreptate abilitatile maimutei.

  O societate in care impostura este la ea acasa. Uitindu-ma la lista : Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor , nu pot decit sa ma prapadesc de ris.
  E lista din care un personaj toxic precum Serban Nicolae se detaseaza ( pe buna dreptate ) pe baza CV-ului si al experientei.
  In rest ceilalti sunt cazuri de impostura combinata cu prostie si chiar nebunie.
  Dupa cum am mai spus plutind intr-un univers bezmetic creeat de niste slugoi media de moment , PSD se sufunda in ridicol si neant imbatat cu aburii unei realitati mincinoase.
  Foarte bine.
  • Like 1
 • Vrea sa demonstreze ca partea de vorbire 'chiparos' este compusa din interesectia multimilor de caractere 'chip' si 'paros', avandu-l pe 'p' element comun.. Il alta prdine de idei, un chip paros s-a ivit din neant pentru a salva natiunea.
  • Like 0
 • Mai concret ?
  • Like 0
 • Ce bine ar fi daca Teodorovici doar ar vorbi si nu ar face nimic, pentru ca face numai rele una dupa alta.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult